Sayfa: [1]
Photoshop ta Filtreler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 22 Nisan 2008, 19:17:09 »
  • kader
  • Aktif Üye
  • Nereden: Ankara

• Konuları:18

•  
ARTİSTİC:

Colored Pencil:İmajda bir renk haritası çıkararak baskın olan renkleri alarak fırça darbeleri oluşturur.Feather seçilirse yağlı boya etkisi verir.
Cutout: İmajımızdaki köşeleri basitleştirerek detayını azaltıp yarattığı köşeler ve çizgilerde anti-alias özelliği nedeniyle yumuşak hatlar oluşturur. Yüksek kontrastlı grafiklerde iyi sonuç verir.
Dry Brush: Kuru boya etkisi verir. Renk geçişlerini en aza indirip kenarları rasgele büker, anti-alias etkisi verir.
Film Grain: Bir tür kirlenme etkisi vererek beyaz kirleri aydınlatır, siyah kirleri koyulaştırır. Yazılar üzerinde iyi etkiler verir.
Fresco: Kontrastı yüksek bir görüntü verir. Kenarlar daha keskin , koyu renkler daha koyu olmakla birlikte “Dry Brush”a benzemektedir.
Neon Glow: Uygulandığı bölgenin renklerine göre 2-3 renk tonu içeren sonuçlar yaratır.
Palette Knife: Paletteki renk sayısını azaltarak keskin hatlı, az renkli bir imaj yaratır.
Poster Edges: İmajımızı posterize ederek renk sayısını azaltır. Kenarlara siyah detaylar ekler.
Rough Pastels: İmajımızın kenarlarını geliştirir. Bunun için bir doku dosyası kullanır.
Smudge Stick: Birbirine karışmış renklerdeki bir bezin kağıt üzerine etkisi gibi sonuç verir.
Sponge: Buzlu cam etkisi vb. etkiler verir.
Underpainting: Kumaş kaplama havası verir.
Water Color: İmajımızın kenarlarına sulu boya etkisi verir.”Fresco”ya benzer.
Plastik Wrap: Resmi ince ve parlak bir plastik folyo ile kaplar ve yüzeydeki ayrıntıları vurgular.
Paint doubs: Resmi , bir fırçaya rastgele sürerek hatta kağıt üzerinde sürükleyerek oluşturmuşsunuz.

BLUR:

Blur: Yumuşatma, bulanıklaştırma etkisi verir. Standart değere uygular.
Blur more: “Blur” etkisini standart değerin üzerinde uygular.
Gaussian Blur: Photoshop’un en çok kullanılan filtresidir. Bulanıklaştırma ve yumuşatma etkisini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Motion Blur: Hareketli bir kameranın yakaladığı görüntüyü simule eder. Hareketin yönü ve şiddeti belirlenebilir.
Radial Blur: Çok özel bir kamera efektidir.
Smart Blur: İmajımızdaki kenarları tespit ederek, “Guassian Blur” etkisini kenarlara dokunmadan iç bölgelere uygular.

BRUSH STROKES:

Accented Edges: Küçük imajlara uygulanmasında fayda olan kenarlara doku ekleyen geliştirme filtresidir.
Angled Strokes: Kenarları sertleştirip ana hatlara dikkat çeker.
Crosshatch: İmajı geliştirmek için rastgele dokular zigzaglar yaratır.
Dark Strokes: Koyu renkli set kenarlar üretir.
Ink Outlines: İmaj kenarlarına mürekkep bulaşmış havası verir.
Splatter: Sudaki yansıma etkisi verir.
Sprayed Strokers: Kenarlarda yatay veya dikey deformasyonlar yaratır.
Sumi-e: Yazılarda (Text) kullanarak hoş görüntüler elde edilir.

DİSTORT:

Diffuse Glow: Aydınlık alanlara gölgeler verir.
Displace: Seçtiğimiz ikinci bir imaj (PSD Formatlı) ile etki eden grafiğin tüm piksellerini düzenleyen bir filtredir. Kullanımı biraz karışıktır.
Glass: İmajımıza eğrilmiş cam cam kaplaması yapar.
Ocean Ripple: Su dalgalarının verdiği etkiyi yapar.
Polar Coordinates: İmaja iki çeşit bükülme etkisi verir.
Pinch: Resmi kenarları sabit dururken bir noktadan tutup ileri doğru itebilir veya kendimize doğru çekebiliriz.
Ripple: Seçili alan üzerinde , aynı su yüzeyinin dalgalanması veya dalga çekildikten sonra kumda kalan izlere benzer bir efekt oluşturur.
Stear: Resme istenilen seçime göre eğme veya bükme efekti verir.
Spherize: Bu filitre resme bir küre gibi şekil verir.
Twirl: Seçili alanı denetimli bir girdaba sokar. Girdapın yönünü ve şiddetini ayarlamak mümkündür.
Wave : Resim üzerinde istenilen yön ve biçimde dalgalanmalar oluşturmalar için kullanılır.
Zigzag. Suya bir taş atıldığı zaman orta noktadan başlayarak etrafa oluşan dalgalar yada zigzaglara benzer şekil vermek için kullanılır.

NOİSE:

Add Noise: Resim üzerinde kumlu bir görünüm yapılmasını sağlar.
Despecle: bulanıklaştırmanın tersine resme bir keskinleştirme netlik kazandırır.
Median: Bu filitre , seçili alan içindeki her pikselin belirli bir yarıçap içinde kalan komşuları ile olan renk farklarını saptayıp bir ortalama alır ve  sonuçta bolca bulanıklaşmış bir resim oluş.

PİXELATE:

Color Haftone: İmajımızı renk sayısı az, düşük kalitede bir hale getirir.
Crystallize: İmajımızı renkli hücrelere bölerek petek gibi bir doku yaratır.
Facet: İmaj içindeki kenarlardan anti-aliasing’i kaldırır.
Fragment: İmajımızda deprem etkisi yaratır.
Mezzotint: İmajımıza kirlilik ekleyecek rastgele noktalar üretir.
Mosaic: İmajımızı kareselleştirir. Düşük çözünürlükte zoom yapmış gibi bir hava verir.
Pointtillize: doku yaratmaya yardımcı olur, uygulanan bölgeyi noktasallaştırır.

RENDER:

3D Transform: Bu filitre , resmi  3 çeşit geometrik cisme kaplama olanağı sunuyor.
Clouds: fırça ve zemin rengini kullanarak bulut etkisi veren doku çalışmalarında sık kullanılan bir filtredir. Boş bir layerde kullanılması daha iyi olur.
Differance clouds: “Clouds” filtresine benzer. Uygulandığı yüzeyin karşıt renklerini alarak bulut etkisi yaratır.
Lens Flare: Photoshop’un en çok kullanılan filtrelerinden birisidir. Kamera objektifine ışık vurmasıyla oluşan sanal süzmeleri simule etmemizi sağlar.
Lighting Effects: Buda Photoshop’un en çok kullanılan filtrelerinden birisidir. Herhangi bir yüzeye ışık efekti vermeyi sağlar.
Textura Fiil: Bir PSD dosyasını desen olarak döşemeye yarar.

SHARPEN:

Sharpen: İmajdaki kenar ve köşeleri belirginleştirir.
Sharpen more: Daha şiddetli bir “sharpen” etkisi sağlar.
Sharpen Edges: Düşük şiddette “sharpen” etkisi yapar.
Unsharp Mask: kenarların keskinliğini azaltır.

SKETCH:

Bas Relief: Komples çizgileri alıp iki renkli bir imaj yaratır.
Charcoal: Siyah ve beyaz renkleri kullanarak kara kalem çalışması benzeri üretilebilir. Görüntünün contrastı çok fazla olur.
Chalk and Charcoal: Paletteki background ile tebeşir etkisi, foreground ile “charcoal”etkisini birleştirir.
Chrome: Metal etkisi sağlar.
Conte Crayon: Renk sayısını 6 ta indirir ve doku ekler. Contarstı yüksek imajlarda iyi sonuçlar verir.
Graphic Pen: İki renkli bir grafiği detay seviyesi düşük olarak yaratır.
Halftone Pattern: “Graphic Pen”in gelişmişidir.
Note Paper: Basit görüntüler sağlar.
Photocopy: Renkleri azaltır.
Plaster: Siyah, beyaz, gri tonlarda plastik etkisi yapar.
Reticulation: siyah-beyaz kirli bir görüntü sağlar.
Stamp: İki renkli sert kenarlı bir sonuç verir.
Torn Edges: “stamp” filtresine gri tonlar ekler.
Water Paper: Su içindeki bir imajın sert hatlarını su üstüne çıkaran bir mürekkep etkisi yaratır.

STYLİZE:

Diffuse: Pixelleri dağıtır.
Emboss: En çok kullanılan filtrelerden biridir. Resmi gri yaparak üç boyutlu bir görünüm verir.
Extrude: İmajı değiştirip farklı bir imaj yaratır.
Find Edges: Kenarların  kontrastını arttırır.
Glowing Edges:”Invert” (tersyüz eder) edeceği uçları otomatik bulur.
Solarize: Renk eğrilerine yaptığı etki ile imajı %50 koyulaştırır.
Tiles: Kaplama yapar.
Trace Contour: Kontur çizgilerini bulur, geri kalanları yok eder.
Wind: Rüzgar efekti verir.

TEXTURE:

Craquelure: Texture yaratır. Yazılarda iyi sonuç verir. Eskimiş yağlı boya tablo etkisi yaratır.
Grain: ”Add Noise” filtresi gibidir.
Mosaic Tiles:Gelişmiş mozaik de denilebilir.”Craquelure”a benzer.
Patcwork: Resmi karelere bölerek içlerini o bölgedeki en baskın renkle doldurur.
Stained Glass: ”Mosaic Tiles”ın kontrast ile kristalize edilmiş halidir.
Texturizer: Yazılarda iyi sonuç verir. Yazı üzerine tuğla, çuval bezi , kum veya tuval gibi efektler verebilir.

VİDEO:

De-İnterlace: Videodan aktarılan resmin üzerinde temizlik yapar.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2008, 19:20:46 Gönderen: kader »

Beni Bir Ben Bilirim Bir de Beni Yaradan,Bana Bir Ben Lazımım Bir de Beni Anlayan...
« YANITLA #1 : 22 Nisan 2008, 19:37:02 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:189

•  
bu faydalı bilgileri paylaştığın için teşekkürler kader Göz kırpan

« YANITLA #2 : 22 Nisan 2008, 19:37:41 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • " Ya Herru Ya Merru ! "
  • Nereden: Dünyanın sağından 5. gezegen

• Konuları:451

•  
çok şahanemsi olmş tşkrler

Bana Nefret Kusanların Son Uykusuyum
Dedi-konducuların yıkım anıyım
Arkadan iş yürütme çok fenayım
Arkamı göremezsin ARKANDAYIM
                        İllegal

Sevdiğim insanları üzmek,
Sevmediğim insanları öldürmek gibidir bana, sonradan acı veren,
 sonra pişman eden,
sonra geri dönmek istenen...
                              illegal
« YANITLA #3 : 22 Nisan 2008, 20:41:42 »
  • kader
  • Aktif Üye
  • Nereden: Ankara

• Konuları:18

•  
Rica ederim arkadaşlar ..

Beni Bir Ben Bilirim Bir de Beni Yaradan,Bana Bir Ben Lazımım Bir de Beni Anlayan...
Sayfa: [1]
Bölüm atla: