Sayfa: [1] 2
bilgisayarım reset yapıyor
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 18 Ağustos 2007, 09:01:51 »
  • birzerre
  • Ziyaretçi
umarım yardımcı olursunuz.bilgisayrımı actıktan iki üç dakika sonra reset yapıyor.bu bazen 20 dk sonrada olabliyor.bazen ard arda oluyor.sıcaktan olablir denilmiş lakin kasa cok ısınmadan kapanması bana mantıklı gelmedi.aslında ben pek bir sey anlamam ama doğru yönlendirilmek isityorum.ne yapmalıyım bana gniş bir dille anlatırsanız cok sevinirim.en azından babamdan bir aferin almak istiyorum:) Sırıtan
« YANITLA #1 : 18 Ağustos 2007, 14:09:04 »
kasanın ne zaman ısınabileceği bilemezsin, dengesiz bir çalışma sistemi 20 dk dan sonra da bilgisayarı açarken de etkili olabilir. Aslında bu sorunun çok fazla sebebi var, hangisi olduğunu bulmak büyük gayret ister.Öncelikle şu sorunun cevabını tanımlamalısın:
"Bu problem ne zaman ortaya çıktı?"
Yani bilgisayarı ilk aldıktan itibaren mi böyle, yeni bir donanım ekledikten sonra mı, yeni bir program kurduktan sonra mı oldu ya da format attıktan sonra mı?

Eğer ilk alıştan itibaren olmuyorsa yani yeni başladıysa ondan önceki olayları hatırlaman gerekir. Eğer sen yaptığın işlemlerde sorun bulamıyorsan bilgisayarına zararlı bir yazılı bulaşmış olabilir.

Özetle çok fazla sebebi olabilir. Temel soruyu cevaplandırırsan soruna daha fazla odaklanmış çözümler gelebilir.

" Zalım poyraz gıcım gıcım gıcılar... "
« YANITLA #2 : 20 Ağustos 2007, 17:11:23 »
  • Marfan
  • Aktif Üye
  • Nereden: Kahramanmaraş

• Konuları:20

•  
Nefisperest arkadaşım haklı. Bu sorunun nedeni elektrik hattından tutta yüklediğin bir programa kadar herşey olabilir. yukardaki soruların cevaplarını yazabilirsen sorunun çözümünde sana daha fazla yardımcı olabiliriz.
« YANITLA #3 : 21 Ağustos 2007, 11:59:55 »
  • birzerre
  • Ziyaretçi
ya aslında bilgisayrım bir kaç aylık.ve bu süre içinde yeni bir format atıldı ama bu formattan baya bir süre sonra böyle bir sorunla karsılaştık.yeni yüklenen bir program var oda lime vire adlı bir müzik programı.başka hatırladığım yok.ama inanın bu sorun ne zman başladı tahmin edemiyorum.daha doğrusu ben bir sey ükldeikten sonra mı oldu bunu hatırlamyorum.peki zarralı bir yazlım yüklendiyse bunu nasıl anlayacağız bunun bir taraması filan var mı.yapabileceğim ilk ne olmalı.yoksa kasa yı alıp bilgisayuracıya mı gitmeliyim.peki arkadasım bu acılıp kapanmalr bilgisayarıma zarar  veriri mi?ya cahil olmak ne kötü bir sey.ayrıca hızlı cvabınız beni cok mtulu etti
« YANITLA #4 : 21 Ağustos 2007, 12:06:33 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:165

•  
Sanırım bir virüs var. bugünlerde pek çok kişi bundan muzdarip. sebebi de flashdisk'lerin yaygınlaşması, her önüne gelenin her rasgeldiği bilgisayara flashdiski takıp birşeyler almaya çalışması. Ayrıca limewire programı da trojan saçıyor sanırım. çünkü kuran birçok arkadaştan da bu yönde şikayet olmuştu.

ne yapmak gerekiyor? bilgisayarınızı güvenli kipte açın. bunun için bilgisayar açılırken f8 tuşuna basın, güvenli kip modu seçeneği gelene kadar basmalısın. basılı tutmayacaksın ama. güvenli kipte açtıktan sonra kapanmayacaktır. buradan virüs tarama programını çalıştır, tarama yaptır, eğer bir sonuç elde edemiyorsan dosyalarını (varsa) D sürücüne atıp ya da yedekleyerek c'ye komple bir format atabilirsin. iyi gelir. Gülümseme

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #5 : 21 Ağustos 2007, 12:32:29 »
  • Microsoft
  • Ultra Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\

• Konuları:142

•  
Merhaba arkadaşım,

Diğer arkadaşlarında dediği gibi Power Supley'den tut RAM'lere kadar sebeb olabilir ama LimeWire diyorsan bizde sana Virüs+Trojan v.s. diyoruz Gülümseme

Bunun için Sirac abinin dediği sistemi uygulayabilirsin. Benim ekleyeceğim. Tarama ve güvenlik ile ilgili kısım. Sana Dünyanın en güçlü Firewall(Ateş Duvarı) ve güçlü bir Virüs+spy tarayıcı görevide gören bir program önereceğim. ZoneLabs firmasının şu zamanlarda 7.1 versyonunu da sürdüğü Zone Alarm İnternet Suit 7 programıdır.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.ZoneLabs.Com
adresinden Downloads kısmına bakarsan 15 günlük deneme sürümünü indirip kullanabilirsin.

15 günden sonra QRESELTech ile iletişim kurarsan ücretini ödemen karşılığında sana lisans numaranı ve lisans sözleşmeni kargo ile evine kadar gönderebilir.

Ücret farklı değildir. Sitesinde gördüğün ücrettir. QRESELTech Bilişim ve İnternet Hizmetleri ZoneLabs satış ortağıdır.

Faydalı olması amacıyla

Saygılar,

Ayaz

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Supporter

Blogum: Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
Neyi Bilmediğini Bilmek Asıl Bilgeliktir!
« YANITLA #6 : 21 Ağustos 2007, 19:21:05 »
limewire gibi programlar tehlikelerin seni bulması için biçilmiş kaftanlardır, bu gibi programları kullanırken dikkatli olmak lazım. Port açmaktan tut, güvenlik duvarını (firewall) pasif konuma getirmeye, mp3 indirdim derken zararlı yazılım indirmeye kadar...

Arkadaşlar çok güzel çözümler üretmişler. Bence bu çözümler yeterli ve zaten üstün çözümler. Ben sadece paylaşım programları hakkında birkaç noktaya değinmek istiyorum. Bu gibi programları kullanırken aşağıdaki gibi hususlara dikkat etmeli:

- Paylaşım programları zararlı yazılım bulaştırmakta gözardı edilemeyecek kadar büyük bir yüzdeye sahipler. Bunlara mirc gibi sohbet yazılımlarını da eklemeli... Dolayısıyla bu gibi çoklu kullanıcı barındıran yazılım kullanırken güvenlik önlemlerini artırmalı ve mutlaka antivirüs vb yazılımlar kullanmalıyız.
- Birçok paylaşım programı güvenlik duvarını pasifleştirmeden çalışmaz, dolayısıyla pasifleştirmeniz sizi güçsüz düşürecektir. Hiç olmazsa programla işiniz bitince güvenlik duvarınızı aktif hale getirin.
- Paylaşım programları ile işiniz bittiğinde mutlaka kapatın. Bunu pencereden exit düğmesine tıklamanız da sağlamayabilir bazen. Programın arka planda çalışmadığına da bakmalıyız. Windowsunuzun sağ alt köşesinde açık programlara bakarak buna emin olabilirsiniz büyük ölçüde.
- Limewire genel alınarak söylüyorum: Programda bazen 5 mb lık bir dosya ararsınız ama 100 kb gibi boyutlarla karşınıza çıkabilir, bunların size ne zarar verebileceğini bilemezsiniz. Neredeyse her aramada alakasız dosyalar da çıkacaktır programda. Bu gibi dosyalarla ilgilenmemeli...
- Etkili bir antivirüs (ve ona benzer) yazılımı kullanmalıyız bu yazılımları mutlaka kullanmak gerekiyorsa ve artık çoğu antivirüs programında mevcut bulunan paylaşım ve sohbet programları güvenliklerini aktif tutmalıyız.

kolay gelsin.

« YANITLA #7 : 22 Ağustos 2007, 09:25:32 »
  • birzerre
  • Ziyaretçi
ya önerilerinz için tesekkür ederim.sunu belirtmek istiyorum ki ben flaşdisk kullamıyorum.:)zaten bilgisayarla ilgili ne kullandığımda saılır.bendeki virus programi antivir pe classic ve hiç bir sey anlamıyorum.ama dediğiniz güvenli kip gelene kadar f8 tusuna basın biraz anladım ama sorun su ki güvenli kip ne onu bilmiyorum.ne olur bu konuda ki cahilleğimi bağıslayın.evimize 2007 de bilgisayar gelince böyle oluyor.simdi ben lime vire programını siliyorum yada silmelimiyim.?dediklerinizi en kısa zmanda yaptıracağim.dikkat buyrum yapamayacağım yaptıracağım ya ne kötü bir sey daha format nasıl atılır onu bile bilmiyorum.şimdi pc nin kapanması fanla alakalı değil.yani bir bilgisayarcıya götürmeme gerek yok öylemi? Ney
« YANITLA #8 : 22 Ağustos 2007, 09:31:32 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:965

•  
ben cevap vermek isterdim ama siteye üye olmayanlara cevap vermiyorum. BU benim şahsi prensibim. iyi çalışmlar
« YANITLA #9 : 22 Ağustos 2007, 09:33:25 »
ya üye oldum ki

ah bu bilgisayar ne karısık bir sey ya huu
« YANITLA #10 : 22 Ağustos 2007, 16:49:03 »
ya önerilerinz için tesekkür ederim.sunu belirtmek istiyorum ki ben flaşdisk kullamıyorum.:)zaten bilgisayarla ilgili ne kullandığımda saılır.bendeki virus programi antivir pe classic ve hiç bir sey anlamıyorum.ama dediğiniz güvenli kip gelene kadar f8 tusuna basın biraz anladım ama sorun su ki güvenli kip ne onu bilmiyorum.ne olur bu konuda ki cahilleğimi bağıslayın.evimize 2007 de bilgisayar gelince böyle oluyor.simdi ben lime vire programını siliyorum yada silmelimiyim.?dediklerinizi en kısa zmanda yaptıracağim.dikkat buyrum yapamayacağım yaptıracağım ya ne kötü bir sey daha format nasıl atılır onu bile bilmiyorum.şimdi pc nin kapanması fanla alakalı değil.yani bir bilgisayarcıya götürmeme gerek yok öylemi? Ney

bilgisayarın açılırken f8 tuşuna aralıksız basacaksın, basıp sabitleme şeklinde değil de bas-çek-bas-çek prensibiyle yapacaksın bunu. Kısa zamanda ekrana bi seçim bölümü belirecek.O kısımda "güvenli kipte çalıştır" komutuna getireceksin işareti ok tuşlarıyla ve enter'a basacaksın. Bilgisayar açıldığında siracel in de dediği gibi antivirüs taraması yap tüm bilgisayarını. Eğer bir zararlı yazılım bulamazsa format atman gerekecek. Format atılması ile alakalı başlık da yine windows sorunları forumunda üst başlık olarak mevcut inceleyebilirsin.

Sorun limewire'dan kaynaklanmışsa zaten bu aşamadan sonra programı silmen çözüm üretmeyebilir ama programı indirdiğin yer güvenli değilse silip yeniden sorununu kontrol etmen yararlı olacaktır.

Eğer formatlık bir işse bence bu işten anlayan birine format attırman yararına olacaktır zira format biraz tehlikeli iştir, tüm verilerini kaybedebilirsin.

kolay gelsin.

not: Ayrıca yöneticilerden ricam, başlıklara "ben cevap vermek isterdim ama siteye üye olmayanlara cevap vermiyorum. BU benim şahsi prensibim. iyi çalışmlar" gibi mesajlar yazılmasına bir çözüm üretmeleri çünkü bence bu hem sitenin üye kazanma prensibine ters hem de insanların rencide olması durumu oluşturuyor. Yani ya üye olmayanlar yazamasın ya da üye olanlar böyle şeyler yazmasınlar.

« YANITLA #11 : 22 Ağustos 2007, 16:56:09 »
fan meselesini unutmuşum. Sorun ihtimal yüzdelerine bakıldığında daha çok önerdiğimiz şekillerde daha yüksek ama fan'dan kaynaklanmadığı anlamına gelmez. Bazen bazı kasaların psu'larına bağlı fanları çok basit yapılıyor ve miadı dolduğunda çalışmasında bazen az bazen de aşırı dengesizlikler görülebiliyor. Kasandaki fan'ın da böyle bir sorunu varsa şikayet ettiğin durumu oluşturması normal...

Bir nebze fanın sesinden ölçüm yapabilirsin. Eskisine nazaran daha fazla ses çıkarıyorsa,çalışmıyorsa fanını değiştirmen gerekebilir ama yine de fan olması ihtimali düşüktür çünkü fan çalışmasa bile donanımlarının mutlaka ısınması gerekir-ki bu o kadar kısa sürede sadece fan bozukluğuyla olamaz diye düşünüyorum.

« YANITLA #12 : 23 Ağustos 2007, 20:12:57 »
ya hersey için tesekkürler ama sizin dediğiniz güvenli kip konumunda acmayı denedim ama hiç bir program calışmadı internet dahil.ben bu işleri anlamıyorum ya inşallah format atınca düzelir ama yinde bilgileriniz için sağol.virus taramsını normla konumda yaptım lakin bir sey cıkmadı sorun ne anlamdım herhal nazar değdi Sırıtan düzzelirse bilgisayarım size haberim veririm selam ve dua ile

ah bu bilgisayar ne karısık bir sey ya huu
« YANITLA #13 : 24 Ağustos 2007, 11:42:27 »
Format her zaman çözümdür.

kolay gelsin

« YANITLA #14 : 22 Ekim 2007, 21:57:48 »
saçma saçma konuşmayın live wre virüs diyolarmış......15 senelik programcıyım ilk defa böyle saçma bişe duydum...
Kardeşim ben san senin sorununu söyleyim snn pc çift çekirdek yani pentm 5 dediğimz yeni işletim sistemlerinden.. bunların %80 li gibisi snn problemi yşıyo ya aldığından itibaren yada evindeki elektirikden toprak hattından da oluyo.. ekran kartı ram.. bunlarla ilgin var Virüs diyip de sinir etmeyin bişe biliyomuş gibi ... en baba virüs çökertir pc yi işlemciyi dağıtır.. oda bi home yani ev bilgisayarında koaly rastlanmaz rastlanırsada kullanıcı çok iidir demek... msn şakaları altında kulalnılan ShoutOff die bi notepad e yazdırıp karşıa açtırınca reset atıyo.. lütfen saçma şeylere yöneltmeyin...Yinede SAolun.. Teşekürler..
Sayfa: [1] 2
Bölüm atla: