Sayfa: [1] 2
E-Dergi İngilizce Çeviriye Destek Olmak İsteyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 04 Mart 2008, 16:32:29 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:129

•  
Merhaba arkadaşlar ;

Sanalkurs E-dergi önümüzdeki sayılarında içinde İngilizce dersler ve makaleler de bulunduracak,yani dergide yayınlanacak yazıların aynı zamanda İngilizcesi de bulunacak.Bize bu İngilizce çevirilerde yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa,bu konu başlığı altına yazarak veya benimle ve dergi ile ilgilenen diğer arkadaşlarla görüşerek bizimle iletişime geçebilir,ve Dergi çalışmalarında yerinizi alabilirsiniz.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #1 : 04 Mart 2008, 16:37:39 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:202

•  
-sağına soluna bakmadan ben diyebilemek-N. Fazıl)ben ben  Göz kırpan
de bu ingilizce olayı ne kadar faydalı olur ve ne kadar kişiye gider gibi sorular oluştu kafamda.
Murat sen ne diyorsun bu konuda? Ney
Yani gerekli mi?

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #2 : 04 Mart 2008, 16:46:40 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi

•  
Bu projeyle,Sanalkurs E-Dergi ulusal olucak ve diğer yabancı sitelerde de yayınlanabilecek,yani bi anlamda gerek var diyebiliriz.

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #3 : 04 Mart 2008, 16:50:47 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye

• Konuları:202

•  
tm ben alabilirm  Göz kırpan
ne kadar ben yapmasamda Kahkaha

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #4 : 04 Mart 2008, 16:51:44 »
  • MiR@Ge
  • Destekçi Üye
  • **
  • Ne Yapabileceğimi Gösteriyorum :D
  • Nereden: Ankara

• Konuları:6

•  
Benimde çorbada tuzum bulunsun isterim.İş+okul+kurstan fırsat buldukça katkı yaparım isterseniz Göz kırpan.Bu dili seviyorum zaten  Gülümseme
« YANITLA #5 : 04 Mart 2008, 16:57:57 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:445

•  
ing sevmiyorumm aççıkçasıı hiç düşündünüzmüü her inglzce e-dergide türkçe demeyeyimm duyulmamış fln diyebilirsinizde almancası fransızca çevirisi varmıı yokk ben ing e dergi indirdimmi sadece resimlerden anlıyorum birşeyler bizim dergide öyle olsunn
« YANITLA #6 : 04 Mart 2008, 17:09:20 »
  • MiR@Ge
  • Destekçi Üye
  • **

•  
sen ing anlamıyorsun diye ulusal ortak bir dille dergi yayınlanmaması garip olmaz mı? İlginç bir mantık."Türkçe öğrensinler kör mü gözleri Kızgın" diyemeyiz ki  Masum
« YANITLA #7 : 04 Mart 2008, 17:34:52 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi

•  
ing sevmiyorumm aççıkçasıı hiç düşündünüzmüü her inglzce e-dergide türkçe demeyeyimm duyulmamış fln diyebilirsinizde almancası fransızca çevirisi varmıı yokk ben ing e dergi indirdimmi sadece resimlerden anlıyorum birşeyler bizim dergide öyle olsunn

Öncelikle şunu belirtim illegal,dergi tamamiyle İngilizce olarak çıkmayacak,Türkçe olan yazıların İngilizcesi de olacak.Dergi komple İngilizce olacak gibi bi durum söz konusu değil.

İlginiz için teşekkürler MİR@Ge,sizinle iletişime geçebiliriz.
Senle de zaten iletişim içindeyiz Hakan bişey olursa ben sana söylerim. Göz kırpan

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #8 : 04 Mart 2008, 19:01:37 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Bostanlı / Karşıyaka / İzmir

• Konuları:30

•  
İngilizce bilen birisi olarak (en azından bildiğimi düşünüyorum) bence çok erken bir karar.
Nedenlerine gelince ;
1- Forumlarda tek bir ingilizce soru görmedim ?
2- Ders içeriklerimizin tamamı türkçe ?
3- Yabancı üyemiz olup olmadığı hakkında bilgim yok ona birşey diyemiyorum..
4- Ulusal bir dil olduğuna inanmıyorum. Dünyada konuşulan dilleri (en yüksek oranları) olanları mı yapacagız ilerleyen zamanda ?

Acıkcası ben hazır olduğumuzu düşünmüyorum.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #9 : 04 Mart 2008, 20:43:28 »
İngilizce bilen birisi olarak (en azından bildiğimi düşünüyorum) bence çok erken bir karar.
Nedenlerine gelince ;
1- Forumlarda tek bir ingilizce soru görmedim ?
2- Ders içeriklerimizin tamamı türkçe ?
3- Yabancı üyemiz olup olmadığı hakkında bilgim yok ona birşey diyemiyorum..
4- Ulusal bir dil olduğuna inanmıyorum. Dünyada konuşulan dilleri (en yüksek oranları) olanları mı yapacagız ilerleyen zamanda ?

Acıkcası ben hazır olduğumuzu düşünmüyorum.

1- İngilizce e-dergi çıktıktan sonra üye sayımız artacağından soru da olacaktır.
2- Metinler ingilizceye çevrilebilir ama açıklayıcı resimler için aynı şeyi söylememem. Uğraştırır bence.
3- bknz. Cevap 1.  Sırıtan
4- Bence öğrenilmesi gereken ilk 2.dil. Günümüzde birçok şeyin ingilizce olduğunu düşünüyorum. Programlama kodlarından tutunda, mahallenizde ki bakkalın bile ingilizce ismi olabiliyor.

Göz kırpan

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #10 : 05 Mart 2008, 15:26:30 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
Üzgünüm aynı fikirleri paylaşmıyorum.. Ama dergiye ekleyeceğim yazının ingilizcesinide yazıp yollayabilirim.. Görüşüm zıt ama yinede denenebilecek birşey.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
« YANITLA #11 : 06 Mart 2008, 02:30:36 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
Ekleme olarak düşündüğüm bazı şeyler var.. Özellikle verdiğim tepki hakkında sanırım direk aynı fikirleri paylaşmıyorum demekle biraz aceleci karar aldım ama emeklerimizin boşa çıkmasından korkuyorum. Dergi için çok emek harcanıldıgının bilincindeyim. Açıkcası bir deneme yapılabilir. Ama güncel olarak konuşmalarına katıldığımız yabancı bir forumda konuşulabilir diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmak yada tamamen bir tepki gösterme durumunda değilim. Sonuçta bu sitede bu forumda günümün tamamını geçirebilecek bir insanım bunu sorumda online olduğum zamanları bilen arkadaşlar rahatlıkla anlayacaktır.. Ortam ve birikim olarak çok güzel bir paylaşım alanı.. İngilizcenin bizi biraz deforme edeceğini düşünüyorum ama yinede ayak uydururum =) Her zaman buradayım biliyorsunuz. Tersi umarım olmaz..

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
« YANITLA #12 : 06 Mart 2008, 09:12:52 »
  • MiR@Ge
  • Destekçi Üye
  • **

•  
neden deforme etsin ki peki? bugün tüm programların helpleri ingilizce değil mi? Neden benim dilimde değil okumuyorum işte deyipte işin içinde de çıkamayız.Çalıştığım yerde dışarıyla da iş yapıyoruz iş gereği.Kimi Suriyeli kimi Amerikalı kimi Rus mesela ve ingilizce cidden çok kolay bir dil.Hepsini öğrenemeyiz ve ortak bir dilde buluşuyoruz.Türkçeye mesela dışardan bakıldığında aslında zor bir dil hemde baya Gülümseme)
Ortak dil derken bu şekilde kastettim. Herkese hitap etmek için o yüzden ingilizce de gerekli.
« YANITLA #13 : 06 Mart 2008, 09:38:27 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.

• Konuları:165

•  
Sanırım bir konu yanlış anlaşıldı. Dergi tamamen İngilizce olmayacak. Derginin reklamını daha fazla yapmak, bilinirliği daha çok artırmak amacı ile dergideki bazı GENEL konuların İngilizce'ye çevirilmesi iyi olur diye düşünüyoruz. Her fikire açığız, "niye öyle düşündün" diye birini de kınıyor değiliz. Arkadaşlarımızın fikirlerini belirtmeleri yeni sayılar için de karar almamızda etkili olacaktır. Örneğin, bir röportaj yapmışız, bu röportajdaki kişinin herkesçe bilinmesi gerekir diye düşünüyoruz, çünkü bu kişi Türkiye'nin önemli sanatçılarından biri. Ya da arkadaşımız herkesi ilgilendiren bir yazı yazmış. Yabancıların da ilgisi çekilirse, bu yazılar birçok arenada yayınlanabilir, hem Sanalkurs'un hem de yazarının itibarı artar ve ele alınan konu daha çok insana ulaşır diye düşünüyoruz.

Bilmem yanılıyor muyuz?

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #14 : 06 Mart 2008, 12:53:23 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
Sirac abi yazından sonra daha anlam kazanmaya başladı. Büyük bir kısmını yanlış anladığımı düşündüm şimdi =) Bu sekide bir deneme yapılabilir =) Bende buradayım..

Deforme konusuna gelice Mirage
sen ing anlamıyorsun diye ulusal ortak bir dille dergi yayınlanmaması garip olmaz mı? İlginç bir mantık."Türkçe öğrensinler kör mü gözleri Kızgın" diyemeyiz ki  Masum

sanırım bu mesajla daha anlam kazanacaktır.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Sayfa: [1] 2
Bölüm atla: