Sayfa: [1]
windowstan sıkıldım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 29 Ekim 2007, 22:19:28 »
arkadaslar ben wındowstan sıkılmaya basladım artık ve bu sayede yenı konulara merak saldım bı arkadasım usun samandır bılgısayarla baya bı ıclı dıslı oldugundan ona sordum nereden baslayabılırım dıye o da ban en basından msdos tan baslamamı soyledı bende bu konuya gırdım ama elımde hıcbır bılgı yoq bana komutların tamamını ve msdos dısket bılgılerını nerden ındırebılecegım hakkında yardım edersenıs sevınırım
mail
bana yardım edersenıs sevınırım sımdıden tesekkurler
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2008, 00:43:41 Gönderen: ttyaman »
« YANITLA #1 : 29 Ekim 2007, 22:27:52 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:974

•  
msdosa niye yöneliiyon herkes msdosu bırakıyor git macos sisteme yönel Gülümseme macos sistem windowstan kat kat iyi. bir araştırma yap bu konuda
« YANITLA #2 : 29 Ekim 2007, 22:29:22 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
pardusu duydum linux dene derim. Madem bir şeyler araştırcan ozaman kullancağın bir şey olsun . onun için msdos olmasın diyorum:)
« YANITLA #3 : 30 Ekim 2007, 00:20:31 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
anladım hocam . başarılar sana
« YANITLA #4 : 30 Ekim 2007, 03:41:25 »
  • Microsoft
  • Ultra Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\

• Konuları:145

•  
sen benı yanlıs anladın ben bılgısayarda hep aynı seylerı yapmaktan sıkıldım bıras komut olsun fark olsun bılgısayar dıllerını ogrenıyım falan bu yusden artık bılgısayar karsısındakı butun samanımı bunları arastırmakla harcıyorum ayrıca pardusu da kurdum sadece degısıklık ısteseydım pardusa gecıp orda kalırdım benı anlayabılıyo musun???

Fatihcim müşterimizi çalma girişimlerine çok tehessüf ederim. Windows dünya üzerinde ki en gelişmiş işletim sistemidir. Gülümseme Neyse sen yabancı değilsin. varsın 1 tanesi de macçi olsun.

2. olarak sevgili Deccal ms-dos windows'un ilk sürümüdür. Yani millet zordan kolaya yönelirken sen fatih'inde dediği gibi zora yöneliyorsun. ms-dos ile programlama öğrenemezsin. Sadece mouse ile kopyala yapıştır işlemini 2/3 satır kod yazarak zorlaştırabilir ve zaman kaybına yol açabilirsin. Ms-Dos'da uzman olsanda eline bir şey geçmez. Hiç Ms-Dos uzmanı aranıyor diye ilan gördün mü_?

Programlama öğrenmek istiyorsan forumdan yaz farklı bir başlık altında yardımcı olalım.

ve son bir ek sana yardımcı olmaya çalışanların yazdıklarını anlamadan tekrar yorum yazmışsın. Bence biraz daha dikkatli oku ve yaz.

Çünkü benim anlattıklarımı fatih'de anlatmaya çalışmış gördüğüm kadarı ile ama bakmışki karşı taraftan bir şey yok. Pes etmiş Gülümseme

Neyse umarım aradığın farklılığı bulursun!

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Supporter

Blogum: Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
Neyi Bilmediğini Bilmek Asıl Bilgeliktir!
« YANITLA #5 : 11 Kasım 2007, 22:12:37 »
Şahsi görüşüm fatih arkadaşımında bahsini ettiği gibi Linux OS'ı kullan. Hem yeni bir sistem öğrenmiş olursun aynı zamandada Linux'un açık kaynak kod oldugundan dolayı bir nevi Linux Security yada Developer gibi uzmanlığın olmuş olur.. Eee tabi uzunca bir süre uğraşman gerek Gülümseme Bence senin isteğin için ideal..
« YANITLA #6 : 18 Kasım 2007, 18:31:48 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
deccalstigmata kendine ait yazıları silmiş forumun anlaşılması zorlaşmış. Yeni sisteme gecildimi. Üyenin kendi yazdığı forumu silmemesi için ayar yaptırayım.  Masum Masum

Microsoftcuğum. Bİrazda macci insan olsun Gülümseme Hep windows windows nereye kadar  Sırıtan Sırıtan Sırıtan
« YANITLA #7 : 18 Kasım 2007, 18:42:54 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:445

•  
en iyisi PARDUS
Türk işletin sistemi
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #8 : 24 Kasım 2007, 10:31:50 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Bostanlı / Karşıyaka / İzmir

• Konuları:30

•  
Ufak bir düzeltme yapmak isterim. Windows değil Microsoft İşletim Sistemidir. Windows ise Microsoft altında çalışan USER Interface dir. Yani Linux üzerinde çalışan KDE,Gnome örnekleri gibi yada Mac üzerinde çalışan Aqua gibi. MS-Dos ise Command Line User Interface olarak geçmekte diye hatırlıyorum.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #9 : 16 Nisan 2008, 01:00:02 »
Yanlis. Yani NT, 2000, XP  gibi 32 bit isletim sistemleri ve sonrasi icin yanlis daha dogrusu. Verdigin bilgi Win 3.11'e kadar olan eski sistem Windowslar icin gecerli. Kismen de Win9x'ler icin. WinME'de aslinda DOS yok ama sistemi kandirarak GUI'yi devre disi birakmak mumkun. Bu arada kucuk not Microsoft uretici firmadir isletim sistemi degil. Isletim sistemi eskiden DOS'tu, simdi ise Windows'un kendisi. Windows masaustu icin cok guclu degildir ama kullanimi cok kolaydir Bu yuzden yaygindir. Su an insanlarin genel olarak ilk karsilastiklari isletim sistemidir. Sunucu platformu icin ise hic cekilmez. Sistem kaynaklarini anlamsiz yere zorluyor. Komut satirindan "net..... v.s. v.s. " diye basit bir komutla yaptirdigim isleri grafik arabirimden yaptirmak icin 15 takla atmak zorunda kaliyorum. Ustelik guvenlik riskleri cok fazla. Sanirim Server 2008 surumunde yaptiklari hatadan sonunda vazgecmis olacaklar ki komut satirina geri donuyorlar ve islemleri komut satirindan yaptiracaklar. Performans artsin diye. Gülümseme Yoksa Oyle yapmasalardi herhalde kucuk capli bir mail sunucusu icin 100 gb ram filan gerekecekti. :p Umarim Vista'da kullandiklari kerneli kullanmazlar, cunku disk eriismi cok yavas. Dosya kopyalamak iskence.

Kisisel tavsiyem Linux'dur. Masaustunde Kubuntu, server tarafinda ise Debian tavsiye ederim. Ubuntu veya Kubuntu 'da aslinda Debian temelli ama biraz daha kolaylastirilmis Linux dagitimlaridir. Debian'in gucu icin Google kullaniyor desem yeterlidir herhalde. Kubuntu ise grafik arabirim olsun kullanim kolayligi olsun dunyanin en gelismis isletim sistemdir. Cok uzun zaman daha bu boyle olacak gibi gorunuyor. Saglamligi dillere destan Debian temelli olmasinin disinda masaustunde su an hicbir isletim sisteminin veremedigi gorsel gelismislige sahiptir.  Bunu da cok dusuk sisitem ihtiyaclari ile yapiyor. Ben Celeron 600, 256 RAM ve Geforce MX4000 ekran karti ile tum efektleri en ufak bir zorlanma olmadan elde edebiliyorum. Ustelik sitesinden istekte bulundugunuz taktirde evinize "0" harcama ile ucretsiz ve istediginiz sayida CD'de yolluyorlar.
« YANITLA #10 : 17 Eylül 2008, 04:02:05 »
Sevgili M3ric işte bilgilendirme budur! Çok teşekkürler! Karizmatik
Sayfa: [1]
Bölüm atla: