Sayfa: [1] 2 3
Faydalı notlar
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 11 Ocak 2007, 00:57:03 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:920

•  
Bundan sonra bu foruma ara ara photoshopla ilgili  kısa bilgileri ara ara yazıcam.
1-) Magnetic Lasso Aracının Püfleri
Magnetic Lasso aracını kullanırken Tools pencerisne geri dönmeden diğer lasso araçlarının işlevlerine sahip olabiliyorsunuz. Magnetic lasso aracı aktifken alt  tuşunu basılı tuttuğunuzda, resminizi bir çok alana sürüklemeden tıklayarak Polygonal Lasso  aracının işlevine sahip olabiliyorsunuz. Alt tuşu basılı iken resminizin içerisinde sürükleyerek normal lasso aracının işlerini yapar.
2-) Free Transform
Free Transform modundayken nesnelerin opaklık değerlerini düşürebilir veya şeffaflaştırabiliriz.
3-) Fill ve Opacity Arasındaki Fark
Fill: Bir katmanndaki boyamayı, çizilmiş şekli yada pikselleri etkiler. Uygulanan herhangi bir katman efektini değiştirmez. Bir katmana Drop Shadow efekti uygularsanız, sadece katmandaki pikseller şeffaflaşır. Drop Shadow efekti olduğu gibi kalır.
Opacity: Opacity hem katman içeriğini hemde katmana uygulanan Drop Shadow gibi efektleri etkiler
4-) Web Photo Gallery
a-) Web Sitenize Müzik Ekleyin
Cs2?nin Web Photo Gallery özelliği ile flash galerilerini hazırlıyabilirsiniz. Bunu yapmak için ( File => Automate => Web Photo Gallery ) Photo Gallery?nizi oluşturduktan sonra, oluşturduğunuz klasörün içine istediğiniz bir mp3 adıyla yerleştirdiğinizde, web sayfanız açıldığında müziğiniz çalmaya başlayacakıtr.
b-) İstenilen Büyüklükte imaj
 File => Automate => Web Photo Gallery menüsünü kullanırken options (PC?de Ctrl) bölümünde Large images  ? small, Medium, Large ve Custom? olmak üzere 4 seçenek vardır. Custom seçeneği ile 1600 piksele kadar değer girebilirsiniz
5-) Seçim Alanını Layer yapmak
Layer üzerinde veya Backgrround katmanında bulunan secimi yeni bir layera taşımak için Command+j (PC?de Ctrl+J)  tuş kombinasyonlarını kullanarak Seçim alanındaki kısım yeni bir layer açılarak taşınır. Secim alanı yaptıktan sonra yeni bir layera kesilerek taşınmasını istiyorsak Command+ Shift + j (PC?de Ctrl +Shift +j) tuş kombunasyonlarını kullanırız.
6-) Shift tuşuyla sürükle birak
Aynı değerlerde iki farklı dökümanın Bir belgedeki layerin diğer belgeye yerinde sapma olmadan aktarırken shifth tuşuyla basılı tutarak aktarabilirsiniz
7-) Quick Mask
a-) RGB Modunda çalışan filtreler?in bazıları CMYK modunda çalışmamaktadır. Bunların bir kıssmını çalıştırmak için Quick Mask aracını kullanırız. Böylelikle RGB -CMYK dönüşümün önüne geçilebilir.
b-)Quick Mask modundayken q harfine basılı tutarak quick Masktan çıkarız. shifth+D tuşuna basarak Foreground rengi siyah, Backgroun rengini beyaz yaparız. X tuşuna basarakda foreground rengi ile background rengini yerlerini değiştirebilirsiniz.
8-) Opacity Değerlerini Klavyeden Değiştirme
klavyeden girilen nümerik değerler, Opacity değerlerini değiştirir. Klavyeden 86, 36 gibi küsuratlı değerler girebilirsiniz.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #1 : 29 Ocak 2007, 10:48:52 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:159

•  
teşekkürler dostum.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #2 : 29 Ocak 2007, 11:31:03 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
Gülümseme))))))

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #3 : 02 Şubat 2007, 21:56:25 »
hocam her zaman internete giremiyorum indirebileceğimiz videolar yok mu??? resimli dersler gözlerimi yoruyor... inşallah yardımcı olursunuz... şimdiden teşekkürler...
« YANITLA #4 : 02 Şubat 2007, 22:53:01 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
phooshop video dersleri indirilebilecek vardır diye umuyorum. Genellikle bu tip indirilen videolar illegal olduğu için . Bende genel anlamda hangisi illegal değil o anda anlamamız zor oluyor. Çünkü çoğunluğu illegal video yani yasa dıışı. ondan dolayı biz bu sitede böyle bir paylaşım olmaz. Gülümseme)) illegal paylaşım istemiyoruz.  Karizmatik iyi çalışmalar.

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #5 : 09 Şubat 2007, 18:16:26 »
yok hocam... kendin hazırladığın videolardan bahsettim... yoksa illegal videolar youtubede mevcut... pek işim olmaz... sizden ricam bu yönde bi çalışma yapsanız... örneğin herkesin isteği normal bi web sitesi yapmanız... sevinç duyarız...şimdiden teşekkürler....
« YANITLA #6 : 09 Şubat 2007, 19:21:00 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
o konuda araştırma yapıyorum. bu videolu ders yapmayı.  Machintosh makinelerde hangi programa oluyor onu merak ediyorum Gülümseme . SOrduğum kişilerede ya bilmedikleri için yada hakkaten çok eemek isteyen bir şeyki çok zor video işine girme diyorlar. imlec görünmüyor vs. diyorlar ama ben genede araştırıyorum Gülümseme inşallah ilerde yapacağız. Planımda var. Ama inanın bizim zamanızı diyicem yaşım genc ama bu mesleğe çok erken girdim. böyle webb siteleri yoktu yabancı sitelere bakyorduk. bakıyorduk ama ingilizce yoktu sözlükle kelime çıkarta çıkarta. birde dersi anlamaya calışıyorduk Gülümseme gelinen nokta iyi . ama ileride dahada güzel şeyler yapıcağı Gülümseme)) bu dediğin olay araştırmalarımın içerisinde  Göz kırpan Göz kırpan

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #7 : 09 Şubat 2007, 21:38:11 »
O zaman Allah razı olsun... windows kullanıcısıyım ama mac'ı merak ediyorum... mac ile win arasında ne gibi fark var??? birde pardus çıktı!!! ne farkı var birbirlerinden.... şimdiden teşekkürler.
« YANITLA #8 : 09 Şubat 2007, 21:43:27 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
pardusu bilmem ama mac le wwindawsun herşeyi farklı  Sırıtan en azından machintoshlarda virs olayında çökme dirimi yok. dünya üzerinde 3-4 virüs var ama windows üzerine baya var Gülümseme ben yıllardır kullanıyorum bilgisayarım çöküpte veri kayıbına yol açmadı. ancak çok iş yükleme yapınca bilgisayar sistemi yavaşlııyor onuda arada bir bakıma aliyorum. 1-1,5 yılda bir format çekince canavar gibi oluyor Gülümseme machintoshu kullanmanrı tavsiye ederim sistemi basit kolay ve mükemmel Kahkaha daha ne olsun demi Gülümseme

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #9 : 09 Şubat 2007, 22:41:43 »
ben değiştirmeyi düşünüyorum ama win için bir çok program uyarlanmış. mac için ne kadar bilmiyorum. mac 'i daha iyi öğrenmek için bildiğiniz türkçe site var mı??? mac içinde win'un versiyon farklılıkları var mı??? inan hiç bilgim yok.... şimdiden teşekkürler...
« YANITLA #10 : 09 Şubat 2007, 22:43:11 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.turkmac.com
  bu site baya iyi buraya bakmanı tavsiye ederim. makalesi bol olan bur site

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #11 : 10 Şubat 2007, 09:28:47 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:159

•  
Mac ile ilgili bilgileri aynı zamanda Mac bölümüne yazabilirseniz sonradan giren ve bu konuda bilgi arayanlar daha rahat ulaşır. Bilginize.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #12 : 10 Şubat 2007, 11:21:37 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
konunu biraz saptığnın farkındayım  Masum bundan sonra oraya yazarım

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #13 : 11 Şubat 2007, 13:46:49 »
görüntülü eğitim hazırlamak için camtasia çkok güzel bir program bilgisayarda yapılan işlemleri kısa ralıklı fotolar olarak kaydediyo istenirse seste ekleniyo daha sonra video olark izleniyor
« YANITLA #14 : 11 Şubat 2007, 19:11:33 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
bilgilendirdiğiniz için teşşekkür ederim. camtasia nın mac versiyonu varmı ona bir bakayım Gülümseme

Değerli ziyaretçimiz
Sayfa: [1] 2 3
Bölüm atla: