Sayfa: [1]
Templates kullanımı hakkında bilgi?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 14 Ekim 2007, 02:40:15 »
Arkadaşlar heryerde templatemonster ve çeşitli içerikte başka firmaların templatesleri dolaşıyor ama google allak pullak ettim tek bir kurulum anlatımı bir video bir resimli anlatım yani kısacası hiçbirşey bulamadım diyelimki 50 dolara templates satan sitelerden template yi satın aldık girişi yaptık ok ama lütfen bilen birinden gelişme ve sonuç kısmı hakkında bilgi paylaşımı rica ediyorum..
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2007, 02:42:50 Gönderen: cool_35_5 »
« YANITLA #1 : 14 Ekim 2007, 02:55:36 »
Satın almadım hiç ama şöyle sanıyorum.
Satılan TM'ler genelde Flash içerikli tasarladıngı için satın aldıgınızda paket içeriginde PSD,PNG FLA
dosya türleri bulunuyor.Bunları kendine uyarlıyorsun.Source file yazan kısımda paket içerigi belirtiliyor.Galiba sanırım öyleki.

MetropolNetwork
« YANITLA #2 : 14 Ekim 2007, 19:00:52 »
işte herhangi bir örnek anlatımı hiçbiryerde yok burda uzmanlar var sonuçta anlatılsa işte gerçekten çok yararlı bir paylaşım olmazmı ben bu kanıdayım.
« YANITLA #3 : 14 Ekim 2007, 22:17:17 »
arkadaşım bu tamamen satın alacağın tasarının hangi dilde, programda vs yazıldığına bağlıdır. Flash'sa -ki templatemonster'da baktığıma göre çoğu tema flash ile hazırlanmış, css de var tabi- Flash bilmen lazım ki düzenleyebilesin, css varsa css bilgin olmalı düzenlemen için. Yani onlar sana sadece ana tasarıyı, temayı satıyorlar sen de kendine göre bir şekle sokup onu kullanıma hazır hale getiriyorsun. Bazen tema çok profesyonel bilgi gerektirmeyebilir ama o ücreti ödedikten sonra temanın elinde kalması olasılığı da var.

bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım

kolay gelsin

" Zalım poyraz gıcım gıcım gıcılar... "
« YANITLA #4 : 16 Ekim 2007, 10:02:28 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:134

•  
Esasında bu template çalışmaları düzenlemek çok pratik gelebilir, ancak onlar bile hazır olmasına rağmen düzenleme konusunda belli bir bilgi birikimine ihtiyaç duyuyor. Flash, Dreamweaver, Frontpage, CSS tam olarak değilse bile kısmen ana hatları ile bilmeniz gerekiyor. Zaten bu template satın alanların çoğu bu işten anlayan kimselere edit yaptırıyorlar. En doğrusu da budur.

Fakat benim önerim, template aldığınız zaman (veya kullandığınız zaman diyelim) bir çok insan sizinle birlikte aynı temayı kullanıyor olacaktır. Çünkü template'lerin tek kullanımlık ücreti 2000 dolarlarda geziyor, çok kişilik kullanımı ise 60 dolarlarda. Hele hele bir firma olarak template ile site yapmak kadar imajı zedeleyici bir şey olacağını tahmin etmiyorum. A firması diyelim ki template kullanarak sitesini yaptı/yaptırdı, aynı anda 13 yaşlarında bir çocuğun sitesi de o template kullanarak yapılmış olabilir.

Kişisel kullanımlarda tercih kişiye kalmış, ama benim tavsiyem kişisel kullanımlarda bile template değil, blog kullanmaları olacaktır. Firmalar da eğer template kullanıyorsa üzülecek bir durum. Kişi kendine aldığı takım elbiseye bile bir sürü para öderken firmasına bir web sitesi yaptırmak istemiyor, hazıra kaçıyorsa bu çok absürd bir olay bana göre.

Ama yine de imaj hiçbirşey susuzluk herşey denilen ülkemizde, devamlı susayan, devamlı açgözlü olan bir toplum olduğumuzdan template de kullanan çok olur, çalan da, çırpan da.

Karşıya geçerken ışıklara dikkat...
« YANITLA #5 : 31 Mart 2008, 05:48:52 »
Esasında bu template çalışmaları düzenlemek çok pratik gelebilir, ancak onlar bile hazır olmasına rağmen düzenleme konusunda belli bir bilgi birikimine ihtiyaç duyuyor. Flash, Dreamweaver, Frontpage, CSS tam olarak değilse bile kısmen ana hatları ile bilmeniz gerekiyor. Zaten bu template satın alanların çoğu bu işten anlayan kimselere edit yaptırıyorlar. En doğrusu da budur.

Fakat benim önerim, template aldığınız zaman (veya kullandığınız zaman diyelim) bir çok insan sizinle birlikte aynı temayı kullanıyor olacaktır. Çünkü template'lerin tek kullanımlık ücreti 2000 dolarlarda geziyor, çok kişilik kullanımı ise 60 dolarlarda. Hele hele bir firma olarak template ile site yapmak kadar imajı zedeleyici bir şey olacağını tahmin etmiyorum. A firması diyelim ki template kullanarak sitesini yaptı/yaptırdı, aynı anda 13 yaşlarında bir çocuğun sitesi de o template kullanarak yapılmış olabilir.

Kişisel kullanımlarda tercih kişiye kalmış, ama benim tavsiyem kişisel kullanımlarda bile template değil, blog kullanmaları olacaktır. Firmalar da eğer template kullanıyorsa üzülecek bir durum. Kişi kendine aldığı takım elbiseye bile bir sürü para öderken firmasına bir web sitesi yaptırmak istemiyor, hazıra kaçıyorsa bu çok absürd bir olay bana göre.

Ama yine de imaj hiçbirşey susuzluk herşey denilen ülkemizde, devamlı susayan, devamlı açgözlü olan bir toplum olduğumuzdan template de kullanan çok olur, çalan da, çırpan da.

Selam arkadaşım!
Madem çok biliyosun forumunu kaldır ilk önce
Baştan bir forum scrpiti yazda görelim smf kullanma yani

Şimdi bazı sistemleri oturup tek başına sıfırdan yazamazsın
Joomla, büyük tarzda forumlar, ana portallar, bunlar ekip işidir. Tek kişiyle olmaz.
Template noktasına gelince, template'i editlemek zaten template yapmak kadar zordur. Zaten flash'ı editlerken canın çıkar sanki baştan tek tek bütün actionları elden geçirir linkleri resimleri değiştirirsin. Yeri gelir kodlarda dahi değişiklik yaparsın.
Template yapmakda bir bakıma ekip işidir.

Sen iste ben sana scripte yazarım template de ama bu işler tek kişi işi değildir.
En baba büyük bir koder olsan bile tasarımcıya, reklamcıya, sitenin konusuyla içeriği renkleri resimleri seçmeye, direktif vercek birilerine, oturup site üzerinde nasıl bir renk uyumu nasıl bir içerik vs resim kullancanı söyleyecek düşünecek kafa yorcak adam ve adamlar lazım sadece birey işi değildir.
Birey olan bir insanda doğal olarak template ya da script yollarına gidcektir Bunun kötü bir tarafı yoktur. Dezavantajları elbette olcak bunları çözmekde mümkün, İçeriği ve resimlerini özgün tutarsın mesela.
Scriptde öyle şimdi en baba coder olsan oturup tek başına kullandığın şu smf veyahut vbulletin, ipb kadar güzel bir forum yazabilir misin? Cevabı kendine ver bana değil!
dediğim gibi ekip işi bunlar. Umarım anlatabilmişimdir. Ukalalık yaptığımı düşünüyosan yanlıyosun. Ha bu sözzler üzerine üyeliğimide silersin heralde. Neyse içimdekileri söyledim. Yanlış birşey söyldiğimi düşünmüyorum engellersende canın saolsun eyvallah derim ama olay ve gerçekler böyle.!!! Ben söyledim olarakda algılama kişisel birşey değil!
« YANITLA #6 : 31 Mart 2008, 10:52:19 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
Selam arkadaşım!
Madem çok biliyosun forumunu kaldır ilk önce
Baştan bir forum scrpiti yazda görelim smf kullanma yani

Şimdi bazı sistemleri oturup tek başına sıfırdan yazamazsın
Joomla, büyük tarzda forumlar, ana portallar, bunlar ekip işidir. Tek kişiyle olmaz.
Template noktasına gelince, template'i editlemek zaten template yapmak kadar zordur. Zaten flash'ı editlerken canın çıkar sanki baştan tek tek bütün actionları elden geçirir linkleri resimleri değiştirirsin. Yeri gelir kodlarda dahi değişiklik yaparsın.
Template yapmakda bir bakıma ekip işidir.

Sen iste ben sana scripte yazarım template de ama bu işler tek kişi işi değildir.
En baba büyük bir koder olsan bile tasarımcıya, reklamcıya, sitenin konusuyla içeriği renkleri resimleri seçmeye, direktif vercek birilerine, oturup site üzerinde nasıl bir renk uyumu nasıl bir içerik vs resim kullancanı söyleyecek düşünecek kafa yorcak adam ve adamlar lazım sadece birey işi değildir.
Birey olan bir insanda doğal olarak template ya da script yollarına gidcektir Bunun kötü bir tarafı yoktur. Dezavantajları elbette olcak bunları çözmekde mümkün, İçeriği ve resimlerini özgün tutarsın mesela.
Scriptde öyle şimdi en baba coder olsan oturup tek başına kullandığın şu smf veyahut vbulletin, ipb kadar güzel bir forum yazabilir misin? Cevabı kendine ver bana değil!
dediğim gibi ekip işi bunlar. Umarım anlatabilmişimdir. Ukalalık yaptığımı düşünüyosan yanlıyosun. Ha bu sözzler üzerine üyeliğimide silersin heralde. Neyse içimdekileri söyledim. Yanlış birşey söyldiğimi düşünmüyorum engellersende canın saolsun eyvallah derim ama olay ve gerçekler böyle.!!! Ben söyledim olarakda algılama kişisel birşey değil!

Gülümseme Neden böyle bir tepki gösterdiğini anlamış değilim. Konu ücretsiz hizmete sunulan, açık kaynaklı, açık kaynak kodlu çalışmalar değil bir kere. Joomla, PHP Nuke, Forum gibileri ile ilgili tek bir kelime geçiyor mu benim ifadelerimde? Tekrar okumanı, anladığın şekilde değil, ifade edilmek isteneni fark ederek yorum yapmanı öneririm.

Template meselesi şudur:  TemplateMonster'deki adamlar ekip halinde çalışıyorlar ve tasarım yapıp satıyorlar. Bunu para kazanmak için yapıyorlar. Sen de gidip bunların ürününü çalıyosun mesela. Ben de bunu eleştiriyorum. Para ile alanlara birşey dediğimiz yok. Fakat forumla, joomla ile, smf ile nasıl bir bağlantı kurduğunu doğrusu merak ettim. Adamın birine yağmur yağacak demişler de "sen bana ördek dedin" diye diğeri ile kavga etmiş. ne alaka dediklerinde, "yağmur yağacak, küçük gölcükler oluşacak, o gölcüklerde kim yüzer, ördekler tabiki" demiş. seninki de bu  kadar komik ve mizahi bir bağlantı olmuş.

Birşey daha: Düşüncelerini ifade etmede herkes serbesttir, kimsenin üyeliğini de düşüncelerini ifade ediyor diye silmeyiz. Yeter ki terbiye edep sınırlarını aşmasın kimse.

« YANITLA #7 : 31 Mart 2008, 21:06:02 »
Neyse benim dün kelle bğzuktu bugün bida okudum sneın yazdıklarını ve benimkiler evet. 1 Konuyu hortlatmışım en son cvb 2007 e yazılmış:D
2- Alakasız tepki vermişim aslında alakalı gibi ama mantıklı düşününce anladım.
3- dün sinirliydim galiba bundan

neyse özür dilerim yazdıklarım biraz ileri gitmiş doğru yönleri var ama dediğin gibi sen suyun aşağısındasın ben yukarısında ben sana diyomi suyumu bulandırıyon

neyse kusra bakma kardeşş
« YANITLA #8 : 04 Nisan 2008, 09:14:24 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
Katkılarını bekleriz. Olur böyle durumlar.   Göz kırpan

« YANITLA #9 : 04 Nisan 2008, 18:03:16 »
  • Microsoft
  • Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\System32

• Konuları:110

•  
Neyse sorun çözülmüş!

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Backer+
« YANITLA #10 : 06 Nisan 2008, 13:54:39 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:88

•