Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuSanalkurs.net GenelÖnerileriniz ve DüşüncelerinizPiyasada Ücretli Satılan Eğitim Setlerinin Forum Alanında Paylaşılması!
Sayfa: [1]
Piyasada Ücretli Satılan Eğitim Setlerinin Forum Alanında Paylaşılması!
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 16 Mayıs 2008, 15:31:51 »
Sanalkurs forumda birçok görsel eğitim seti paylaşımları yapılıyor. Bunlar Sanalkurs.net gibi, web sitelerinin kendi hazırladığı bedava indirilmeye müsait setler, dersler veya bir üretici tarafından hazırlanıp ücretli olarak satışa sunulan setler olarak paylaşılıyor. Web kaynaklı bedava indirilmeye müsait paylaşımlar da bir promlem yok.

Peki ücretli olanların paylaşımı konusunda forumun sağlığı açısından neler düşünüyorsunuz forumdaki yaklaşım buna göre nasıl olmalı?

Ben paylaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ortada bir emek var ve işin ticari kısmıda var bedava dağıtılmıyor. Bu aynı, diğer sitelerin Sanalkurs'tan aldığı dersleri kaynak belirtmeden izin almadan yayınlaması zihniyetine benziyor. Eğer sanalkurs üyeleri bunlara dikkat etmez ise diğer siteleride aynı şeyi yapmasına müsait bir ortam hazırlamış olur.
« YANITLA #1 : 20 Mayıs 2008, 12:53:47 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:159

•  
Bu konuda haklısın, aynı fikirdeyim. Bu konu Forumda iyice aldı başını gidiyor. Bundan sonra ticari amaçlı üretilen setlerin site linkleri verilsin. Ya da sitelerinde sample (örnek) olarak ücretsiz sunulan bazı derslerin indirilmesi için linkleri verilebilir. Ücretsiz olanlarda zaten sorun yok. Yaman sen bu doğrultuda Flash bölümünü bir elden geçir istersen.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #2 : 21 Mayıs 2008, 14:36:57 »
Flash bölümü bundan sonra daha tedbirli olacak. Gülümseme Forumda Sanalkurs'un yara almaması için umarım herkez daha özverili ve dikkatli paylaşımlar yapar.
« YANITLA #3 : 21 Mayıs 2008, 15:52:29 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:107

•  
Evet ben de bu düşünceye katılanlardanım, ücretli programların paylaşılması karşısındaki hassasiyetimizi zaten hemen hemen herkes biliyor, Sirac abinin de dediği gibi bundan sonra direk eğitim setlerinin download linkleri verilmesin, tabii ki ücretsiz olarak bulunan setler paylaşılabilir.

Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuSanalkurs.net GenelÖnerileriniz ve DüşüncelerinizPiyasada Ücretli Satılan Eğitim Setlerinin Forum Alanında Paylaşılması!
Bölüm atla: