Sayfa: [1]
Illustrator ustaları
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 06 Haziran 2008, 16:20:06 »
  • Kumandan
  • Aktif Üye
  • Nereden: \\server\administrator

• Konuları:8

•  
Aşağıdaki resmi aynen çizmem lazım, ben Trace yaparak 10 dk. da hallettim. Sonuç olarak çıkan dosya aşağıda. Peki bunu llustrator kullanarak ne kadar zaman içinde yapabilirim daha iyi bir sonuç elde edebilirmiyim ?

Trace ederken B&W yaptığım için sonradan renklendirmem lazımdı bu yüzden 10 dk. sürdü Trcae işlemi 5-10 sn. biliyorsunuz. Yani Illustratorda bu şekilde net olan çizimleri B&W yapmadan Trace gibi bir seçenekle elde edebilirmiyim ?
Diğer bir konu bana 4 renge kadar CMYK çıktısı lazım, renk sayısı arttıkça kalan parçaları teker teker çıktı alıyorum. Illustratorda bu işim daha kolay olurmu ? Ayrıca dikkat ederseniz kenar kısımları tam yuvarlar değil hafiften çizgiler daha düz, Illustrator bu konuda nasıldır ve sizin Illustratorda yaptıgınız çizimi gönderebilirmisiniz ?

AI formatında Export dosyası

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

« YANITLA #1 : 07 Haziran 2008, 07:18:19 »
  • Kumandan
  • Aktif Üye

•  
anlatıldığı kadarı ile hiçbir artısı yok, bu işlemleri Corel Trace ilede yapabiliyorum, ama asıl önemli olan ortaya çıkan vectorun hali. Yukarıdaki verdiğim dosya ile resmi kıyaslayacak olursak %95 oranında başarı görüyoruz. Bunu %99 veya %100 'e çevirmek mümkünmü acaba diye örnek dosya görmek isterdim. Şu anda Illustrator kuramıyorum hata veriyor, denemek isterdim ama.

« YANITLA #2 : 11 Haziran 2008, 15:59:03 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:921

•  
En iyi çizimleri net yakalaman için En iyisi pen aracıyla çizimdir. Tracee filan çizimin kenarları tırtıllı oluyor. BU ofset baskılarda baya kötü olabilir. Bundan dolayı biraz güzellik için zaman harcamak şart gibime geliyor. PEn aracını kullarak çizin derim. Traci ben genellikle halftone efekt vermek için kullanıyorum Freehande. İyi çalışmalar

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız BU site fatihin sanalkurstakinden sonra yeri işte arada bir istdeğim gibi çizip karalama bölümüm Gülümseme
« YANITLA #3 : 11 Haziran 2008, 18:13:06 »
  • Kumandan
  • Aktif Üye

•  
genelde çizimlerimi pen tool ile yapıyorum zaten, ama penye baskı olduğu için bu gibi net şekilleri Trace etmek işime geliyor, fazla tırtık gözükmüyor kumaş üzerinde  Sırıtan

« YANITLA #4 : 21 Haziran 2008, 01:46:12 »
Paintte Çizerim Bunu Ben:D
« YANITLA #5 : 28 Haziran 2008, 03:18:50 »
hemde gözüm kapalı Göz kırpan
« YANITLA #6 : 28 Haziran 2008, 14:00:11 »
  • Kumandan
  • Aktif Üye

•  
çizin bari ben sizi tutmayayım da ben 10 sn. de çizdim siz kaç saatte çizeceksiniz ?  Sırıtan

Sayfa: [1]
Bölüm atla: