Sayfa: [1] 2
Foruma Yeni Bir Özellik
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 23 Eylül 2008, 16:34:42 »
  • Microsoft
  • Ultra Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\

• Konuları:145

•  
Merhaba,
 Forumu biraz daha geliştirip şöyle bir özellik eklesek sanırım hem çözüm olacak bazı şeylere hemde güzel olacak. Kalite açısındanda güzel olur.

Rütbeler ve mesajlar konusuna değinmek istiyorum. Çünkü bazı arkadaşlarımız bunu MMORG oyunlarına benzetip gereksiz yazılar ile post sayısını çoğaltmaya çalışıyorlar.

Bazı bölümlere mesaj yazabilmek için mesela 100 mesajının olması istenebilir. Buna ek olarak her yorum veya yazı rütbe atlatmasın. Okuyanların yazanın yazısını onaylaması gerek değerli içerik diye. 1 ay içerisinde değerli içerik diye 10 üyeden oy olamamış yazılar otomatik silinebilir.

Değerli mesaj yazan kişilere sadece rütbe yıldız v.s. nasıl bir uygulama düşünüyorsanız yapılabilir.

İyi çalışmalar.

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Supporter

Blogum: Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
Neyi Bilmediğini Bilmek Asıl Bilgeliktir!
« YANITLA #1 : 02 Ekim 2008, 22:39:31 »
  • endless
  • Teröre HAYIR!
  • Site Yöneticisi
  • --->TÜRKİYE<---
  • Nereden: TrAbEzUs

• Konuları:585

•  
Rütbe konusunu tekrar gözden geçirmek lazım aslında,çoğu forumda da vardır seviye atlamak için gereksiz mesajlar yazmak.Limitler gözden geçirebilir ve belli bir konu,belli bir mesaj yazanlara uygun rütbeler verilebilir.

TOHUM EK VERMEZSE TOPRAK UTANSIN!

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

Tarih eserlerini iki defa oynarmış,önce trajedi,sonra komedi olarak...(Cemil Meriç)
« YANITLA #2 : 02 Ekim 2008, 23:10:14 »
  • fatih
  • Ultra Süper Üye
  • Nereden: İzmir

• Konuları:974

•  
Forumlardaki mesajlara üyeler not vererek kalıp kalmaması duruumu hariç tüm maddelere sıcak bakıyorum. Microsoftcum. BEn okadar içerik giriyorum. O dediğimiz madde olursa . Tüm içerikler silinir.  Sustum  Maalesef üyelerimiz biraz yanlı davranıyor. Mesela forumda bir arkadaş diğerini çok seviyorsa. Payşalım 30-50 geçmeyeni sitenin en paylaşımcısıı gösterebiliniyor. Bundan dolayı üyelere bu iş bırakılırsa. Benim tüm paylaşımlar otomatik silinir  Sustum Sustum  Dİğer dediklerinin hepsine katılıyorum. Özellikle çalıntı tasarılar bölümüne konu açma ve yazma için. En az 2400 saat forumda online ve 150 mesaj sınırının altındakilerin yazı yazmasını doğru buluyorum.  Sustum Çünkü siteye ilk giren bir üye Yargılamak için  Bir tane hafif benzer konuyu hemen anında konuyu bulup yerden yere vuruyorlar bu çalıntı değil benzer. (evet kardeşim benzer forum başlığındada benzer yazıyoruz ama onu görmek istemiyoruz Gülümseme  )

Önemli not: En paylaşımcı olarak benim ismim yazılmasına meraklı değilim . Fakat şuan en paylaşımcı benim. Bu çok büyük gerçeği hiç bir şekilde benim ismimim yazılmaması (belli kişilerin) Paylaşım az yapan kişilerin isimleri yazılması. Üyelerden doğru bilgi alamayacağımızı kanıtladı.

Bİrde şu rep olayına çok karşıyım inşallah yeni sistemde oda olmaz Gülümseme 

Çok güzel konulara değinmişsin microsoftcuğum. İnşallah bir gün onlarda olur
« YANITLA #3 : 03 Ekim 2008, 11:52:28 »
  • Di Guan
  • Süper Üye
  • BANTLANDI
  • Nereden: Cehennet

• Konuları:256

•  
aslında güzel fikirler ancak  rep olayı iğrenç her zaman bir rekabet oluyor iş yarardan çıkıyor ben sana rep verdim sende bana ver meselesi doğuyor

Fatih:
Özellikle çalıntı tasarılar bölümüne konu açma ve yazma için. En az 2400 saat forumda online ve 150 mesaj sınırının altındakilerin yazı yazmasını doğru buluyorum

buda aslında güzel olabilir o sorunları bende bilioyrum siteye bir kez geliyr karıştırıp gidiyor ne olduğunu bile bilmiyor ancak böyle üyeler soğuyabilir bu ne biçim site yazamıyorsun göremiyorsun vb gibi o yüzden site yöneticilerinden ZABITA die tabir ettiğim hiç bir sitede görmediğim o yüzden kendi fikrim olarak belirlediğim bir düşünce var oda ZABITAlar siteye en çok giren kişiler olmalı yada ayarlanmalı bu saatler arası kesin girmeli çünkü foruma biri küfür yazıyor yönetimden biri sitede olmayınca herkez onu okuyor yönetimin haberi olunca siliniyor bu zabıtalar bu mesajları silen,üyeler arasında bağlantıyı kuran,kuralları iyi bilen birileri olmalı mesela forumumuzun büyüklerinden birileri olabilir

Not: Sitenin kuralları iyice düşünülüp yazılması gerek her konunun sonuna alıntı yapılacak deniliyordu aldığın yyerin ismini yazmadınmı konun silinecek deniliyordu ben di-guan kullanıcı adına geçtiğimden buyana pek konu silindiğini görmedm ben sitenin her yerinde her mesajından konusuna kadar okumuş biriyim
Mesela yazarlar yerinde ismim yoktu bende 3 4 tane ders eklemiştim bunun bir sınırı varmı die sordum cevap olarak en yaz 10 yada 20 ders gerekli die yanıt aldm cümle tam böyle olmayabilir o mesajı sildm keşke silmeseydim daha ayrıntılı olurdu ancak yazarlar bölümüne baktığımda
Suat Yıldız  (6 ders)
Semir Subari (5 ders)
Erdem Yavuz (5 ders)
vb konu konu sayılarını gördüm yinede birşey demedim ancak kurallar herkeze aynı olması gerek pek sitem etmiyorum aslında  Gülümsemeçünkü Türkiye'de de böyle işliyor kurallar
İnş kırıcı olmadım yada haddimi aşmadım İyi günler  Göz kırpan

« Son Düzenleme: 03 Ekim 2008, 11:56:48 Gönderen: Di Guan »

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

Ya Derdime Derman,Ya Katlime Ferman
« YANITLA #4 : 03 Ekim 2008, 14:26:20 »
  • endless
  • Teröre HAYIR!
  • Site Yöneticisi
  • --->TÜRKİYE<---
  • Nereden: TrAbEzUs

• Konuları:585

•  
Emir, Siraceddin abi "Sanalkurs'ta yazar olmak ister misin?" başlıklı konu da belirtmiş zaten.
Değerli ziyaretçimiz
Önceden 5 dersi olan yazar olabiliyordu,ama kural değişti.

"Kendi hazırladığınız  en az 10 ders yayınlanmalı ve yayınlanmaya devam etmelidir. Sanalkurs yönetimi bu aşamada yazar olup olmamanız durumunu, performansa ve hazırlanan derslerin kalitesine göre -kabul veya reddetme hakkına sahiptir. (10 dersten aşağı olan yazarlar var, neden diye sormayın, çünkü 10 ders kuralını yeni hayata geçirdik, bu nedenle de 10 ders sahibi olmayan yazarlarımızı da silmedik)"

rep olayına bende sıcak bakmıyorum,adil bir durum olmayacak ve hoş olmayan bir rekabet ortamı olacak.Zaten Sanalkursta da rep olayı yok,yeni sistemde de olmayacaktır.

alıntı olayına gelince, nasıl ki sanalkursun alıntı yapılıp ve sanalkurstan olup olmadığı belirtilmediği yada yazar adı yazılmadığında tepki veriyorsak,başka birinden de aynı tepkiyi alabilir.Artık yeni sistemle daha göz önünde olacak sanalkurs ve her adıma dikkat etmek gerekiyor.
Yeni sistemle modluklar ve site kuralları tekrar gözden geçirilecek,şu sıralar bunlarla ilgili konuşulmakta ve toplantı yapılmakta site yönetimi,kurallar,üyeler konusunda.

zabıta olayına gelince,kim şu saatte internette kesin olabilirim diyebilir ki,herkesin işi gücü var ne kadar ilgilenebilir,ilerde ne olur.Her hangi küfür olayında moderatöre bildir deyip,o an msn açık olan site yöneticisi ya da mod müdahale edecektir.
Terbiyesiz,küfürlü,aksi mesaj da moderatöre bildir kısmını kullanın,birçok site yöneticisi hafta içi mesai saatlerinde nette bulunuyor hattta bir kısmı devamlı net başında olabiliyor,hafta içi haftasonu farketmiyor.

BAşka sorunuz varsa sorabilirsiniz Kahkaha Yardımcı olmaya çalışırım

TOHUM EK VERMEZSE TOPRAK UTANSIN!

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

Tarih eserlerini iki defa oynarmış,önce trajedi,sonra komedi olarak...(Cemil Meriç)
« YANITLA #5 : 03 Ekim 2008, 14:38:48 »
  • Di Guan
  • Süper Üye
  • BANTLANDI

•  
o konuyu açıkladığın için tşkrler olabilir tabiki şu saatte sitede olurum diyebilen kişiler ben saat 8 den 16 yakadar kesin burda olabilirim yada belirlenen bir saatte ama ben zabıtalık moderatörlük falan yapmam sevmediğim dertli konular  Gülümseme ancak bulduğum hatayı direk söylüyorum zabıta işi bence bi sorulmalı güvenilir adam çıkarsa olabilir bence  Masum

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

« YANITLA #6 : 03 Ekim 2008, 14:55:07 »
  • yavuzatug
  • Ziyaretçi
peki kim ve nasıl takip edecek bunları kaç üye var burda biliyormusunuz daha formlardaki yazılar bile doğru dürüst takip edilemezken
« YANITLA #7 : 04 Ekim 2008, 16:35:29 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:167

•  
Di Guan dolaylı yoldan "ben bu kadar dolaşıyorum, konular arası köprüler kuruyorum, sürekli buradayım, neden beni yönetici yapmıyorsunuz ben hepsini takip ederim" demek istiyor. Yaptığı eleştirilerin çoğuna bakıldığı zaman da "ben sahip olamadım, o neden olmuş, bu yapılmıyor ama ben yapabilirim" gibi anlamlar içeriyor.

Sevgili Emir, herşeyin bir zamanı var, bazı şeyler elde etmek, bazı yerlerde söz sahibi olabilmek bazı özellikler gerektirir. SK yönetimde bulunan tüm arkadaşlarla bir gün tüm sorunlarını hallettiğin ve hepsinin onayını aldığın zaman kadroda yer alabileceksin. Katkılarını tabi ki önemsiyoruz ve görmezden gelmiyoruz, ama zaman nelere kadir, bekleyelim bakalım, neler olacak?

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #8 : 04 Ekim 2008, 16:48:24 »
  • Di Guan
  • Süper Üye
  • BANTLANDI

•  
ben zabıtalık moderatörlük falan yapmam sevmediğim dertli konular  Gülümseme ancak bulduğum hatayı direk söylüyorum zabıta işi bence bi sorulmalı güvenilir adam çıkarsa olabilir bence  Masum

Di Guan dolaylı yoldan "ben bu kadar dolaşıyorum, konular arası köprüler kuruyorum, sürekli buradayım, neden beni yönetici yapmıyorsunuz ben hepsini takip ederim" demek istiyor. Yaptığı eleştirilerin çoğuna bakıldığı zaman da "ben sahip olamadım, o neden olmuş, bu yapılmıyor ama ben yapabilirim" gibi anlamlar içeriyor.

Göz kırpan
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2008, 16:50:31 Gönderen: Di Guan »

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

« YANITLA #9 : 04 Ekim 2008, 21:49:08 »
bakalım zaman bize neler gösterecek....bende forumun ve sitenin dinamiği için elimizden geleni yapalım diyenlerdenim.. biz bir aileyiz ve yapılan her iyi şey ileri doğru atılan her adım direkt olarak bizi etkiler ve bizim yararımızadır...
yenilikçi fikirler tabiki yadırganmamalı tabi faydalı olacaksa hayata geçirilmeli yoksa yenilik yaptık demek için olmamalı zaten bu platformda ince elenip sık dokuluyor böyle sorunlar olmaz kanaatindeyimmm...

hepinize boll selam  selametle kalınız..

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #10 : 04 Ekim 2008, 22:03:24 »
  • yavuzatug
  • Ziyaretçi
siracel eleştriyi çok ağır yapmış olsanda haklısın ne olacak yönetici olsan olmazsan
« YANITLA #11 : 04 Ekim 2008, 22:12:29 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:167

•  
Sevgili yavuzatug, aslında çok ağır ifadeler olduğunu, "yönetici olduğum için" haklı olduğumu belirtiyorsan (ben yanlış anlamadı isem) burada en eleştiriye açık insanımdır, bilmeni isterim. Amacım şahsi menfaat veya üstünlük sağlamak değildir katiyetle, beni bilen bilir. Öyle olsa burada işim olmaz, böyle bir oluşumda yer almaz, kendi sitemde borumu öttürürdüm. Burada paylaşım yapıyoruz ve yönetici olmak gibi zor bir yükün muhatabıyım. Bütün herşeyi, bütün herkesi takip etmem mümkün değil, yönetici arkadaşlarımızla biraraya gelerek güvendiğimiz insanlara yetkiler vererek forumun seviyesini ve güncelliğini taze tutmaya, yükseltmeye çalışıyoruz.  Bu açıdan bakarsan söylediklerimizi anlayışla karşılayacağına inanıyorum.

di Guan arkadaşımıza, "bazen öyle dilekler vardır ki, tersi ile ifade edilir", buna esprisel olarak bakarsak, "istemiyorum yan cebime koy" denir. Yanlış anlamanı da istemem, bizim sana bir kastımız yok, yürüdüğün yolda aynen devam, muhalif düşüncelerini de dile getirmen rahatsız etmez, bilesin. Çünkü Sony başkanının bir sözü var: "Herkes aynı fikirde olsaydı, farklı şeyler yapabilir miydik?" diyor, aynen de katılıyorum.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #12 : 05 Ekim 2008, 14:41:59 »
  • Di Guan
  • Süper Üye
  • BANTLANDI

•  
evt ben anlattıklarımı baştan okuduğumda buda yalnış anlaşılacak ben mod olmak istiyorum gbi olck dedim sonra o açıklamayı yaptım istemem yan cabime koy muamelesi yalnış bence bu sitede mod olmak gurur vericidir ancak daha o seviyede bulmuyorum kendimi ve moderatör ve admin olmak çok zor olduğunu biliyorum tşkr ediyorum

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

« YANITLA #13 : 05 Ekim 2008, 23:46:00 »
  • Dr.Weaver
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: Zonguldak

• Konuları:133

•  
Arkadaşlar, Sanalkurs biz yöneticilerin olduğu kadar herkesindir. Bu da hak edenlerin yönetici yada moderatör olabileceği anlamına gelir. Di Guan üzerinden illegal kimliğini attı ve yeni bir yüzle aramızda. Yeni isim bence daha hoş. TOP10 listesine girme çabaları olmayan ve gerçektende paylaşım yapmak istediği için yapan birisi olmuş. Şu an ki gidişatını takdir ediyorum.  Göz kırpan

Kod:
<!-- code is art -->
« YANITLA #14 : 06 Ekim 2008, 11:01:00 »
  • Di Guan
  • Süper Üye
  • BANTLANDI

•  
Arkadaşlar, Sanalkurs biz yöneticilerin olduğu kadar herkesindir. Bu da hak edenlerin yönetici yada moderatör olabileceği anlamına gelir. Di Guan üzerinden illegal kimliğini attı ve yeni bir yüzle aramızda. Yeni isim bence daha hoş. TOP10 listesine girme çabaları olmayan ve gerçektende paylaşım yapmak istediği için yapan birisi olmuş. Şu an ki gidişatını takdir ediyorum.  Göz kırpan
evt o aralar gözümü kana bürümüştüm sebebi siteden aldığım bilgiyi bi şekil geriye vermekti böyle bir platforumda birinci olmak mütiş gurur vericidir bana böyle cevaplar verirsenin hatta daha fazla uysallaşırım ve art niyetm olmaz tşrler

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

Sayfa: [1] 2
Bölüm atla: