Sayfa: [1]
bilgisayarı şifre ile açmak
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 29 Haziran 2008, 11:25:00 »
  • _Saadet_
  • Bilgin Üye
  • ♥ » ΣΛ « ♥
  • Nereden: Konya

• Konuları:30

•  
arkadaşlar bilgisayar açılırken parola nasıl koyulabilir aceba Masum ben denetim masası/ kullanıcı hesapları bölümünden parola verdim ama pc açılırken o parolayı sormuyor normal açılıyor  Ney lütfen bana bu parola işini bi anlatabilirmisiniz Kahkaha

Derler ki , bir yerden sonra
Acımaz daha fazla
Zaten aşk kötü bir şaka
Anlamaya çalışma

Her güzel sey bitermiş
Aşk nedensiz sevmekmiş...
« YANITLA #1 : 29 Haziran 2008, 11:45:51 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:449

•  
o şifreden birşey olmaz PC Security die bir program var bir şiflere bitsi klasör falan da şifreleyebilirsin

!!!-DİKKAT-!!!
Şifreyi unutsursan tek çözüm formattır...
« YANITLA #2 : 29 Haziran 2008, 11:47:58 »
  • _Saadet_
  • Bilgin Üye
  • ♥ » ΣΛ « ♥

•  
peki teşekkür ederim Gülümseme Gülümseme yani bunun programsız çözümü yok ölemi Ney

Acımaz daha fazla
Zaten aşk kötü bir şaka
Anlamaya çalışma

Her güzel sey bitermiş
« YANITLA #3 : 29 Haziran 2008, 11:53:28 »
çalıştır>syskey yaz başlatma şifresi kutucuğunu işaretle,şifreni yaz....ancak dikkat bundan geri dönülemez unutmaman lazım..
« YANITLA #4 : 29 Haziran 2008, 11:54:33 »
  • _Saadet_
  • Bilgin Üye
  • ♥ » ΣΛ « ♥

•  
tamm çok teşekkürler bunu deniycem Göz kırpan Kahkaha

Acımaz daha fazla
Zaten aşk kötü bir şaka
Anlamaya çalışma

Her güzel sey bitermiş
« YANITLA #5 : 29 Haziran 2008, 12:04:26 »
  BU YAZIYA DİKKAT:

Windows’un bilinmeyen sistem kilidi

SYSKEY.EXE: Windows XP, NT4 veya 2000 gibi NT tabanlı diğer işletim sistemleri, nispeten “basit” Windows olarak adlandırılan Windows 95, 98 veya Me’den farklı olarak, kullanıcının mutlaka oturum açmasını gerektiriyor. Bu durumda bile, örneğin dizüstü bilgisayarınız çalındığında sisteme kayıtlı parolaların güvenliğinden şüphe edebilirsiniz. Çünkü bu bilgisayara erişimi olan kötü niyetli biri, NT sisteminin güvenliğini aşabilir. Windows NT ve 2000 altında bu parolalar Security Managers (SAM) veritabanında saklanır.
Parolalar %windir%\System32\Config klasöründe yer alan SAM dosyasında, karışık değerler halinde yer alır. Bu nedenle Windows XP, 2000 ve Windows NT4’ün Service Pack 3 güncellemesinden itibaren sistem güvenliği için yenilikler gündeme geliyor. SAM veritabanını şifreleyen SYSKEY.EXE programı, sistem için kilit oluşturur.
Programı başlattıktan hemen sonra Güncelleştir üzerine tıkladığınızda, SYSKEY.EXE üç farklı güvenlik seçeneği sunar:
Başlatma Parolası altında bir parola belirleyebilirsiniz. Bu sayede, sistemin açılışı sırasında oturum açma parolasından önce Syskey parolanızın girilmesi gerekir. Buna karşılık Sistemin ürettiği parola alanında yer alan Başlangıç Anahtarını Yerel Olarak Sakla” seçeneği, yüksek konfora rağmen düşük güvenlik sunar. Burada Syskey tarafından parola sorgulaması yapılır, doğru yanıt alındığında SAM dosyası otomatik olarak deşifre edilir ve oturumun açılması sağlanır.
Diğer seçeneklere kıyasla, Başlangıç Anahtarını Diskette Sakla seçeneği daha güvenlidir. Bu seçenek işaretlendiğinde, Syskey, SAM şifresini bir diskete kaydeder. Anahtar, 16KB boyutundaki STARTKEY.KEY dosyasından oluşur. Ancak ileride PC’nizin açılışı için bu dosyanın yer aldığı diskete ihtiyaç duyulur. Güvenlik açısından, bu disketin bir kopyasını oluşturun ve güvenilir bir ortamda saklamalısınız. Bu, unutkan kullanıcılar için büyük bir risk: Eğer Syskey disketinizi evde unutursanız, yolculuk sırasında dizüstü bilgisayarınız sizin için büyük bir yükten başka bir şey olmayacaktır.

ALINTIDIR...Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #6 : 06 Temmuz 2008, 22:03:06 »
  • Dark_Energy
  • Aktif Üye
  • MoonLight
  • Nereden: WorldWide

• Konuları:190

•  
Denetim Masası>Kulanıcı Hesabı>Şifre Oluştur>Daha sonra pc ne res at halen şifre çıkmıorsa çalıştır komutundan 'syskey' yaz düzelir......

.....AyazZ.......
« YANITLA #7 : 06 Temmuz 2008, 22:13:19 »
  • Developer+
  • Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\System32

• Konuları:129

•  
Eğer windows açılmadan direk şifre sormasını istersen.  BIOS'dan şifre koyman gerekiyor. Unutursan çözümüde basit. BIOS pilini çıkart bir kaç saat kalsın sonra tekrar tak. Şifre sıfırlanmış olacaktır. Gülümseme

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Backer+

Blogum: Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #8 : 07 Temmuz 2008, 13:23:04 »
  • _Saadet_
  • Bilgin Üye
  • ♥ » ΣΛ « ♥

•  
tamm arkadaşlar hepinize teşekkür ederim söylediklerinizi denedim Göz kırpan Kahkaha

Acımaz daha fazla
Zaten aşk kötü bir şaka
Anlamaya çalışma

Her güzel sey bitermiş
« YANITLA #9 : 13 Ağustos 2008, 10:38:50 »
  • yigit_cansu
  • Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar... Windows a şifre koydum şöyle ki denetim masasından kullanıcı hesapları işte şife oluştur vs falan bunu kardeşim pc ile ilişkisini kesip normal hayata geri dönsün diye yaptım. knayt diye bir oyun yüzünden sürekli 24 saat a yakın pc nin başında neyse şifreyi koyduktan sonra belirli saatlerde ben pc açtıktan sonra oyununu oynayabildi ve biraz sosyalleşebildi. Lakin herkesinde bildiği gibi pc açar açmaz sürekli f8 e basarak pc yi güvenli mod da çalıştırıp yine denetim masasın kullanıcı hesaplarından şifreyi iptal etmeyi başardı. Buna bir çözüm bulmak istiyorum. Yani ne yapmam gerekiyor. Kardeşimin hiçbir şekilde pc açmaması için??? Yardımlarınızı bekliyorum...
« YANITLA #10 : 18 Ağustos 2008, 22:41:08 »
  • _Saadet_
  • Bilgin Üye
  • ♥ » ΣΛ « ♥

•  
Eğer windows açılmadan direk şifre sormasını istersen.  BIOS'dan şifre koyman gerekiyor. Unutursan çözümüde basit. BIOS pilini çıkart bir kaç saat kalsın sonra tekrar tak. Şifre sıfırlanmış olacaktır. Gülümseme
peki ben bios dan şifreyi nasıl koycam Masum
anlatabilirmisiniz Masum

Acımaz daha fazla
Zaten aşk kötü bir şaka
Anlamaya çalışma

Her güzel sey bitermiş
Sayfa: [1]
Bölüm atla: