Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuBilgisayar ve İşletim SistemleriWindows Sorunları (Moderatör: Quadim)formattan sonra her açılışta "işletim sistemi seç" sorusu cıkıyor
Sayfa: [1]
formattan sonra her açılışta "işletim sistemi seç" sorusu cıkıyor
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 07 Mart 2008, 21:06:35 »
bilgisayarımda hard diske çift tıkla ulaşamıyorum
sanırım explorer.exe'ye virüs bulaşmış.
o yüzden format attım.elimde xp home cd'si vardı
herşey iyi de format işlemi tamamlandı boot'u tekrar hard disk yaptım falan
ama bu kez her açılışta "işletim sistemi seçin" sorusu çıkıyo
altında 2 seçenek var
xp home ve xp professional.sebebini ve çözümünü bilen arkadaşlar yazar mısınız?
teşekkürler şimdiden
« YANITLA #1 : 07 Mart 2008, 21:15:43 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:445

•  
« YANITLA #2 : 08 Mart 2008, 13:22:35 »
kardeş iki tane xp yi üst üste yüklemişsin komple böldügün sürücüleri silceksin sonra yeniden olusturcaksın yani komple format atıcaksın bilgisayara
« YANITLA #3 : 08 Mart 2008, 16:32:38 »
sürücüleri silmeyi ve tekrar (c ve d) bölümlemeyi anlatır mısınız?
« YANITLA #4 : 08 Mart 2008, 17:59:36 »
bilgisayarı formata sokucaksın önüne c ve d sürücüleri gelicek asagıda bölümü sil secenegi var ordan ikisinide sil sonra c bölüm olustur var ordan c sürücüsünü kaç gb ayırcaksan mesela 40 gb yapcasan(40000) olarak yazıcaksın sonra tekrar bölüm olustur de d bölümü olcak onuda ayırırsın sonra c nin üzerine gelip enter a bas hızlı biçimlendir de gerisini zaten sen halledersin
« YANITLA #5 : 08 Mart 2008, 18:18:34 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Bostanlı / Karşıyaka / İzmir

• Konuları:30

•  
boot.ini dosyası hakkında araştırma yaparak ilk başta gelen işletim sistemi seç sorunu çözebilirsin.Diğer sorun için,
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #6 : 10 Mart 2008, 18:08:46 »
Quadim sizin yazdığınız linke erişemedim.
birde ben formatlama ile bölüm oluşturmanın yerine fdisk atmanın daha sağlıklı olacağını duymuştum.ama nasıl fdisk atıcam bilmiyorum,i-netten birşeyler indirdim,başlangıç disketi falan oluşturmalıymışım önce,oluşturdum ama fdisk atma kısmına nasıl giriş yapıcam bilmiyorum.biliyosanız acil yazarmısınız?projelerim var ve bu problemi halletmeden programlarımı yüklemek istemiyorum.
« YANITLA #7 : 16 Mart 2008, 12:17:20 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
fdisk attıgında kurulumu baştan yapman gerekecek. Hard format öncesnde genellikle ben sürücüyü şekillendirmek ve primary secondary ayarlarını yapmak ıcın kullanırım. Yapacagın sen çok basit ama dosyaların kaybolacaktır. Başlangıç disketini olusturuktan sonra makınayı yeniden baslat. Sonra a:/ komut satırına düştüğü zaman fdisk c: yaz. Sonrasın yönergeleri izleyerek mevcut kısımları silebilir yada tekrar ayar yapabilirsin..

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
« YANITLA #8 : 23 Mart 2008, 16:59:55 »
arkadaşım aynı sorun benim başıma da gelmişti. eğer istediğin sadece pc açılırken işletim sistemi seçme kısmının gelmemesi ise o zaman yapman gereken çok basit. bilgisayarım simgerine sağ tıkla özelliklerden gelişmiş sekmesine gel. orada en altta başlangıç ve kurtarma kısmı var onun karşısındaki ayarla butonunu tıkla. gelen pencereden düzenle kısmına basarsan sana bilgisayarında hangi işletim sistemleri olduğunu gösterir komut satırlarını göreceksin. orada hangi işletim sistemini kullanmak istemiyorsan onun bulunduğu komut satırını sil. sorunu anladığım kadarıyla cevaplamaya çalıştım. hadi kolay gelsin...
« YANITLA #9 : 23 Mart 2008, 17:32:14 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:445

•  
evet "candanbiri" iyi anlattı silmenede gerek yok ordaki saniyeyi 0 yaparsan biter
« YANITLA #10 : 31 Mart 2008, 18:45:09 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
Oradakı sanıyeyı sıfır yapmak sadece ısletım sıstemı secın sorsunun 0 sn durup gıtmesı anlamına gelmektedır. Sonuc olarak sıstem altında tekrar o durum olacaktır.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
« YANITLA #11 : 08 Ağustos 2008, 09:53:37 »
  • xeddax
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: ümraniye

• Konuları:0

•  
işletim sistemi kurulu bir bilgisyara bir daha kurmuşsun yani üzerine 2 kere kurulmuş oluyr bu demek oluyorki 2 tane işletim sitemin var ondan hangisini seçmen gerketiğini soruyor sana 1 rini kaldırman gerek ok
« YANITLA #12 : 08 Ağustos 2008, 10:03:04 »
  • S.ince
  • Bilgin Üye
  • Dürüstlük Erdemdir...
  • Nereden: Sanal Alemden.

• Konuları:58

•  
bence 2 xp işletim sistemi kurulu

NE KRALINA GİDERİM NE ALAYINA
BİR DURUM VARSA KRALIDA GELİR AYAĞIMA ALAYIDA
       ...Dürüstlük Erdemdir...
 Gülümseme"Ctrl+W bas bakayım basamazsın ki"Gülümseme
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuBilgisayar ve İşletim SistemleriWindows Sorunları (Moderatör: Quadim)formattan sonra her açılışta "işletim sistemi seç" sorusu cıkıyor
Bölüm atla: