Sayfa: [1]
Photoshop CS2 Save As Problemi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 25 Temmuz 2008, 02:16:04 »
arkadaşlar merhaba. şu an öyle bir sorun varki ne yaptımsa halledemedim. profesyonel bir photoshop kullanıcısı değilim ama çok ta acemi değilim.

Sorunum şu, herhangi bir resim üzerinde çalışıp resmimi farklı kaydet komutunu verip kaydettiğimde uzantısını ne yaparsam yapayım psd olarak kaydediyor.bununla da kalmıyor kaydettigi dosyayı açmaya çalıştıgımda istel gerçekleştirilemez gibi bir uyarı veriyor. ama resimi farklı kaydet deyip jpeg i seçtikten sonra dosya adının sonuna xxxx.jpg yazarsam jpeg olarak kaydediyor. kaldırıp tekrar kurdum ama hala aynı sorun. seçeneklerine baktım ama onunla alakalı bir şey göremedim.

degerli yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
« YANITLA #1 : 25 Temmuz 2008, 03:21:19 »

Format Bölümünde Bunlar Gibi seçenekler olmadığına Eminmisin?
« YANITLA #2 : 25 Temmuz 2008, 08:36:36 »
Dostum senin sorunun şu bak gif türü bi dosya açmışsan , RENK modu RGB değildir olabilir olmayabilir bilmiyorum orasını.Genelde giflerde Indexed Color seçilidir.SENDEDE ÖYLE SEÇİLİ BUNA EMİNİM.Pshotoshopta İmage/Mode DEN RGB Yİ SEÇ ARTINDAN SAVE AS YAP BAK NASIL AÇILIYO SEYRET O ZAMAN BÜTÜN DOSYA FORMATLARINI. Karizmatik
Zaten türün gif gibi bişi olmadığını sen anlarsın işlem yapamazsın gif de pek fazla.

« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2008, 09:00:55 Gönderen: tadakoglu »

Adobe Flash CS3 Professional
Adobe Photoshop CS3 Extended
Adobe Firework CS3
Adobe Premiere Pro CS3
Geleceğin çocuğu:"Her zaman en iyisi en doğrusu için!"
Kişisel web sitem : Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.tadakoglu.tk
« YANITLA #3 : 25 Temmuz 2008, 15:26:37 »
arkadaşlar ikinize de cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Sessizx arkadaşın sorusuna cevap vereyim önce.
bu formatların hepsi var onları görebiliorum. ama dosya uzantısını değiştirsemde nafile.

tadakoğlu arkadaşımın  önerisini de dikkate aldım. ama orada sorun yok. ne yapacagımı bilemedim.

sizlere teşekkür ediyorum

her dosya kaydedişimde dosya adı.jpg yada dosya adı.tiff yapmaktan sıkıldım. bunu nasıl halledecegimi bir türlü bilemedim.
Sayfa: [1]
Bölüm atla: