Sayfa: [1]
Türkiyede tasarım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 12 Ekim 2007, 14:51:13 »
arkadaşlar merhaba
türkiyedeki tanıtma ve yayın grafiğinin uluslar arası konumunun; türkiye diğer ülkelre göre grafik tasarımında nasıl yada nasıl olmalı. konu hakkında düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2007, 15:42:41 Gönderen: Murat Korkmaz »
« YANITLA #1 : 12 Ekim 2007, 18:12:04 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:104

•  
kültürel ve ülkelerin genel ihtiyaç, arz-talep faktörleri göz önünde bulundurulmalı.
« YANITLA #2 : 16 Ekim 2007, 10:09:55 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:161

•  
Türkiye'nin bu konuda çok da iyi bir yerde olduğunu söyleyemem ben, hem teknolojik olarak geriden takip ediyoruz, hem de genelde birçok grafiker daha önce yapılmış işleri inceleyerek benzer çalışmalar ortaya koyuyorlar. Orjinal çalışmalar için zaten firmalar çok cimri, bu da insanları daha pratik ve hızlı çalışmaya sevkediyor.

Türkiye'de tanıtım filmleri bile dış ülkelere yaptırılıyor, avuç dolusu paralar saçılıyor. Devlet tasarım noktasında ciddi br destek vermiyor, grafikerlik kursları çok pahalı. Sertifika alsanız bile sadece Türkiye'yi bağlıyor, her halükarda İngilizce bilmeniz şart.

Ama daha iyi bir yerde olabilirdik. Bir bizim insanlarımız eski insanlık anlayışını sürdürebilselerdi, bugün birbirimizi yemekten vakit bulamadığımız bir zamanda, daha iyi yerlerde olabilirdik Üzgün

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #3 : 16 Ekim 2007, 10:41:39 »
Evet grafikerler daha önce yapılmış işleri inceleyerek benzer çalışmalar ortaya koyuyorlar. Ama bunun tek nedeni bence firmaların istekleri oluyor. Aslında bir dizgiyi tasarımı sıfırdan üretmemiz gerekirken firmanın kesin sınırları dahilinden  daha farklı bişey üretemiyoruz. Yani firmanın  belirledigi bir rengi bir çizgisi vardır. Grafiker olarak gelde bunun dışına çık yani  tüketici neyi isterse üretimde o olur. 
« YANITLA #4 : 17 Ekim 2007, 16:00:56 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:113

•  
Ama daha iyi bir yerde olabilirdik. Bir bizim insanlarımız eski insanlık anlayışını sürdürebilselerdi, bugün birbirimizi yemekten vakit bulamadığımız bir zamanda, daha iyi yerlerde olabilirdik Üzgün

özellikle Sirac abimin bu son paragrafına katılıyorum biz eğer hala bu seviyedeysek nedeni küçük küçük seylerle tartısma yaratmamız.neden en gelişmiş ülkelerde bu tür seyler yasanmıyor ?

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #5 : 17 Ekim 2007, 18:30:15 »
teşekkürler yorumlarınız için.
grafikerlerin şirket isteğine zorunlu olarak uyması, kişilerin birbirleri arasında tartışma yaratması, kopya işlerin yapılması, tanıtım filmlerinin dahi yurtdışında çok paralar verilerek yapılması burdaki asıl sorun nedir? bu sorun nasıl aşılır. avrupada tasarımsal süreç nasıl uygulanmakta türkiyede nasıl uygulanmaktadır.
sürekli yeni insanlar yetişmekte bu alanda ama yıllardan beri garfikerler sürekli bu konulardan şikayetçi Ney?sizce neden??? tekrar teşekküerler
« YANITLA #6 : 19 Ekim 2007, 10:08:40 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:161

•  
Dün gazetede bir haber okudum, bizim Türk çizgi film yapan firmalarımıza İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde çizgi film yaptırıyorlarmış, ama bizim devlet bir çizgi film yaptırmak istemiş yakın zamanda ve bilin bakalım nerelere yaptırmak istiyormuş? Dış ülkelere. Halbuki desteklese, imkan sağlansa ne animasyonlar çıkarırız.  Ağlayan

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #7 : 20 Ekim 2007, 00:28:02 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:113

•  
Dün gazetede bir haber okudum, bizim Türk çizgi film yapan firmalarımıza İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde çizgi film yaptırıyorlarmış, ama bizim devlet bir çizgi film yaptırmak istemiş yakın zamanda ve bilin bakalım nerelere yaptırmak istiyormuş? Dış ülkelere. Halbuki desteklese, imkan sağlansa ne animasyonlar çıkarırız.  Ağlayan
aslında bu ne kadar kötü bir durum dış ülkelere yaptırılacağına burda destek sağlasalar ben daha güzel seylerin ortaya çıkabileceğini düşünüyorum.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
Sayfa: [1]
Bölüm atla: