Sayfa: [1] 2
Windows Destek Hattı [Dr.Unknow Error]
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 13 Ekim 2007, 21:17:41 »
  • Developer+
  • Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\System32

• Konuları:130

•  
Merhaba arkadaşlar,

Buradan Windows ile ilgili önemli sorunlarınızı yacağınız bir bölüm.

Bilgisayarıma virüs girdi,Driver yükleyemiyorum,Bilgisayarımdan Ses Çıkmıyor bu gibi sorular değilde.

Örneğin,

Regedit defterine şöyle bir reconfig yaptım. Wregb.dll ve reg.exe'den hata alıyorum. dll'yi nasıl düzenlesem şöyle olur.
veya,
Windows'a şu eklentiyi ekledim. nasıl alt programları ile senkronize edicem.

Kısacası Enterprise seviye sorular ve çözülmesi çok zor olanları burada bekliyorum.

Bunun dışında olanları forumda başlık açarak sorabilirsiniz.

NOT: Belirtilen kurallar dışında olan sorular cevaplanmayacaktır.

Hepinizin zor sorularını bekliyorum.

Görüşmek üzere,

Ayaz | Technology Engineer

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Backer+

Blogum: Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #1 : 13 Ekim 2007, 23:52:33 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:921

•  
konuyada sabitliyeyim. Yardımların için şimdiden teşekkürler Micrososft  Gülümseme

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #2 : 21 Kasım 2007, 02:09:39 »
ayaz kardeşim öncelikle teşekkürler bu konu için.. fatih sana da teşekkürler...
benim sorunum şu; vista ult. kurulu iken 'paragon partition magic' ile diski böldüm ve yeni bölüme ubuntu kurdum...şu anda açılışta ubuntu grup olarak, vista diğer işl. sistemi olarak görünüyor..aslında her ikiside sorunsuz çalışıyor....ancak vista da sistem dosyaları heryere saçıldı..C'de documents and settings'e erişim yok..C ve D'de birçok sistem dosyası var..(önceden olmayan)....mesela heryerde bir $RECYCLE.BİN görünüyor..

bazı sistem dosyalarını silsem de(göze alarak) yenisi geliyor..bazıları donuk,bazılarını ise hiç silemiyorum..ancak bütün bunların partition aşamasında mı yoksa ubuntu'dan sonra mı olduğunu hatırlamıyorum(6 ay oldu)...

bu arada ubuntu benim için bir hayal kırıklığı oldu..kaldırmak istiyorum ama vista'yı etkiler diye bir endişem var...
    sizden bir yol göstermenizi bekliyorum...şimdiden teşekkürler..
« YANITLA #3 : 24 Kasım 2007, 21:47:06 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:449

•  
birşey paylaşmak istedimm vista temayı görünce içimden geldii vista modernleştirdi ama kullanan azalıyorr güvenlik sorunu var bende denemiştim corsan ama sildim sonrada vistayı en az kullanan çıkaranlarrdır
« YANITLA #4 : 25 Kasım 2007, 05:52:28 »
  • Developer+
  • Süper Üye

•  
Merhaba,
  İlk olarak belirtmek istediğim windows bazı reconfig ve systemcover.dll'lerini bazı dizinler altında gizli olarak tutmaktadır. Ama bu tabi yüzlerce dosya her klasöre yayılmış anlamda değil. Vista yeni bir dosya yapısı ve bazı yeni özellikleri ile Gelişmiş XP diyebiliriz. Her ne kadar Ms destekçisi olsamda, gerçeklere rutuj yapmak yani saptırmak yalan söylemekten daha kötüdür. Vista sektörün ve kullanıcıların beklentileri üzerine çıkartılmış bir işlem sistemi. Asıl işletim sistemi yakında duyurulacaktır. Zaten Vista yani o zaman bize söylenen adıyla Longhorn XP piyasadayken çalışmaları süren bir sistemdi. Hatırlarsanız Xp'de daha bitirilmeden yayınlanma tarihi verildiğinden. Zamanından önce çıkartılmış ve bu eksiklikler Servis Paket güncellemeri ile kapatılmıştır. Üzerinden 5 sene geçmesine rağmen daha bir kaç yıl öncesine kadar ana güncellemeler bitmiştir. Neyse sorununa odaklanarak geri dönüş yaparsak.

Bilgisayarında ek olarak işletim sisteminden veya yüklediğin programların kullandığı ama gizli olarak bulunan dosyalar vardır.Genelde Windows kullanıcıları dosya seçeneklerinden standart gelen seçenekte budur. Gizli Dosya ve klasörleri gösterme" seçeneğini bırakırlar. Bana gönderdiğin ekran görüntülerinde de dosyaların Gizli olduğunu gözlemledim. Sana zararı olmayan bu dosylardan kurtulmanın bir yolu da "Gizli dosya ve klasörleri gösterme" seçeneğini işaretlemen.
Değerli ziyaretçimiz

Bunun dışında Ubuntu sonrası gelen dosyalar ile windows dosyalarının çakışma olasılığı yok denecek kadar azdır. İkiside farklı sistem yapısını kullanmaktadır.Fakat bazı programlar alakasız uzantılarıda algılayıp açmaya çalışması gibi iki farklı sistem'de aynı çekirdek üzerinde çalıştırılmaya çalışıldığında olası problemler ile karşılaşmak kaçınılmaz olmaktadır.

Ubuntuyu kaldırman Vistaya hiç bir zarar vermez. Sanırım HDD'mi bölümleyip farklı bir bölüme ubuntuyu kurdum demiştin. Bu bölümü Biçimlendirerek kurtulabilirsin. Aynı dizine kurduysan NTFS Serial ATA diskler çalışırken kilitlenmediğinden biçimlendirme yapamazsın.Ayrietten BackUP almadan kaldırmanda Vistayada geri döndürülemez zararlar verebilir.

Sana tavsiyem eğer bu gizli ufak dosyalardan çok rahatsızlık duyuyorsan ki bu seçeneği her zaman en sona saklama ve çok zorunlu ihtiyaç olmadığı sürecede kullandırmama taraftarıyım. Sisteminin önce Norton Ghost ile bir kopyasını al. DVD yazıcın varsa veya HDD'nin 2. bölümünde yer. Daha sonra önce Ubuntu'yu kaldır. Daha sonra bu dosyacıklara tekrar bir göz at eğer halen seni rahatsız edici derecelerse. Yedeklemeni kontrol ettikten sonra HDD'ni biçimlendir.(Kendi dilimiz ile ifade edebildiğimizden dolayı Format demiyorum!)
Daha sonra temiz bir Vista kurulumu yapmandır.

Senin aracılığın ile tüm Vista kullanan arkadaşlara da bir kez daha hatırlatma yapmak istiyorum. Vista Ultimate sadece ileri seviye kullanıcılar içindir. Home Premium normal kullanıcılar için idealdir. Ultimate versiyonunda ki bir çok özelliğin ne olduğu hakkında bir fikri bile olmayan kişiler sırf en gelişmiş sürümü diye bunu kurmaktadırlar. Bu sadece sisteminizin üzerine binen gereksiz yükten başka bir şey değildir.

Eğer Windows Vista kuracaksanız veya kurduğunuz sürümün sizin için uygun olup olmadığını düşünüyorsanız. Değerli ziyaretçimiz
O Zaman Buraya Tıklayarak Kontrol Ediniz!

Umarım yazdıklarım biraz olsun sorularına ve sorunlarına çözüm getirmiştir.
Kafana takılan ve sormak istediğin farklı sorular olursa çekinmeden yazmanı bekliyorum.

İyi çalışmalar,

+ Ayaz | Technology Engineer For Turkiye

"KORSAN Yazılım sadece ülkemize gelen yazılımların fiyatlarının biraz daha artmasına neden olur. Lisanslı yazılım kullanarak zaman içerisinde kullandığımız yazılımların kat,kat ucuzladığını göreceksiniz. Hiç bir zaman fiyatları indirsinler bizde yasal alalım olayını beklemeyin! Kimse zorluklarla kurduğu firmasını riske atmaz. Korsan kimine göre kâr'a geçmek. Kimine göre akıllılık , kimine göre hırsızlık, kimine göre Haram!, kimine göre suça ortak olmak. Size Göre Hangisi?
EMEK HIRSIZLIĞINA ARTIK DUR! diyelim."
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2007, 06:02:04 Gönderen: Microsoft »

« YANITLA #5 : 25 Kasım 2007, 09:41:10 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Antalya

• Konuları:29

•  
Vistada gizli klasörleri görmek istiyorsan direk search kısmına "klasör seçenekleri" eğer ingilizce ise "folder options" yazarak aynı ekrana ulaşabilirsin.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #6 : 20 Şubat 2008, 17:13:08 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:106

•  
Bu bölümdeki yardımların için teşekkürler microsoft. Gülümseme Göz kırpan

« YANITLA #7 : 09 Mayıs 2008, 22:42:39 »
Merhaba, benim sorunum şöyle:
Herhangi bir dosya indirirken indirmeden önce hazırlık safhasında aşırı bekleme yapıyor. Tahminen 1-2 dakika geçiyor. -sanırım önbelleğe alıyor- Yükleme başladığında ise %50'lerden 60, 70'lerden başlıyor. Bazen de inmiş oluyor. Dediğim gibi sanırım yüklemeye önceden başlıyor. Ben bunun normal bir şekilde beklemeden başlamasını ve %0'dan başlamasını istiyorum. Öneriniz nedir?
« YANITLA #8 : 11 Mayıs 2008, 01:36:05 »
Yanıtlayabilecek arkadaş yok mu?
« YANITLA #9 : 11 Mayıs 2008, 01:41:32 »
  • ANUBIS
  • Süper Üye
  • ASP.Net + C#.Net + MsSQL = Process Loading...
  • Nereden: KIBRIS

• Konuları:13

•  
Paylaşım için teşekkürler... Karizmatik

ASP.Net + C#.Net + MsSQL = Process Loading...
« YANITLA #10 : 11 Mayıs 2008, 10:24:44 »
  • _Saadet_
  • Bilgin Üye
  • ♥ » ΣΛ « ♥
  • Nereden: Konya

• Konuları:30

•  
arkadaşım bu sorun kullandığın internet tarayıcısından da kaynaklanıyor olabilir ben firefox kullanırkende böyle oluyordu bu yüzden explorer e geçmiştim..sen hangi tarayıcıyı kullanıyorsun

Derler ki , bir yerden sonra
Acımaz daha fazla
Zaten aşk kötü bir şaka
Anlamaya çalışma

Her güzel sey bitermiş
Aşk nedensiz sevmekmiş...
« YANITLA #11 : 11 Mayıs 2008, 21:52:03 »
Firefox kullanıyorum. Acaba browserdan mı kaynaklanıyor ki?
« YANITLA #12 : 11 Mayıs 2008, 21:55:29 »
  • _Saadet_
  • Bilgin Üye
  • ♥ » ΣΛ « ♥
  • Nereden: Konya

• Konuları:30

•  
sen bence explorer kullan umarım sorunun çözülür çünkü dediğim gibi aynı sorunu bende yaşıyordum tarayıcıyı değiştirince düzeldi ...hadi kolay gelsin Kahkaha Göz kırpan

Derler ki , bir yerden sonra
Acımaz daha fazla
Zaten aşk kötü bir şaka
Anlamaya çalışma

Her güzel sey bitermiş
Aşk nedensiz sevmekmiş...
« YANITLA #13 : 11 Mayıs 2008, 21:57:24 »
Explorer da çok kasıyor. Bu yüzden kullanmak istemiyorum. Ama sorun çözülemezse geçerim. Verdiğin bilgi ve öneri için teşekkürler.
« YANITLA #14 : 01 Haziran 2008, 20:38:46 »
  • Developer+
  • Süper Üye

•  
IE 6 mı 7 mi? kullanıyorsun?

Sayfa: [1] 2
Bölüm atla: