Sayfa: [1]
Raid nedir neden kullanılır?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 02 Haziran 2008, 20:50:07 »
  • data
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: Bursa

• Konuları:4

•  
a-   Neden Raid Kullanılır ?
Raid kullanmak için pek çok sebeb vardır. Bunlardan bazıları birden çok diski daha buyuk tek bir disk gibi kullanmak, performansı artırmak, güvenirliği artırmak.
b- Özellikleri
Raid pek cok block device ile çalışabilir. IDE, SCSI disklerle veya her iki çeşitin karışık kurulduğu bir sistemle kullanabilirsiniz. Disklerinizin ve bus'ın hızlı olması tercih etmelisiniz. Ayrıca bus'ın performansını iyi kullanmak için uygun sayıda disk kullanmak da gerekli. UW-SCSI busın üzerine 14 tane UW disk takmak performansınızı düşürecektir. Benzer şekilde aynı IDE bus üzerinde master ve slave diskleri bir arada kullanmak performansı inanılmaz seviyede düşürmektedir. IDE bus için en iyisi her bus'a tek disk takmaktır. Ayrıca raid'in dosya sisteminden farklı bir katmanda olduğu için üzerine istediğiniz dosya sistemini kurabilirsiniz.

Router gene olarak bir yönlendiricidir. Yani internet olsun bir ağ olsun bu sistemlerde bir adresden diğerine ( alt ağlara ulaşmak <subnet> ) gitmek için kullanılır. Bu nedenle yoğun olarak bir wan veya lan da kullanılır. Yani evde kullanman gereksiz olur.

Hub, aldığı sinyalleri tekrar eden basit bir cihazdır. Hangi bilgisayarların kendisine bağlı olduğunu "bilmez" ve kaynak veya hedef bilgisayara ait bir network işletimi gerçekleştirmez. Hublar networke daha fazla bilgisayar eklemeye olanak tanıyan ucuz cihazlardır.

Swiatch?

Switch bir hub gibidir fakat bağlandığı bilgisayarın IP adresini kayıt eder.  Bir mesaj aldığında bunu yalnızca gönderilmesi gereken bilgisayara yollar. Switchler gereksiz yayın trafiğini engeller ve uygun fiyatlı yüksek performanslı bir network kurmanızı sağlar

« YANITLA #1 : 02 Haziran 2008, 21:43:07 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Antalya

• Konuları:29

•  
Lütfen kaynak bildirin aksi taktirde mesajlarınızı sileceğim..
İnternetten araştırma yapınca yaklaşık olarak 200 sitede bunları goruyorum.
SK nın amacı dıger sıtelerden makale yada yazıları alıp forum bunyesınde bulundurmak degıl.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #2 : 03 Haziran 2008, 15:34:08 »
  • data
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: Bursa

• Konuları:4

•  
« YANITLA #3 : 04 Haziran 2008, 11:51:49 »
  • Directx10
  • Bilgin Üye
  • Bak Neler Mümkünmüş !
  • Nereden: Alanya / ANTALYA

• Konuları:51

•  
Lütfen kaynak bildirin aksi taktirde mesajlarınızı sileceğim..
İnternetten araştırma yapınca yaklaşık olarak 200 sitede bunları goruyorum.
SK nın amacı dıger sıtelerden makale yada yazıları alıp forum bunyesınde bulundurmak degıl.
Kısaca çalmak değil  Sırıtan

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Lanet Olsun İçimdeki Bu Photoshop Sevgisine
Sayfa: [1]
Bölüm atla: