Sayfa: 1 [2] 3
Bizi Takip Ediyorlar !
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« YANITLA #15 : 01 Ekim 2007, 23:43:06 »
  • ibbakk
  • Yeni Üye
  • *
  • Nereden: Erzurum

• Konuları:0

•  
hazırcı bunlar
« YANITLA #16 : 03 Ekim 2007, 20:52:55 »
  • OpEL07
  • Destekçi Üye
  • **
  • AnTaLyAm
  • Nereden:

• Konuları:3

•  
Kimse takmasın kafasına bizi bilen biliyor.Biz bir markayız sanalkurs.net:)Bunuda çalsınlar  Sırıtan

Taşı Delen Suyun Akışı Değil Suyun Sabrıdır...
« YANITLA #17 : 11 Ekim 2007, 01:22:37 »
bana kalırsa sitelerde çalıntıdır resminin çıkması yanlış birşey. Sonuçta herkes faydalansın.
.htacces ile resimlerin çalınmasına kesin çözüm bulmuşsunuz fakat kaynak belirtilerek koyuyorlarsa ne olacak ki? Ayrıca üzerine sanalkurs.net yazarsınız olur biter.

Açık Kaynak Olmalı diye düşünüyorum....
Kopyacı siteler işini de ağır buluyorum...

(bilmediğim mantıklı bir açıklama varsa bilemem izin alma vs vs..)

saygılar
« YANITLA #18 : 17 Ekim 2007, 16:26:04 »
Soruma Cevap?
« YANITLA #19 : 17 Ekim 2007, 16:36:45 »
  • endless
  • Teröre HAYIR!
  • Site Yöneticisi
  • --->TÜRKİYE<---
  • Nereden: TrAbEzUs

• Konuları:585

•  
sesar,galiba bayağı dertlisin bu sorulara cevap verilmemesi konusunda.Hiç mi sorularına cevap gelmiyo merak ettim ???Birkaç kişide bu konuda dertli..Bugün bu konuda mesaj yazılmış gene foruma...Hiç mi cevap gelmiyo  Kararsız
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2007, 23:07:08 Gönderen: endless »

TOHUM EK VERMEZSE TOPRAK UTANSIN!

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz

Tarih eserlerini iki defa oynarmış,önce trajedi,sonra komedi olarak...(Cemil Meriç)
« YANITLA #20 : 17 Ekim 2007, 16:39:38 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:132

•  
bana kalırsa sitelerde çalıntıdır resminin çıkması yanlış birşey. Sonuçta herkes faydalansın.
.htacces ile resimlerin çalınmasına kesin çözüm bulmuşsunuz fakat kaynak belirtilerek koyuyorlarsa ne olacak ki? Ayrıca üzerine sanalkurs.net yazarsınız olur biter.

saygılar
eğer ortada açıkca bi benzerlik varsa ona kopyacı,çalıntı demek bence okadarda ağır değil.hem kopyacılar düşünsün.zaten bi yerden kopyalayıp yapıştırmışsa yinede kaynağını belirtmesi lazım
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2007, 16:45:44 Gönderen: Murat Korkmaz »

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #21 : 18 Ekim 2007, 15:53:58 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:167

•  

saygılar

Sanalkurs.net'te yayınlanan derslerin bir çoğu forum sitelerinde izinsizce ve kaynak gösterilmeden kullanılıyor. Bence çok da güzel yapıyorlar, kopya çekmiyorlar, hepsini kendileri hazırladıkları için rahatça kullanabilirler ve onlara kopyacı dersek ayıp olur. Adam kopyalayıp yapıştırırken zaten emek harcıyor. Hem herkes öğrensin, gayet normal birşey, her site Sanalkurs.net'ten istediği dersi çalabilir, pardon alabilir diyecektim... böylece sesar kardeşim senin de açık kaynak projen tutmuş olur (zaten tutmuş durumda)

Bundan sonra binbir emekle bilgisayar eğitimi kitapları hazırlayan yazarlara söyleyelim, kitaplarının pdf'sini internetten bedeva dağıtsınlar. Para kazanmasına gerek yok, açık kaynak var. Maksat insanlar öğrensin, sonuçta herkes faydalansın. Adam da artık gidip işportada kazak, gömlek, kaban satar, zaten kış geldi, ordan çıkarır ekmek parasını...

Katılmamak elde değil canım...

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #22 : 18 Ekim 2007, 16:09:36 »
  • Dr.Weaver
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: Zonguldak

• Konuları:133

•  
Bunlar (ç)alıp (ç)alıp altınada not düşerler: "Emeğe Saygı" 
Kahkaha

Kod:
<!-- code is art -->
« YANITLA #23 : 22 Ekim 2007, 18:24:01 »
site izin vermiyorsa kullanılıyorsa birkere kişinin ne kişilikte oldugu nu gösterir böyle kişilere acımaktan başka yapacak birşeyimiz olamaz ne yazikki palyaço gibi taklit ederler
« YANITLA #24 : 26 Ekim 2007, 00:36:49 »
@endless Cevap alamama sıkıntısı gözlemlediğim kadarıyla sitedeki genel sıkıntı.Paylaşımlar yapılan işler güzel ama sorulara cevap vermek sabır, bilgi ve çok online süre ister..

@
Öncelikle Cevap verdiğiniz için teşekkürler...

Ben şöyle düşünüyorum.Bence bir ders varsa ve bu tüm forumlarda sitelerde kullanılıyorsa çok güzel bir olay.Ben her sitede yayınlanabilmesi taraftarıyım Zaten taklitler aslını yaşatır. Resimlerinizin üzerine sanalkurs.net yazarsınız olur biter.

Benim takıldığım bir diğer nokta biz dersi başka bir foruma taşırsak resmin üzerinde Çalıntı yazıyor. Hakikaten bu site güzel işler yapıyor. Fakat düşünce sadece derslere bu site üzerinden ulaşılsınsa yanlış buluyorum...

Ayrıca şu hususu anlayamadım. En önemli sorum da bu
Başka bir siteye Nasıl koyalım? Altına Alıntıdır yazdık okey. Bir de özel izin mi almamız gerekiyor. Tek sorun resimlerin üzerindeki çalıntı yazısının kalkması..

Yanlış anlamayın emeğe saygım var fakat nasıl bir şekilde farklı bir siteye koyulabilir bunu bilmek istiyorum.Bu soru şimdi adam kendi sitesine ders koymak çalmak istiyor diye düşünülmesin.

Tekrar Saygılar
« YANITLA #25 : 26 Ekim 2007, 11:48:24 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:167

•  
Sesar başka sitelerde olmasına gerek yok, bu siteye girmesi demek bu sitedekilerin kazanması demektir. Şu an reklam almıyoruz ama reklam almış olsak, siteye katkısı dokunmaz mı, ne kadar kişi girerse popülaritesi o kadar artar siteni ve aynı zamanda da yazarların emeklerinin karşılığı verilmiş olur.

Çok istiyorsa sitesinden ilgili derse link verir.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #26 : 27 Ekim 2007, 01:03:08 »
Tamam alacağımı aldım...

1- Eğer ki başka sitelerde o ç alıntı dersler olmasaydı burayı ne duyardım ne de üye olabilirdim

2- En önemli şey markadır unutmayın. download.com bile RSS sonucu Pr sini arttırıp bir marka olmuştur. Buna haber ve grafik tasarım siteleri de dahil...

3-Bu siteye girmesi demek bu sitedekilerin kazanması demektir. Derslerin daha fazla yerde yayınlanması demek Herkesin kazanması demektir..

Neyse sizlere başarılar diliyorum. Bu stratejiyi beğenmedim. Kar/zarar hesabınız + ise sorun yok...Bunu en iyi bilecek kişiler sizlersiniz..

saygılar
« YANITLA #27 : 07 Kasım 2007, 10:37:55 »
Pekala bu tip dersleri sanalkurs.net den nasıl ve kimden izin alacaz yardımcı olursanız sevinirim
« YANITLA #28 : 07 Kasım 2007, 10:45:23 »
Bizler bir okulda öğrt olarak çalışıyoruz Öğrencilere kendi okulumuz sitesinden bazı bilgilerinizi dersime ait olanlarını kopyaladım öğrencilere ordan anlatıyoruz zaman kaybı olmadan birsürü örnek gösteriyoruz FAKAT üzerindeki yazı  ÇALINTI yazısı öğrencilerin açısından olumsuz etkiliyor.
--Hocam Çaldınızmı !!! --bu ibare çok kötü bir ibare bence sanalkurs.net bu soruna çözüm bulması gerekiyor hemde acilen
Saygılarımla

Öğt. Bilal KUŞ
« YANITLA #29 : 07 Kasım 2007, 12:11:12 »
  • Dr.Weaver
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: Zonguldak

• Konuları:133

•  
Bu konuda bizleri anlayacağınızı umuyoruz. 2 gün önce kurulmuş forum siteleri bile derslerimizi olduğu gibi kopyalıyordu ve altına şu imzayı atıyorlardı. "Emeğe Saygı". Bizde bu çözüm yolunu ürettik ve alıntı çalıntı olayları %60-70 oranlarında azaldı.

Sizler için farklı çözüm yolu arayacağız. Bu konu başlığı altından yada doğrudan iletişime geçilerek sizlere çözüm yolu sunulacaktır.

İyi günler dilerim.

Kod:
<!-- code is art -->
Sayfa: 1 [2] 3
Bölüm atla: