Sayfa: [1]
grafikte yükselişi nasıl başarırım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 30 Eylül 2007, 21:47:23 »
  • EBRA
  • Yeni Üye
  • *
  • ab-ı hayat
  • Nereden: istanbul

• Konuları:1

•  
ben grafik tasarımda çok yeniyim bir kurs bitirdim ve şimdi nereden başlayayım angi yönde ilerleyeyim biilmiyorum çevrem konuyla ilgili insanlarda yok bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz ben grafiker olmak ve bu alanda çook ileriye gitmek istiyorum

»»»» ® nihan © ayşe ® ««««
« YANITLA #1 : 01 Ekim 2007, 09:25:34 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:167

•  
Grafik Tasarımda ilerlemek için tabiri caizse kapıdan başlamak gerekiyor. Pratik olarak hemen çalışmaya başlamak, parasına puluna bakmadan bilen insanlar içinde birşeyler ortaya koyabilmek lazım. Onlardan görerek, dinleyerek, araştırarak bu işte ilerlenebilir ancak. Yapılan çalışmaları sürekli incelemek, hangi teknikleri kullanmışlar, bizzat yapmaya çalışmak sizi ileriye taşıyacaktır eminim.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #2 : 02 Ekim 2007, 10:03:20 »
  • sefoja
  • Destekçi Üye
  • **
  • kendimizde miyiz?
  • Nereden: antalya

• Konuları:0

•  
bence iyi bir grafiker olmak için matbaada başlamalısın. çünkü orası bu işin mutfağı. genellikle ajanslar daha cazip geliyor insanlara ama işin her türlü aşamasını takip için matbaa şart. renkler, kesimler, bıçaklar, baskı ve daha bir çok şeyi yerinde görüp öğrenmek teorik bilgiyle olacak ilerlemenin kat kat fazlasını kazandırır. çünkü tasarımı yaparken ezbere değil neyi neden yaptığını bilerek yapmak insana çok şey kazandırıyor. hangi programları kullandığını yazmamışsın ama en az 1 adet vektorel programı tam olarak bilmelisin. hoş kimse tam bilemez bence ama... photoshop da bence mutlaka gerekli. kolay gelsin. inşallah başarırsın.

her şeye yeniden başlamak...
« YANITLA #3 : 02 Ekim 2007, 10:55:43 »
ve öğrenmek, öğrenmeyi istemek, öğremekten yılmamak
« YANITLA #4 : 02 Ekim 2007, 07:04:07 »
  • EBRA
  • Yeni Üye
  • *
  • ab-ı hayat
  • Nereden: istanbul

• Konuları:1

•  
önerileriniz için teşekkürler Kahkaha