Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarIllustrator (Moderatörler: siracel, fatih)Nesne Kesmek , Arka Planı Transparan Yapmak [Yardım]
Sayfa: [1]
Nesne Kesmek , Arka Planı Transparan Yapmak [Yardım]
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 12 Şubat 2008, 15:54:00 »
  • CVolkan
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: Ankara-Eskişehir

• Konuları:10

•  

Kabaca derdimi şöyle anlatayım. Yeri burası mı bilmiyorum ama sormakta yarar var. Bir fotoğraf açtık diyelim. O fotoğrafta bir nesneyi kesip almayı hangi araçla yapıyoruz ? Bu bir ikincisi PS'de olduğu gibi çalışmamızın arka planını nasıl transparan yapıyoruz ?
T-Shirt baskısı yapıcam aşağıdaki gibi bir şey yaptım.Fotoğrafı PS 'de kesip buraya attım (burada kesmeyi bilmediğim için) Arka planı siyah değilde nasıl transparan yapabilirim ? Malum buradaki siyah ile t-shirtün siyahı birbirini tutmayabilir.

Bunun dışında o fotoğraf makinesini vektörel yapsak nasıl olur ? Nasıl yaparız ? Yaparsak sizce daha mı güzel olur Ney

İş indirip indirip kullanmamakta değil...
« YANITLA #1 : 19 Şubat 2008, 18:37:27 »
benim bildiğim kadarıyla dediğiniz işlem yapılamıyor, making cliping mask yaparsanız belki işinize yarar
« YANITLA #2 : 25 Nisan 2008, 13:28:53 »
kesmek istediğin nesneyi çiziyosun çizdikten snra hepsini seçip object-clipping mak-make diyoruz
« YANITLA #3 : 09 Mayıs 2008, 09:55:32 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:160

•  
Maske ile yapabilirsin arkadaşların dediği gibi, ama anlayamadığım neden nesneyi illüstratörde kesmek istediğin. Photoshop bunun için var zaten. Orda kes, PSD olarak illüstratöre içine import et, kesilmiş olarak gelecektir. Png olarak da import edebilirsin.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarIllustrator (Moderatörler: siracel, fatih)Nesne Kesmek , Arka Planı Transparan Yapmak [Yardım]
Bölüm atla: