Sayfa: [1]
Logo yapmadan önce mutlaka okuyunuz (Hoş bir makale)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 16 Mayıs 2007, 10:07:55 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:160

•  
Sanalkurs web sitesinde War Bird rumuzlu arkadaşımızın yazmış olduğu "Logo Yapmadan Önce Mutlaka Okuyunuz" başlıklı eğlenceli yazı belki birçoğumuzun gözünden kaçmış olabilir. Buraya linkini veriyorum ki, bu eğlenceli yazıyı okuyun ve güzel püf noktalarını yakalayın. Sadece bu logo yarışması için değil, ticari amaçlı yaptığını çalışmalarda da işinize çok yarayacak çok güzel noktalar yakalayacaksınız eminim.

Kategorisi: Püf Noktası
Makale Adı: "Logo yapmadan önce mutlaka okuyunuz"
Link: Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

NOT: Başka sizin de bildiğiniz böyle güzel makale, tavsiye, öneri mahiyetinde yazılar yahut sizin fikirleriniz olursa bu başlık altına ekleyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2007, 10:11:40 Gönderen: Siracel »

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #1 : 17 Mayıs 2007, 11:56:08 »
Bir markanın, ürünün, firmanın vs tanıtımında içinde yer aldığı sektörü belirten, diğer firma ya da benzer kurumlardan ayırt edilmesini sağlayan, firma ya da markanın misyon ve vizyonunu yansıtan en önemli unsurlardan biridir

Logo yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar:

- Akılda kalıcılığını sağlamak
- Renk uyumu
- Grafiklerin fazla karışık olmaması
- Kullanılıyorsa eğer fontların çok absürt olmaması ve kolayca bulunabilmesi
- Bütün baskı formatlarına göre ayarlanması
- Markayı temsil edebilmesi

Aslında bu başlıkları daha fazla uzatabilmek elimizde. Ama kısaca bir fikir vermek gerekiyorsa bu başlıklar altındaki açıklamalara bağlı kalarak kişisel yeteneklerinizi yaratıcılığınızla birleştirip hoş çalışmalar elde edebilirsiniz. Ayrıca sizin çok beğendiğiniz, size göre büyük emeklerle bitirmiş olduğunuz çalışmanız başkası ya da başkaları tarafından beğenilmeyebilir.

Kısa bir hikâye:

Bir firma için logo yapmam gerekiyordu. İşi aldım, başladım, bitirdim (öyle sanmıştım). Meğerse bitmemiş, 10 logo yetmemiş, yaklaşık 40 logo sonra doğrusunu bulabildik işi verenler. Yani bazılarının düşündüğünden de zor bu işler. Çünkü bu is bir kere yapılıyor ve yıllarca firmanın üzerinden çıkarmadığı gömleği oluyor.

Herkese saygılarımı sunuyorum.
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2007, 14:11:18 Gönderen: Siracel »
« YANITLA #2 : 18 Mayıs 2007, 19:38:19 »
  • Fuat Şengül
  • Süper Üye
  • Çalışan Kişi Başarısız Olmaz...
  • Nereden: Samsun

• Konuları:135

•  
memolimemoli dostum logo yapan arkadaşalara çok güzel bir makale yazmışın tşk..

| Fuat Şengül |
| Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.satranckulubu.net
| Satranç Sitesi |
|Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi|
« YANITLA #3 : 18 Mayıs 2007, 23:36:49 »
« YANITLA #4 : 05 Haziran 2007, 10:56:50 »
  • BY_BERDUSH
  • Destekçi Üye
  • **
  • okan ihtiyar
  • Nereden: Of Republic

• Konuları:8

•  
SİTE YÖNETİCİLERİNE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM.YAPACAIMIZ LOGODA 'NE YAPABİLECEĞİNİ GÖSTER' YAZISI MUTLAKA OLMALIMI.YOKSA BİZ KENDİ SLOGONAMIZI KENDİMİZ TASARLAYABİLİRMİYİZ.YANİ LOGOYA KENDİMİZ BASKA BİR SLOGAN YAZABİLİRMİYİZ.İKİNCİ BİR SORUMDA LOGODA SADECE SANALKURS YAZSA OLMAZMI.YANİ SLOGAN OLMAZSA OLMAZMI?
« YANITLA #5 : 05 Haziran 2007, 11:51:06 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:160

•  
Yeni üye kardeşim öncelikle bir uyarı: Yazılarının tamamını büyük yazmışsın. Bu net ortamında hiç de hoş anlamlara gelmez. İkincisi, logoyu dilediğin gibi çalışabilirsin. sorun yoktur.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
Sayfa: [1]
Bölüm atla: