Tekrar merhaba. Biraz acele oldu ama umarım yol gösterici olmuştur. Biraz daha vakit ayırarak çok daha iyi bir sonuç elde edebileceğinizi düşünüyorum. Öncelikle bir göl resmi buldum ve quick selection tool ile su kısmını seçili hale getirdim.

Seçimden sonra isterseniz "Refine Edge" seçeneklerini kullanarak seçiminizin kenarlarını düzeltebilirsiniz. Yoksa benimki gibi pürüzlü hoş olmayan bir görüntü oluşabilir. Daha sonra göl seçiliyken Ctrl+U tuş kombinasyonuyla Hue-Saturation penceresini açıp resimdeki ayarları yaparak göle kırmızı tonu verin. Kaydırma çubuklarını oynayarak daha farklı renk tonları elde edebilirsiniz.

Sonrasında ayrı bir pencerede açtığınız Türk bayrağından ay yıldızı Magic Wand Tool ile seçiniz.

Move tool ile göl resmine sürükleyerek resmin üzerine yeni katman olarak eklenmesini sağlayıp Ctrl+T kısayoluyla uygun ölçülerde boyutlandırınız.

Daha sonra resimdeki işlemi iki kere yaparak ay yıldızın 2 kopyasını oluşturun.

Kopyaların birini aşağı diğerini yukarı doğru yeteri kadar oynatınız.

Kopyalardan biri seçiliyken Filter/Blur/Gaussian Blur efektini yeteri kadar uygulayınız. Açılan pencereden kaydırma çubuğu yardımıyla bunu ayarlayabilirsiniz.

Aynı işlemi diğer kopyaya da uyguladıktan sonra katmanların saydamlıklarını(opacity) düşürerek daha etkili bir görünüm oluşturabilirsiniz. Ben asıl ayyıldız için %50, üstteki kopya için %30, alttaki kopya için %20 kullandım.
Daha sonra asıl ay yıldıza biraz glow efekti ekleyerek daha hoş bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Çalışmanın sonunda resim aşağıdaki gibi olacaktır. Ancak farklı efektlerle daha hoş görünümler verebilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız göl resmine göre uygun bir perspektif vererek daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Faydalı olabilmiş olmak dileğiyle...
Düzenleme: Linkleri kontrol ettim. Bir kısmında porblem var sanırım yeniden upload edip değiştirdim.
Düzenleme2: Imageshack'ın garezi var galiba kullanmadığım bir hostinge upload ettim resimleri. Fakat hosting süresi ne zaman doluyor bilmiyorum.