Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarPhotoshop (Moderatör: Dr.Weaver)a3 boyutnda afiş matbaa da düzgn çıkarmı?
Sayfa: [1]
a3 boyutnda afiş matbaa da düzgn çıkarmı?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 06 Nisan 2008, 21:33:26 »
photoshopta a3 boyutunda cmyk coluordA afiş yaptım matbaa da düzgn çıkarmı
« YANITLA #1 : 06 Nisan 2008, 21:42:22 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:935

•  
a3 ün boyutları 420X297  cm ya. sen 3 mm taşma payı verdinmi? kullandığın fotolar rgbmi?? yani rgb fotoyu cmyk koyarsan renk kayıbı olcak. Çalışmanı ilk acarken cmyk actınmı?? çalışmandaki küçük yazı karakterleri 9 punto ve aşağısındakinleri. illustrator veya coral draw (freeehand,indesign) gibi progrlarda yerleştirdinmi?? Çalışmanı gönderirken  jpeg yerine tiff veya aps binary yaptınmı?? Çalışma dosyan 300 dpi /inch mi? , işi filmdemi bastırcan ctp mi? ctp ise matbaanın renk profilene göre döküman acacaktın.  film ise  kuşeyse en az 70 ama matbaa biraz işi biliyorsa. filmi bas 80 lik trama.  ama muhakkak gen ecalıştığn matbaana danış.   bunlara dikkat ettinmi iyi çıkma olasılığı yüksek. Yüksek diyorum çünkü iş sadece sende değil.

Sanalkurs izmir bölümü toplanıyor. Detaylı bilgi için Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #2 : 06 Nisan 2008, 21:45:47 »
ya cmyk da açtım p puntodan küçk yazı afişte yok. daha bitmedi yapıorumda sormk istedm. bide bşy daha sorucam afişe böyle yazıyla resm arasına çizgieklicem ama yamuk dalga gbi çizgi pen tolla denedm ama olmadı bu knu hakknda bilgnz varmı . ayrıca ilgnz içn tşk
« YANITLA #3 : 06 Nisan 2008, 22:27:55 »
Çalışmayı ilk açarken cmyk olarak nasıl açıyoruz bana bunu anlatan olurmu lütfen
« YANITLA #4 : 06 Nisan 2008, 22:38:03 »
file new diosun ya ordan rgb modundan cmyk ya getiriosun
« YANITLA #5 : 06 Nisan 2008, 22:57:48 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:935

•  
dpi kısmınıda file new bölümünden ayarlıyorsunuz. bunuda dipnot yazayım. Yamk çizgi çizmek için. photoshopta pen aracını iiyi kullanmak lazım. Bu aracın kullanımı biraz çalışmak lazım. Ama iş acilse size photoshop shapelere bakmanızı öneriyorum. Photoshop shapeleri göörmek için aşağıdaki adımları takip ediyorsunuz. ama dediğim gibi tam istediğimizi yapmamız için. bu pen aracına biraz zaman harcamamız lazım. Çizimi ilk etapta zor olabiliyor. iyi çalışmalar

Sanalkurs izmir bölümü toplanıyor. Detaylı bilgi için Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #6 : 06 Nisan 2008, 23:06:15 »
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarPhotoshop (Moderatör: Dr.Weaver)a3 boyutnda afiş matbaa da düzgn çıkarmı?
Bölüm atla: