"Her Telden" ve bazı bölümlerde köklü değişime gidilmiştir. Bundan böyle SANALKURS konusu dışındaki konular kimseye danışılmaksızın ilgili yöneticinin insiyatifi doğrultusunda silinecektir. Üyelerimizin "Mesaj sayım azalıyor" gibi şikayetlerde bulunmamasını rica ederiz.

Saygı ve sevgilerimizle...

Sayfa: [1]
Böyle Effect Nasıl Yaparım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 28 Temmuz 2008, 21:55:13 »

,

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
http://Www.djsenolfanclub.com

Arkadaşlar Resimde Gördügünüz Gibi Effect Nasıl Yaparım Bakın Resme Dikkatli Kahkaha

Ay ve yıldız Yukarı Dogru Süzüllmüş bu Konuya Yardımlarınızı Bekliyorum Sanalkurs Forumunun Bana Ne Garezi Var Anlamadım Bi Yorum Bile Yapmıyolar Konuma İyi Çalışmalar Sagolun
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2008, 21:57:03 Gönderen: turkischmedia »
« YANITLA #1 : 28 Temmuz 2008, 22:21:34 »
Selamlar

Çok vaktim olmadığından resimli anlatım yapamayacağım fakat biraz olsun fikir verebilirim umarım. Açtığınız herhangi bir göl veya deniz resminde su kısmını herhangi bir şekilde seçili hale getirin. Ctrl+U kısayoluyla açtığınız Hue Saturation ayarlarından Türk bayrağına uygun kırmızı rengi ayarlayınız. Onayladıktan sonra yeni pencerede açacağınız yeterli boyutta bir Türk bayrağından ay ve yıldızı kesip yeni katman olarak asıl resme ekleyiniz. İstediğiniz boyutlara getirdikten sonra katmanın bir kopyasını oluşturun(duplicate). Yeni katmanı yukarı veya aşağı kaydırarak Filter/Blur/Gaussian BLur efektini dilediğiniz oranda uygulayınız. Resimdekine benzer bir sonuç elde etmiş olursunuz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
« YANITLA #2 : 28 Temmuz 2008, 22:23:43 »
boş bi vaktinde bu başlıkta resimli anlatırmısın ?? :S çok saol
« YANITLA #3 : 28 Temmuz 2008, 23:51:52 »
Tekrar merhaba. Biraz acele oldu ama umarım yol gösterici olmuştur. Biraz daha vakit ayırarak çok daha iyi bir sonuç elde edebileceğinizi düşünüyorum. Öncelikle bir göl resmi buldum ve quick selection tool ile su kısmını seçili hale getirdim.

Seçimden sonra isterseniz "Refine Edge" seçeneklerini kullanarak seçiminizin kenarlarını düzeltebilirsiniz. Yoksa benimki gibi pürüzlü hoş olmayan bir görüntü oluşabilir. Daha sonra göl seçiliyken Ctrl+U tuş kombinasyonuyla Hue-Saturation penceresini açıp resimdeki ayarları yaparak göle kırmızı tonu verin. Kaydırma çubuklarını oynayarak daha farklı renk tonları elde edebilirsiniz.

Sonrasında ayrı bir pencerede açtığınız Türk bayrağından ay yıldızı Magic Wand Tool ile seçiniz.

Move tool ile göl resmine sürükleyerek resmin üzerine yeni katman olarak eklenmesini sağlayıp Ctrl+T kısayoluyla uygun ölçülerde boyutlandırınız.

Daha sonra resimdeki işlemi iki kere yaparak ay yıldızın 2 kopyasını oluşturun.

Kopyaların birini aşağı diğerini yukarı doğru yeteri kadar oynatınız.

Kopyalardan biri seçiliyken Filter/Blur/Gaussian Blur efektini yeteri kadar uygulayınız. Açılan pencereden kaydırma çubuğu yardımıyla bunu ayarlayabilirsiniz.

Aynı işlemi diğer kopyaya da uyguladıktan sonra katmanların saydamlıklarını(opacity) düşürerek daha etkili bir görünüm oluşturabilirsiniz. Ben asıl ayyıldız için %50, üstteki kopya için %30, alttaki kopya için %20 kullandım.

Daha sonra asıl ay yıldıza biraz glow efekti ekleyerek daha hoş bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Çalışmanın sonunda resim aşağıdaki gibi olacaktır. Ancak farklı efektlerle daha hoş görünümler verebilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız göl resmine göre uygun bir perspektif vererek daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Faydalı olabilmiş olmak dileğiyle...

Düzenleme: Linkleri kontrol ettim. Bir kısmında porblem var sanırım yeniden upload edip değiştirdim.
Düzenleme2: Imageshack'ın garezi var galiba kullanmadığım bir hostinge upload ettim resimleri. Fakat hosting süresi ne zaman doluyor bilmiyorum.
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2008, 13:43:10 Gönderen: SerSeri »
« YANITLA #4 : 29 Temmuz 2008, 00:47:34 »
  • turkalone
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: İSTANBUL

• Konuları:378

•  
bende serserinin tarifine ek olarak "mystical lighting" isimli plug-in ile birşeyler yapmaya çalıştım....(bu arada ben resimleri göremedim..)

Değerli ziyaretçimiz

« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2008, 01:04:50 Gönderen: turkalone »
« YANITLA #5 : 29 Temmuz 2008, 23:34:41 »
  • taytanicman
  • Ziyaretçi
TEŞEKKÜRLER DENEYECEM Gülümseme
« YANITLA #6 : 31 Temmuz 2008, 15:07:22 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:160

•  
serseri, dersi sen hazırladı isen Anasayfadaki dersler arasına ekleyebilirdin.
Değerli ziyaretçimiz
www.sanalkurs.net/dersekle.html

Tabi resimleri sk üzerine yükleyerek.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #7 : 01 Ağustos 2008, 13:33:03 »
  • ahmet_08
  • Bilgin Üye
  • Ne yapabileceğini göster !
  • Nereden: Tasarımın içinden

• Konuları:44

•  
bu çalışma mı .?
Sayfa: [1]
Bölüm atla: