« : 03 Haziran 2008, 14:03:13 »
- berrock
- Aktif Üye

- hamster delisi :)
- Nereden: issstttaaannnbull...
Konuları:27
-
-
arkadaşlar kendime bi çıkış noktası buldum ama deişik fikirlerede ihtiyacım var daha güzel nasıl olabilir şu link te güzel tasarımlar var bakabilirmisiniz benimki magaza gibi olucak ayakabı şapka kolye çanta gözlük falan bayan aksesuarları fikirlerinizi paylaşırmısınız
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için
Lütfen Üye Olunuz veya
Giriş Yapınız

"Yazılabilicek kadar basit bir aşkı ben bir damla gözyaşıyla anlatırdım sana" BERRA
« YANITLA #1 : 03 Haziran 2008, 15:41:05 »
« YANITLA #2 : 03 Haziran 2008, 16:23:50 »
« YANITLA #3 : 03 Haziran 2008, 16:26:21 »
« YANITLA #4 : 03 Haziran 2008, 16:46:36 »
« YANITLA #5 : 03 Haziran 2008, 16:48:04 »
« YANITLA #6 : 03 Haziran 2008, 16:50:26 »
« YANITLA #7 : 03 Haziran 2008, 17:28:49 »
- endless
- >>SONSUZ SANAT<<
- Yönetim Kurulu Üyesi

- --->TÜRKİYE<---
- Nereden: TrAbEzUs
Konuları:502
-
-
berrock, hangi alanla ilgileniyorsun? Ödev dediğin için soruyorum,yada hangi tasarım bölümdesin?
teknik açıdan mı fikir açısından birşey arıyorsun? Valla dekoratif,bir mimari,bir mağaza tasarımı düşünüyorsan,özellikle 3d sitelerine bakmanı tavsiye ederim yada dekorasyon,mimari dergilerini incele! Ben arasıra Maison Francaise dergisi alıyorum,içinde değişik fikirler var,bu ay ki sayısında da milano tasarısım haftasıyla ilgili ekler var,biraz derginin reklamı gibi oldu ama bu tarz dergileri incelemen farklı fikirler oluşmasını sağlayabilir.Bu alanla ilgili siteleri iyi incelemek lazım.

Orjinal bir eser sunmak için önce hayal gücünü geliştirmek gerekir,bunun yolu araştırma,gözlem ve hayattan kopmamaktır.
BİR TASARIMCI SANATIN HER ALANI İLE KENDİNİ BESLEMELİDİR!
KAPLUMBAĞAYA DİKKAT ET! ANCAK KAFASINI ÇIKARTIP,RİSK ALDIĞINDA İLERLEYEBİLİR!
« YANITLA #8 : 03 Haziran 2008, 17:32:22 »
« YANITLA #9 : 03 Haziran 2008, 17:39:32 »
- endless
- >>SONSUZ SANAT<<
- Yönetim Kurulu Üyesi

- --->TÜRKİYE<---
-
-
Güzel bir alan,zevklidir de

Photoshop hariçinde hangi programları kullanıyorsunuz? Vektörel programlar kullanıyor musunuz? Corel draw ya da Illustrator?
Böyle bir çalışmayı teknik boyutta, photoshopla ne kadar rahat çizim yaparsın bilemem ama,vektörel programlarda daha rahat yapılabilirim çizimler.Adobe illustratörde çizip, export tıklayıp photoshop(PSD) olarak kaydedilerek,çizimini photoshopta açıp tekrar,üstünde oynayabilirsin.İllustrator ve photoshop arayüz olarak birbirlerinin benzeri sayılır,renk olarakta öyledir herhalde

Orjinal bir eser sunmak için önce hayal gücünü geliştirmek gerekir,bunun yolu araştırma,gözlem ve hayattan kopmamaktır.
« YANITLA #10 : 03 Haziran 2008, 17:51:12 »
« YANITLA #11 : 03 Haziran 2008, 18:07:35 »
- endless
- >>SONSUZ SANAT<<
- Yönetim Kurulu Üyesi

- --->TÜRKİYE<---
-
-
Ben grafik bölümündeyim,ayrıca fotoğraf dersimiz de var.Her ikisi de çok zevklidir,yorucudur da.Severek yapınca tatlı bir yorgunluk oluyor bazen

Tasarımını oluşturmuşsan,hala da fikir aşamasında mısın,yoksa elle çizim bitti mi? Şunu yapabilirsin,ağırlıklı olarak karakalem çizimi ve boyama yapıyorsundur.O çizimleri eskiz aşamasından ziyade daha bitmeye yakın bir seviyede bırakıp,tarayıp photoshopta açıp üstünde daha rahat oynayabilirisin bence.Karakalem çizim aşamasından sonra nereleri hangi renk istiyorsan boyayla onu da yapıp öyle photoshopa alır çizime başlarsan daha rahat olur,sonrada kompozisyonuna göre ren ve şekil değişikliği yapabilirsin.Biz de genelde öncelikle tasarımı kağıt üzerine oluşturup bilgisayara aktarıyoruz,direk pc başına oturup farklı birşeyler oluşturmak bence zordur biraz

« YANITLA #12 : 03 Haziran 2008, 18:12:49 »
« YANITLA #13 : 03 Haziran 2008, 18:29:37 »
« YANITLA #14 : 03 Haziran 2008, 18:33:27 »