Sayfa: [1] 2
Bilgisayarım açılmıyor
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 28 Eylül 2007, 11:39:55 »
Merhaba,

Ana karta elektrik geldiği halde -en azından bir kısmına geliyor çünkü dvd sürücü çalışıyor-(MSI board) bilgisayarım açılmıyor. monitör hiç uyanmıyor. İşlemci: AMD Athlon.

Yaptığım ama sonuç alamadığım işlemler: Power supply değişimi, bios reset, bios pili değiştirme.

Not: işlemcinin üzerindeki fanın vidasını sıkarken kısa süreliğine bilgisayar çalıştı (5 dak) sonra tekrar kapandı ve bir daha hiç açılmadı. işlemcinin durumu iyi görünüyor. fanı kapatınca ısınıyor.

İşlemcinin soğutulmasında iletken ve macun'un durumu böyle bir şeye sebep olabilir mi? Arızanın başka bir sebebi olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
« YANITLA #1 : 22 Ekim 2007, 22:32:34 »
windwos çökmüş bana öyşe geliyo aynı şey benimde başıma gelmişti...çok emin değlim hiç bir zman pcyle yüz yüze gelmeden tam teşhis konulamaz ama monitör gelmiyosa ksa çalışıyosa windows puff Kahkaha
« YANITLA #2 : 05 Kasım 2007, 00:46:11 »
arkadaşım eğer monitöre hiç birşey gelmiyorsa sorun ekran kartıdır çünkü bilgisayar açıldığında ilk gördüğü ekran kartıdır büyük olasılıkla ekran kartında o değilse soketinde yani anakartında sorun var yada ekran kartınla ana kart uyumsuzluğu bi dene ondan sonra bakarız

..................................................
            Kıpkızıl bir güneşin önünde
             Mavi bir yelkendir hayat.
      Alır götürür seni bilinmeyen derinliklere
           Sevda mavidir, mavi ise umut,
              Yüreğini hep mavi tut.
..................................................
« YANITLA #3 : 20 Kasım 2007, 16:31:37 »
bence böyle sorunlar sadece donanımdan kaynaklanır neden derseniz kasadakı kucuk hoparlor bıle pcnın acılmasına ızın vermıyor yada power butonlarının ucu anakartın ustundekı ufak ıgnelere yanlıs takılmısda olabilir dahada fazlası yani pc'De sorun bitmez anlicanız
« YANITLA #4 : 17 Aralık 2007, 18:27:00 »
  • Bym.ulku
  • Bilgin Üye
  • İmkansız diye bir şey yoktur
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:20

•  
işlemcinin fanı çalışmıyor olabilir .ekran kartı sorunu olduğu zman genelde en azından bi siyah ekran gelip gidiyor.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #5 : 19 Aralık 2007, 01:57:25 »
iişlemci değiş ram değiş parça varsa ynii ekran kartı varsa sök tak öle bi dene kolay gelee
« YANITLA #6 : 27 Aralık 2007, 12:19:42 »
Bilgisayarında eğer iki tane ram varsa onların birini sök diğerini tak olmadı diğerini sök slotlarını değiştir bu şekilde en azından sorun ram 'den mi değilmi anlamış olursun.. Ram 'den değilse ekran kartından da yapabilir yani bu şekilde parçaları başka pc'de denemekten başka çaren yok.. Hiç birinde sorun yoksa anakart 'da olabilir..
« YANITLA #7 : 03 Şubat 2008, 02:15:49 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:114

•  
ram ve ekran kartıyla alakalı bi sorun olması lazım bunun,ikisini de bi kontrol et pcni öyle çalıştır.

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #8 : 06 Şubat 2008, 18:40:46 »
bence bı ıcını acıp bı yerlerde kablo vs seylerı deıstır bak kesınkez bı yerde hata var ... Ekran kartından olabılır ama..
« YANITLA #9 : 14 Mart 2008, 10:20:15 »
Bilgisayarın hiç açılmıyorsa power butonunun kablolarını kontrol et...
« YANITLA #10 : 18 Mart 2008, 13:28:07 »
Mrb ; sorun çözülmediyse sıkıntı işlemci fanından dolayı olabilir.
« YANITLA #11 : 22 Mart 2008, 03:31:43 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Bostanlı / Karşıyaka / İzmir

• Konuları:29

•  
İk mesajı ve son mesajı okuyarak cevaplıyorum..
Sisteminden kaynankalnan birşey olabilri yani donanımsal olarak.
Ufak bir kaçak olabilir. Topraklı biriz kullandıgına emin ol..

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #12 : 31 Mart 2008, 16:21:57 »
eğer bilgisayarı açtığında bip sesi duyuyorsan problem yok ekran kartında arıza vardır eğer ana kart üzerinde ekran kartın varsa onda dene aynı problemı ben hafta sonu yaşadım ve şu an problem yok
« YANITLA #13 : 01 Nisan 2008, 22:14:57 »
pc ne güç geldiğinde işlemcin ısınıyorsa   anakartındaki kondansatorleri bi kontrol genellikle fanın yanında olur cıkısların arkasında ve lacivert renklidirler...ustlerine bi bak şişme varmı ondanda kaynaklanabilir...

o da olmadı işlemci farklı bir kartta kont. etmeyi dene....

teş.ler

Bende 1 Lira Vardı. Sende 1 Lira vardı. Paraları değiştirdik yine 1 liramiz var. Ben de 1 bilgi Sende 1 bilgi vardı. Bilgileri değiştirdik şimdi sende 2 bende 2 bilgi var...
« YANITLA #14 : 25 Nisan 2008, 19:34:47 »
  • Fuat Şengül
  • Bölüm Sorumlusu
  • Çalışan Kişi Başarısız Olmaz...
  • Nereden: Samsun

• Konuları:139

•  
Arkadaşım kasada elektrik var ve çalışmıyorsa benim de başıma geldi muhtemelen anakartta bir sorun var demektir...

| Fuat Şengül |
| Değerli ziyaretçimiz
www.satranckulubu.net
| Satranç Sitesi |
Sayfa: [1] 2
Bölüm atla: