Sayfa: [1]
Kasa Bakımı
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 19 Ocak 2005, 21:18:57 »
  • Kamil
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: Kayseri

• Konuları:15

•  
Kasanınızın bakımını nasıl yapacaksınız onuda söyliim
evinizde dedenizden kalma elektrikli süpürge varsa işinizi görür.
yani bir taraftan havayı emip diğer taraftan üflenyen bir cihaz olmalı
süpürgenin hortumunu diğer tarafa takabiliyor olmalısınız.
 yoksa boyle bi cihaz ozman kasanın fişlerini söktükten sonra yan tarafını açın ve en yakın akaryakıt istasyonunun teker hava basma bölümüne gelin
yada lastik tamircisine .
kasanın içine şiddetli hava tutun en çok ta işlemci fanı ve powersupply olduğu bölümlere .
cd rom ve hdd olduğu yerelere  
içinde toz kalmayacak kadar çok hava tutun sonra evegetirip takabilirsiniz
yolda götürüp getirirken düşürürseniz mesuliyet kabul etmem onegöre.

Sanalkurs Yönetim Kurulu Başkanı
« YANITLA #1 : 21 Nisan 2006, 09:25:25 »
  • tongue_fu
  • Ziyaretçi
gürültülü çalışan fanların yağlanmasını öneriyorum
eğer makine yağınız yoksa  yemek yağıda kullanabilirsiniz
denedim işe yaradı en azından artık kafa şiirmiyor
« YANITLA #2 : 01 Şubat 2007, 22:19:18 »
Benim fanım da gürültülü çalışıyor.Kasanın yan tarafını açıp içindeki tozlarını temizledim.Fakat fan zaten gürültülü olduğu için bir yararı olmadı.Daha önce sık sık tozunu almam gerekiyordu.Yağı nasıl kullnacağımı anlatabilir misiniz?
« YANITLA #3 : 01 Şubat 2007, 22:23:43 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:920

•  
Speed fan programı ile işlemci fanının hızını ayarlayabiliyoruz, fakat ısı ile doğru orantılı bir azaltma yapılmalı.

Download:
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Diğer aklıma gelen bir hususta , Kasa fanının yetersiz kalmasından dolayı , kasanın iç ısısı yükselebilir. Bu durumda işlemci fanıda en yüksek kapasitede çalışabilir.
Kasa içinde kablo karmaşası varsa bunları da düzenli bir hale getirmenizi tavsiye ederim.Bu sayede işlemcini etrafında oluşan sıcak havayı tahliye etmiş olur ve işlemcinin biraz daha az ısınıp , fanının da daha düşük devirlerde çalışmasını sağlamış olursunuz.
ayrıca fanı yağlayabilirsiniz. makine yağı ile ama abartmamak lazım.
Yağlamanız gereken bölgeyi fanın ortasındaki etiketi kaldırınca görebilirsiniz...

Kolay gelsin.

ceren2010 fan yağlamayı biraz araştırıcam. Gülümseme))
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2007, 22:25:14 Gönderen: fatih »

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #4 : 01 Şubat 2007, 22:37:27 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:920

•  
evet, sessizleşir. boş bir gününde, sakin sakin, sabırsızlanmadan oturup bilgisayarın tüm soğutma elemanlarını (heatsinkler) söküp içlerindeki tozu temizlemelisin öncelikle. ardından fanların kanatlarında vs. biriken tozu da temizlemelisin. bunlar için ben boyacıdan 50 kuruşa aldığım boya fırçasını kullanıyorum. istersen kompresörle de yapabilirsin bu işlemi. yalnız bu toz temizlemeyi evin içinde yaparsan annen çok kızar.balkonda yapmalısın.

ardından bir enjektör ve aynı boyacıdan veya yakınındaki bir hırdavatçıdan bulabileceğin makina yağını enjektöre çekip,her fan için dönen hareketli kısımla sabit kısmın arasına, (pervanenin ortasındaki motorun kenarındaki açıklıklardan) her fan için 2-3 damla, küçük fanlar için 1-2 damla damlatıp, fanı biraz elinle döndürüp falan yayılmasını beklemelisin. daha sonra tavsiyem, bilgisayarın içinde heryere yağ sıçratmasın dersen, bir adaptörle (nokia şarj aleti uygun mesela) her fanı 4-5 dakika çeşitli pozisyonlarda tutarak döndür. hem yağ iyice yayılır fanın içine. daha sonra çıkardığın yerlere takabilirsin her birini.

YALNIZ, eğer heatsinkleri söktüysen, altlarındaki ve soğuttukları çip-işlemci vs. nin üstündeki termal macun kalıntılarını asetonlu pamukla temizleyip yeni aldığın macundan ince bir katman halinde sürmelisin. uğraştırır dersen, onları yerinden oynatmamaya dikkat ederek fanları söküp fanlarla ilgili anlattıklarımı uygularsın.
eğer garantisi dolduysa, powerin içini açıp onun fanını da yağlayabilirsin.

bir diğer olası basit problem de fanların önüne denk gelen kabloların sürtmesidir. çok ses çıkarır. kablo yerleşimine dikkat edersen bu sorunu yaşamazsın.

kolay gelsin.   

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #5 : 09 Mart 2007, 11:19:02 »
kasa ıcı temızlerken tavsıyem statık dengelemesını ıyı yapın sonra kasayı toplayıp powere basınca bılşgısayar calısmayabılır...
« YANITLA #6 : 28 Nisan 2007, 19:13:24 »
Arkadaşlar kasa bakımı yapılırken çok dikkatli olunmalıdır.Örneğin içindeki tozları alırken kullandığınız hava'nın şiddeti fazla olmamalıdır.Aksi takdirde diğer donanım parçalarına da zarar verebilirsin.Genede benim size tavsiyem donanımdan anlamıyorsanız hiç dokunmamakk..

| Fuat Şengül |
| Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.satranckulubu.net
| Satranç Sitesi |
« YANITLA #7 : 05 Ocak 2008, 00:53:27 »
En Kısa Yöntem :

1 - Annenizin Saç Kurutma Makinesini Alın.
2 - Kasanızı Sökün Fanları çıkartın.
3 - Kasanızızı Saç Kurutma Makinesiyle Sağdan Sola bir güzel temizleyin. Toz Kalmıyacak Şekilde.
4 - Tamam Kasa Bitti.
5 - Fakat Fanları Çıkarmıştık.
6 - Şimdi fanların tozunu alın.
7 - Makine Yağı Enjektörüyle , Olmadı Sıvı Yağ yı pamuğa hafif bastırarak temizleyin.
8 - Makineyi Toplayın.
9 - Power Dümesine Basın.
10 - Ameliyatımız Bitti Geçmiş Olsun Gülümseme
« YANITLA #8 : 05 Ocak 2008, 23:11:21 »
bilgiler için teşekkürler tüm arkadaşlara şimdiden kolay gelsin
« YANITLA #9 : 03 Şubat 2008, 23:00:18 »
tşk Gülümseme
« YANITLA #10 : 09 Şubat 2008, 23:22:20 »
yaa demek bu kasa ne kolay temizleniyormuş  meyer  benim önerim se kasa sizi rahatsızmı ediyo  kasayı alın önünüze sıkın kurşunu  aha temizlendi
« YANITLA #11 : 31 Mart 2008, 16:23:28 »
fan yağlama konusunda sana katılmıyorum arkadaşım o bahsettiğin yağlar bir süre sonra sıcaklıktan kullanılmaz hale gelir ve fanın hiçbir şekilde çalışmaz
« YANITLA #12 : 13 Temmuz 2008, 01:27:33 »
  • Dark_Energy
  • Aktif Üye
  • MoonLight
  • Nereden: WorldWide

• Konuları:190

•  
Benim eski kasa traktör gibi çalışıordu tabi bu olay çok eski Sırıtan zaten herşeyi dandikti bende yeni kasa topladım 1.500 YTL ye şimdi mutluyum 6 aydırda kulanıorum aynı mercedes gibi ses çıkarıor Sırıtan
Sayfa: [1]
Bölüm atla: