Sayfa: [1]
Linux neden daha iyi???
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 26 Ocak 2007, 18:06:22 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:920

•  
Linux neden daha iyidir? ( Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız )sitede eski bilgisayarların ikinci bir hayat bulacağından, virüslere elveda diyine kadar bir çok neden gösterilmiş. bir şeyler kopyalayınca suç işliyormuş gibi hissetmeden, utanmadan, sıkılmadan bilgisayar kullanabilmek de mümkün, "Neden bedavaya yazılım alabiliyorken yasadışı kopyalayalım?" ( Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız )diyen sitedeki bazı başlıkların türkçe'sinin ( Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız ) olması da çok iyi olmuş ama türkçe linklerden çıkan sayfalar henüz türkçeye çevrilmemiş...

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #1 : 18 Mayıs 2007, 21:50:24 »
Bana göre açık kodlu olduğu için daha ii ... Sırıtan Sırıtan paylaşım için tşk..

| Fuat Şengül |
| Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.satranckulubu.net
| Satranç Sitesi |
« YANITLA #2 : 05 Ağustos 2007, 19:18:29 »
her yonuyle daha iyi
bir dez avantaji varsa programcilar para kazanmanin ugruna wintos destekliyo ama ne kadar destekleseler de ben linux da da buluyom butun programlari hemde 2 mislisi
« YANITLA #3 : 02 Aralık 2007, 00:31:13 »
linux mu ii değil bak onu diim kimseye de tavsiye etmiyorum canım paylaşımın için teşekkürler Sırıtan
« YANITLA #4 : 21 Mart 2008, 21:07:04 »
bence linux windows dan daha iyi ama dünyada çoğunlukla ms windows kullanıldığı için linux tanınmıyor ve iki ayrı sistem arasındaki veri alışverişi sırasında bazı sorunlar olabiliyor.. birçok ünlü yazılım şirketleri windows için yazdığı programları linux için yazmıyor niye çünkü satacak kimse yok Gülümseme ama yinede linux windows dan daha iyi bence saygılar..
« YANITLA #5 : 21 Mart 2008, 21:37:58 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Antalya

• Konuları:29

•  
Bazı programları emulatör kullanarak linux altında calıstırabılırsınız ama ne kadar saglıklı olur bılmıyorum
ayrıca bazı bılgısayar oyun fırmaları artık linux altında da calısabılen oyunlarını yapmaya basladılar..

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #6 : 21 Mart 2008, 21:39:42 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:449

•  
yavaşyavaş linux kullanalımm yani pardus bakın nasık linux yazılımda çıkarıyolar
« YANITLA #7 : 21 Mart 2008, 21:41:58 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
Bence kullanım alanlarının farklı olası gerek =) Windows sistemleri yada kodlama..
Özellikle gecen dönem aldıgım bir projede Linux Mandriva kullanmıştım ve daha rahat düşünebilmiştim =)

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
« YANITLA #8 : 21 Mart 2008, 23:32:47 »
linux sistemleri bugun herkesin imrenerek baktigi mac os sistemlerininde atasi olan unix in turevidir...
iyi olmasinin sebebi acik kaynak kodlu olmasi ve iyi oldugunun SANILMASININ sebebi az kullaniyor olmasidir
yani kimse linux e virus uretmekle ugrasmaz...
keza linux icin uretilecek bir virus hangi dagitim altinda calisacagida ayrica muammadir.
dusunsenize virus linux sisteminize girmis abi kusura bakma ben debian tabanli bir sisteme etki ediyorum, ubuntu mesela burda isim yok gidiyorum dese Gülümseme)
hadi diyelim sistemi gectik kernele virusun etki edemeyecegine göre belli bir dagitim icin virus yazmak su an icin akil kari degil gibi Gülümseme)
bu nedenle guvenli saniliyor, ayrica acik kaynak kodlu oldu icin surekli guvenlik ve benzeri aciklar degisik cevrelerce degisik yöntemlerce gideriliyor.
dusunsenize ubuntuyu kurmussunuz 3 tane masaustu emrinize amade, virus yok cökme windows gibi degil hem windowsun istedigi sistem kaynaklarinin yarisina hayatini satacak bir sistem.
kurmussunuz synpatic paket yöneticisini 180000 (bir sifir yanilma payi ile) acik kaynak kod program emrinizde. kurus ödemen indir bir tik ile kurulsun.
hemde kodlari önceden taranmis yani sistemde hata olusturma olasiligi yok denecek kadar az.
hemde bunlarin hepsi bedava....
Xubuntuyu kurun bakalim 128 yada 64mb ram ile ölu bir sisteme, görun neler oluyor...
UBUNTU ise 256 ram ile bana misin demez.
ubuntunun son surumunden mac os de kullanilan dock sistemine gecis yapilacak az kaldi cikmasina...

benim icin tek sorun su anda linux te; ps ve benzeri programlarin emulatör ile calistirilmasi ki bu cok sagliksiz oluyor.
o nedenle windowstayim.
ama her ikiside sistemimde kurulu grub sagolsun...
linux e gececekler kde ile baslasinlar diye tavsiye edenlere aldirmasinlar.
kde windows tarzi masaustu arayuzudur, ama gnome derli toplu ve hos bir tasarima sahiptir.

dagitim olarakta ubuntudan baslasinlar.
pardus diye ulusal dagitimi sececeklerede karsi degilim ama ubuntu daha genis sekilde yapilanmis bir organizasyona sahip...

son olarak vista 3d pencere diye yirtinip duruyor
youtube girip yazin bakalim beryl sonra bunu bedava verdiklerini unutmayin Gülümseme)
« Son Düzenleme: 21 Mart 2008, 23:37:45 Gönderen: technostudio »
« YANITLA #9 : 22 Mart 2008, 02:01:19 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
beryl vs vista yazarsanız cok güzel bir kaç video var =) Farkları ve ortak yönleri hakkında..
Dip not düşeyim dedim =)

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
« YANITLA #10 : 02 Haziran 2008, 04:02:39 »
eger pc yi ögrenmek istiyosan kendini windowsda deil de linux yada unix sistemlerinde dene  tavsiyem pardus kullan hem turkçe hemde

sistemi hafif  Göz kırpan
« YANITLA #11 : 02 Haziran 2008, 11:03:39 »
  • ANUBIS
  • Süper Üye
  • ASP.Net + C#.Net + MsSQL = Process Loading...
  • Nereden: KIBRIS

• Konuları:13

•  
Bencede Linux un güvenliği ve hızı olayı az kullanıcısının olması. Ayrıca yukarıda arkadaşa katılıyorum neden 1000000 kullanıcılı bır sisteme virüs yazmak için kendinizi paralayasınızki? Ama diğerini 50000000 kişi lullanıyor tabiki bununla uğraşırsınız. Ben Micro cuyum çünkü herşey onun için tasarlanıyor ama kısmi şeylerde ortak hazırlanıyor. Karizmatik

ASP.Net + C#.Net + MsSQL = Process Loading...
« YANITLA #12 : 02 Haziran 2008, 21:49:26 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi

•  
Açıkcası Linux için yazılan virüslerde var.. Ama insanlar rpm paketlerini kurmayı bilmediğinden yada root her yerde erişime izin vermediğinden dolayı virüs bulaşmıyor.. Ek olarak virüsler yazıldığında kapatılamaz oldukları gerçeğinden dolayı Linux Coderleri cok kısa sürede açıkları kapatabiliyorlar.. Server sistemlerinin linux olması bundan dolayıdır. Birçoğunun Linux Programlama uzmanı vardır.. =)

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Sayfa: [1]
Bölüm atla: