Sayfa: [1]
yeni harddisk
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 27 Mayıs 2005, 11:52:58 »
yeni bir harddisk aldım ama nasıl takıcağımğ bilmiyorum..yani birini master birini slave olrak tanıtacağım ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum ..ayrıca bu iki harddiski birbirie herhangi bir kabloyla bağlamam gerekiyor mu? detaylı olarak yardımcı lursaniz sevinirim..teşekkürler...  :roll:
« YANITLA #1 : 27 Mayıs 2005, 21:29:41 »
  • tiris
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: istanbul

• Konuları:3

•  
oncelikle yeni aldigin hdd yi master yap (jumper in takildigi yarlerde (m) (s) (c) harleri gorursun (m) master (s) slave (c) cable'dir. yani jumper bu harflerin hangisine denk gelirse o disk ya master ya slave yada cable olur(surucunun kendi secimi) Hangi kabloyla baglaman gerektigine gelirsek udma  133 kablo ile baglamalısın normal kablodan (cdrom kablosu gibi) daha incedir. zaten iki cesit var. scsı kablolar falan haric. he bu arada yeni aldigin disk i master yaptik ya eskisinide slave yapacaksın tabi dogal olarak. umarim yardimci olabilmisimdir.
« YANITLA #2 : 28 Mayıs 2005, 14:20:53 »
  • Dr.Weaver
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: Zonguldak

• Konuları:131

•  
ama bide şu var:  harddiskleri hangi bağlantı kablosuyla bağlayacaksın?  IDE' mi yoksa SATA' mı ?  IDE'de kırmızı şerit ve güç kaynağından gelen kablodaki kırmızı kablo biribirine bakması lazım. yoksa çalışmaz. sorunların için yazabilirsin kolay gelsin

Kod:
<!-- code is art -->
Sayfa: [1]
Bölüm atla: