Sayfa: [1]
ekran simsiyah
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 12 Ağustos 2007, 18:12:51 »
benim bilgisayar normal açılıyor dell marka ekranda gözüküyor daha sonra windows xp ekrana geliyor ve daha sonra ekran simsiyah oluyor neden oldu anlamadım  yardımcı olursanız sevinirim
« YANITLA #1 : 12 Ağustos 2007, 18:47:27 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:920

•  
yanıt 1-) bilgisayarcın win başka cd den kurmayı denedinmi Ney
yanıt2
elektrik prizine taktım makineyi ve onda daha ilk seferinde kurdum.
Sanırım o duvar prizinde akım düşmesi gibi sorun vardı.

İstersen bide sen dene belki tutar   

yanıt3
onboard ekran kartini taniyıp tanımadığna bakarmısın.

yanıt4
son durum ise donanım diyorum. hdd deye bakın derim. ve özzellikle ramlerde. başka ceşit ram tak bakalım olcakmı. (Eğer ramdense marka issmi vercem çünkü ram bilgisayarda önemi ve iyi bir ram şart makinalarda özellikle bilgisayardan para kazananlar)
kingston ram al. tabi ramdeyse sorun.

unutmadan bir daha format ataym dersen ekran kartınıın değiştir at bakalım Gülümseme

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #2 : 12 Ağustos 2007, 21:44:11 »
windows unun lisanslı olup olmadığı da sorunla alakalı diğer bir ihtimal. korsan windowsların bazen ömürleri hatalar vererek dolabiliyor. Lisanslı ve sorunsuz bir kurulum cd si ile yeni bir sistem kurulumuna ihtiyacın olabilir.

" Zalım poyraz gıcım gıcım gıcılar... "
« YANITLA #3 : 16 Ağustos 2007, 16:10:21 »
Merhaba zaanos,

Öcelikle F8 tuşu ile pc ni güvenli modda açmaya çalış ve yönergelerden En son çalışan ayarlarınız gibi bir seçenek olacak onu seç ve açmayı dene..  olmssa yine aynı seçeneklerden...

Bilgisayar açılırken F8 tuşuna bas.
Çıkan seçeneklerden Komut istemiyle güvenli mod u seç.
Bilgisayar açılmasını tamamladığında siyah dos ekranı karşına gelir.
Burada CHKDSK yazıp Enter e bas.
CHKDSK komutu ile Harddisk kontrol edilir ve Windows'taki arızalar giderilebilir.

Yıkarıdaki işlemleri deneyip sonucu bildir...
« YANITLA #4 : 17 Ağustos 2007, 23:19:35 »
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim fakat olmadı hepsini denedim bilgisayar arızalı oldugundan cevap ta yazamadım onun içinde kusura bakmayın  olmuyor
deli olacagım tekrar anlatayım bilgisayar açılıyor bıos çıktıgında altta keyboard error or on keyboard yazıyor sonra inows xp açılımına geçiyor xp yazısı ekranda gözüküyor sonra ekran siyah  anakartım onbord  not bana cevap yazan arkadaşların söylediklerinin hepsini denedim olmadı
« YANITLA #5 : 06 Haziran 2008, 17:46:17 »
ark lar benm pc de düğmeye basıyom hiç bir şey gelmiyor sadece siyah ekran orda kalıyor.

açılırken bıos a düşüyor ama ordan da bişe yapılmaz sanırım yardımcı olursanız sevinirim pc abimindi bozuld bana patladı şimdi herşey yardım lütfen
« YANITLA #6 : 06 Haziran 2008, 17:56:59 »
  • Kumandan
  • Aktif Üye
  • Nereden: \\server\administrator

• Konuları:8

•  
açılıştaki siyah ekranda MUTLAKA hatayı belirten bir ibare olması lazım. Biosa girdiğinde F10 basarak çık ve oradaki hata ibaresini oku, ona göre bişiler söyleyebiliriz.

« YANITLA #7 : 29 Haziran 2008, 00:27:55 »
büyük ihtimal ekran kartı..
« YANITLA #8 : 29 Haziran 2008, 01:29:45 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:107

•  
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim fakat olmadı hepsini denedim bilgisayar arızalı oldugundan cevap ta yazamadım onun içinde kusura bakmayın  olmuyor
deli olacagım tekrar anlatayım bilgisayar açılıyor bıos çıktıgında altta keyboard error or on keyboard yazıyor sonra inows xp açılımına geçiyor xp yazısı ekranda gözüküyor sonra ekran siyah  anakartım onbord  not bana cevap yazan arkadaşların söylediklerinin hepsini denedim olmadı

İlk başta klavyende bir sorun var onu kontrol et, birde RAM'ini çıkarıp yeniden takmayı dene.

« YANITLA #9 : 07 Temmuz 2008, 20:03:12 »
  • Dark_Energy
  • Aktif Üye
  • MoonLight
  • Nereden: WorldWide

• Konuları:190

•  
Büyük ihmalle ekran kartı veya ana kart tan kaynaklanıor.
Sayfa: [1]
Bölüm atla: