Sayfa: [1]
Öneriden ziyade rica...
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 29 Aralık 2007, 17:20:37 »

Merhaba,
 Pek uzun süre olmadı aranıza katılalı ama en sık vakit geçirdiğim forum sitesi oldu. Öncelikle teşekkürler.
 Ben, bu tasarım sevdası yüzünden tek bir konu yüzünden de olsa, birçok siteye üye oldum ama aklım karışıyor.unutuyorum not almasam.
 İstiyorum ki , aradığım herşeyi en azından birçok şeyi bir sitede bulabileyim.Sizin ve tüm arkadaşlar sayesinde birçok sorunu burdan çözebiliyorum.hiç yanıtsız kalmadım hemen hemen.
 Neyse, ricam şu...
 Grafikle ilgili pek çalışma tecrübem olmadı ve bu yüzden özellikle baskı işleri bende fobi.
 Bir katalog çalışması yapmak istiyorum mesela ama teknik olarak
-kaça kaç çalışıcam? (mesela A4 bir katalog için),sayfa no'ları nasıl düzenlenmeli vs. bilmiyorum. bir katalog nasıl hazırlanır,çalışma sayfanızın ölçüsü ne olmalıdır bu konuda çekimserim.
 Aynı şey, afiş, broşür ve diğer önemli baskı işleri için de geçerli.
 Bu konuda bir ders açılabilse,üyeler deneyimlerini ve bilgilerini paylaşabilse?negüzel olur.
 Tamamen bilgisiz değilim ama bilgilerimi toparlamam için bunlara ihtiyacım var ve benim gibi olan birçok arkadaşın çıkacağına eminim.
 Bu arada, elimde birçok döküman var tasarım, renk bilgisi vs. ile alakalı ama hepsi bir yerlerden alıntı.Bunları burda paylaşamıyor muyum? Herhangi bir sakıncası var mı?

Biraz uzadı kusura bakmayın. umarım okur ve değerlendirirsiniz.Gözünüze ve emeğinize sağlık ...

Keep hot your soul if not you freeze...
« YANITLA #1 : 29 Aralık 2007, 17:38:23 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:203

•  
şimdi öncelikle A4 bir katalog için A3'de çalışmalısın. Bunun sebebi 2 tane A4 sayfası yanyana yanyana gelecek ki katalog olsun. Bu ölçülerdeki kağıt ölçüsüde A3.
Numaraya gelince örneğin 20 sayfalık bir katalog diyelim. Dış sayfalarını(ön-arka kapak) saymazsak ilk sayfana 2 karşısınada 19 numara gelecek. Daha sonra 
ön-arka kapak-2-19,18-3,4-17,16-5,6-15,14-7,8-13,12-9,10-11 şeklinde numaralancak.
Bi düz bi ters şeklinde kaç sayfa yapmak istersen. Sayfalar 4'er 4'er artar genelde. matbaada istediğin sayfada bitirebilirsin fakat ozalitçi gibi yerlerde 4'er artırabilirsin sayfa sayısını yoksa istediğim sayfada olsun dersen boş sayfa kalır. Gülümseme Göz kırpan
takıldığın bir yer olursa sor ona göre söyliim-ama çıkıcam 30 dk kadar ben akşam açcam 11'de.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2007, 17:42:36 Gönderen: hakanhkn »

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #2 : 29 Aralık 2007, 17:40:23 »
i hi  Kahkaha teşekkür ederim. Daha 10 dk. olmuştu yazalı teşekkür ederim...Gülümseme

« YANITLA #3 : 29 Aralık 2007, 17:52:45 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye

•  
anladın galiba dedikelrimi Gülümseme(bana biraz karışık gibi geldi de Kahkaha)

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #4 : 29 Aralık 2007, 17:55:45 »
Yok yok anladım sağolun. bi an bende,  Ney oldum ama, dediğim gibi çok bilgisiz değilim.aynı taktiği diğer boyutlar için de yapıyoruz galiba? onu da ben düşüneyim bari:) yine de takıldığım yer olursa , tekrar başınızı ağrıtırım.

« YANITLA #5 : 29 Aralık 2007, 17:58:32 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye

•  
tm numara olayını anladıysan sorun yok.  Gülümseme Göz kırpan

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz