fuat dehşetsin sen ayrıca yorum yazan arkadaşlara soruyorum ben bu logoyu okulla bağdaştıramadım siz nasıl böyle bişe düşündünüz onuda anlamadım adam süsleme yapmış kurdale diyince illada okul veya okulçocuğumu gelir insanın aklına!!!!!!!!!!!!!!! ayrıca sadelik deniliyor logoda sadeliğin bayağı olması düzbiryazıdan farksız bence normal bi SANALKURS yazmakmı yoksa bunu süsleyip efektler katarak yayınlamakmı logo olur?cevabını bilirsiniz..
ne diyorsun sen sercinyo. Logo süslehip püslenirmi? Logo niye süsleniyor logo görücüye mi çıkacak süslüyorsunuz

HErkes sadeliğe gidiyor. SEn kalkkmış bana efekt diyon. Logo tasarlarken nelere dikkat edilir? Kurumsal kimlik nedir ? bunun tarihiini ? ve kurumsal kimliğin öncüleri hangi firmalar bana bunları dermisin? Grafik tasarım hakkında kaç kitap devirdin? Ben bu kadar bilgiyi biliyorum. Üyeleri sert eleştirmiyorum. Buraya çalışmalar koyuluyor fikir alınması için ve burdan iyi bir ortam yok. Her telden aadamın yorumunu alıyorsun . Bir gün müşterine gittiğinde bu sitedeki gibi yorum yapan adam olursa ne yapıcaksın?
bir içecek broşuru yaparken türkiyenin dev bir firmasına. Ben bayiye yaptım o büyük firma ise o bayiden aldı tüm türkiyeye dağıttı. Adamların beğendikleri nokta şu idi. Broşurda açık mavi kullandım içeceklerin arkasına fon. ve ürünler tabi çok net gercekci gölgelerini koydum. sanki içecekler orda oturuyor. YAni haavada kalmıyor. kapağada hepsini topladım. tüm içeceklerni bir buzlu zemine gömdüm. hafif içeceklere buzladım kenarlarını. Adamlar sırf o açık maviyi kullandım ya. SErinliği ifade ettiği için. Bundan dolayı çok beğenmişler. Yani ben bu kadar ince detaylarımı görmemişler. ilk bu akıllarına gelmiş. BEn işte kapağı çok beğenir sandım bir numara onu düşünmüştüm.
Şimde geleyim sadede Müşteriler kiimi zaman böyle sizden farklı bir şey i çok beğeenebilir yada Sizin çok beğendiğinizi onnlar bir şey bulur beyenmez. Amac onların beğenmediği olayı bilip yapmamak.
bir örnek daha acıklıyayım Türkiyenin bir çok tarım firmalarının broşurunu yapıyorum. Bir firmaya dedim işte makinaların altına aycivek fotoğraf görüntüsü koyayım. Sizin makinalarınızın ektiği meyve sebzeler varsa onların fotolarını broşurun kenarına küçük küçük koyayım dedim. Adamlar hep itiraz. Ben üç yıl meyvesiz tarım görüntüsü olmadan Çok zor kataloklar yaptım. sonra derin araştırdım bu adamlar niye istemiyor. Meğer benden önce bu piyasada olan adam. Bu olayı çok abartmış artık millet kaçıyor. şimdi yavaş yavaş dönüş oluyor
BAzen Çok bildiğimiz tasarım kuralları bile müşteride işleyemiyor bu tür insanlar yüzünden... lütfen yorumlara saygılı olalım . unutmayın bir gün bu lafları müşteriniz diyeceğine yani sisi eleştireceğine bırakın sitedekinler eleştirsin çünkü burda bir şey kaybetmezsiniz ama orda işiinizi kaybeedebilirsiniz saygılar