Sayfa: [1] 2
Türkçe'mizi Türkcheleshtirmeyelim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 04 Şubat 2008, 00:02:48 »
  • beter
  • Bilgin Üye
  • bela mıknatısımıyım neyim!?...
  • Nereden: zamanın baslangıcından

• Konuları:51

•  
Sirac-el hocamın imzasını görünce aklıma geldi artık Türkçe Türklere has bir dil olmaktan çıkıp karman çorman bi seye dönüşüyor. Argo kelimelerden bilgisayar terimlerine her sey günlük hayatımıza giriyorda bir türlü kelime asıl hali ile kullanılamıyor.Eskiden sadece -yor yerine - yo derken şimdi belki özenti belki başka bir sey dilimiz bozuluyor.ÇOK GEÇMEDEN DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM. Her şeyin bir TÜRKÇEsi mutlaka vardır...

« YANITLA #1 : 04 Şubat 2008, 03:31:14 »
  • endless
  • >>SONSUZ SANAT<<
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • --->TÜRKİYE<---
  • Nereden: TrAbEzUs

• Konuları:489

•  

Orjinal bir eser sunmak için önce hayal gücünü geliştirmek gerekir,bunun yolu araştırma,gözlem ve hayattan kopmamaktır.
BİR TASARIMCI SANATIN HER ALANI İLE KENDİNİ BESLEMELİDİR!

KAPLUMBAĞAYA DİKKAT ET! ANCAK KAFASINI ÇIKARTIP,RİSK ALDIĞINDA İLERLEYEBİLİR!
« YANITLA #2 : 04 Şubat 2008, 10:10:31 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:160

•  
TÜrkçe ile ilgili yakında ciddi kampanyalar düşünebiliriz. Açıkçası çok muzdaribim ben bu konudan, şimdiki birçok arkadaşımızın "ne war ne yoq?" "nassın" "çoq güsel" gibi yazıştıklarını görünce inanamıyorum, güzelim Türkçemiz ne hale düşmüş-düşüyor üzülüyorum. Bu konuda bütün arkadaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz, Türkçe bizim anamızın ak südü gibi helal dilimizdir, temiz kalmalı, q, w, x gibi İngilizce bozuntusu harfleri Türkçe kelimelere bulaştırmamalıdır.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #3 : 04 Şubat 2008, 13:48:44 »
  • beter
  • Bilgin Üye

•  
tarihimiz şan ve şeref dolu asla yenilmeyen bir ırk olarak kalmışız zihinlerde. ama cenk meydanında yenilmeyen türk milleti konuşma ve yazışma konularında farkında olmadan yenilen ve belki dedışa itilen bir dile dönüşüyor. neden ülkemize geln pek çok ithalat ürününde türkçe açıklama yok??? hatta bir sitede türkçeye sahip çıkalın yazısının altında ingilizce pek çok şey yazılmış neden dilimizden utanıyoruz veya neden dilimizi kendimiz hor görüyoruz...

« YANITLA #4 : 06 Şubat 2008, 09:34:17 »
  • muzy42
  • Bilgin Üye
  • Eğitim Şart !!!
  • Nereden: KONYA

• Konuları:29

•  
Biraz geç kalındı. Küçük çocuklar bilene tamamı  unuttu hepsi ok diyor artık. Bundan sonra düzeltmek zaman alır.

"Ne kadar Az seçeneğiniz varsa ; O kadar Çaresizsiniz. "
« YANITLA #5 : 07 Şubat 2008, 00:38:47 »
  • beter
  • Bilgin Üye

•  
haklısın türkçe gitti yerine başka bir dil geldi sanki. çocuklar napsın büyüklerinden öğrendiklerini yapıyolar kabahat onlarda değilki... Utandım

« YANITLA #6 : 07 Şubat 2008, 23:12:30 »
  • Mr_Lonely
  • Destekçi Üye
  • **

• Konuları:30

•  
Çok haklsınız arkadaşlar...
Özellikle yeni nesil türkçeyi konuşmayı, yazmayı ( imla vs...) hiç bilmiyor.
Önlem almak lazım tabiii...

Al yalnızlığını gel, sıkılmayız. Senin yalnızlığın, benim yalnızlığımla konuşur... Biz, ikimiz susarız.

...:::
« YANITLA #7 : 12 Şubat 2008, 12:30:04 »
  • Namlu
  • Aktif Üye

• Konuları:2

•  
Çok önem verilmesi gereken konu ancak hiç önem verilmeyen bir konudur.Günümüzde Türkçe'ye eklenen çoğu kelimeler İngilizce'den gelen kelimelerdir.Oysaki Atatürk şöyle demiştir;

"Anadolu ve Rumeli ağızlarından kelimelerin derlenmesi,Osmanlıca kelimelere karşılık bulunması"

İngilizce çok fazla kullanıldığı için sürekli oradan kelimeler alınıyor.İngilizce yüzünden kendi dilimizin bile güzelliğine varamıyoruz.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #8 : 14 Şubat 2008, 17:49:35 »
  • _by_danger_
  • Ultra Süper Üye
  • _by_danger_
  • Nereden: DENİZLİ

• Konuları:163

•  
Çok haklsınız arkadaşlar...
Özellikle yeni nesil türkçeyi konuşmayı, yazmayı ( imla vs...) hiç bilmiyor.
Önlem almak lazım tabiii...
KATILIYORUM

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #9 : 14 Şubat 2008, 17:52:56 »
  • _by_danger_
  • Ultra Süper Üye
  • _by_danger_

•  
Denizli'de Tabelada Türkçe Zorunlu Oldu

Denizli Belediye Meclisinde kabul edilen İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile her türlü pano, levha, tabela ve afişlerde Türkçe kelime kullanılması zorunluluğu getirildi.

Denizli Belediye Meclisi, temmuz ayı son toplantısında, 31 maddelik İlan Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'ni görüştü.

Görüşmeler sırasında, AKP üyesi ve Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, CHP üyesi Zafer Gönenç ve DYP üyesi Ümit Bahtiyar, Türkçe isim kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi için önerge verdi.

Türkçe isimlerle ilgili 24. maddenin görüşülmesi sırasında Gönenç, kültür ve dil erozyonu yaşandığını, hastanelerin “hospital”, lokantaların “restoran” olduğunu belirterek, “Caddeden yürürken gördüğümüz levhaların çoğunda yabancı isim yazılı. Turistik bölgelerde ise Türkçe, İngilizce ve Fransızca kelimeler birbirine karışmış. Ayrıca yabancı kelimeleri de doğru kullanmıyoruz” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de ortaya konulan gerekçelerin hukuka uygun olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Mümkünse yabancı kelimeler olan tek levha, tabela, pano kalmasın. Dilimize sahip çıkmalıyız. Ama aynı zamanda hoşgörülü de olmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 31 maddelik Denizli Belediyesi İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği oybirliğiyle kabul edildi. Yönetmelik, yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

Yasak Getiren Madde

Türkçe ve Türk diline uygun olmayan kelimelerin pano, levha, tabela ve afişlerde yer almasını yasaklayan yönetmeliğin 24/4. maddesinde şöyle deniliyor:

“Tescilli markalar ile oda ve resmi kurumlarca bu yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihine kadar kayıt ve tescil edilmiş ticaret unvanları saklı kalmak üzere, bu yönetmelik kapsamına giren her türlü ilan, reklam ve tanıtım amacıyla konulan pano, levha, tabela, afiş ve benzerlerinde Türk dilinin, Türkçe sözcüklerin kullanılması zorunludur. Türk alfabesindeki 29 harf içinde yer almayan harfler ile Türk dilinin temel kurallarına aykırı yabancı kaynaklı sözcükler kullanılamaz.”

Değerli ziyaretçimiz
kaynak

« Son Düzenleme: 14 Şubat 2008, 17:55:34 Gönderen: _by_danger_ »

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #10 : 14 Şubat 2008, 20:52:11 »
  • Mr_Lonely
  • Destekçi Üye
  • **

• Konuları:30

•  
güzel bi haber '' _by_danger_ ''
paylaşımın çin saol ..

Al yalnızlığını gel, sıkılmayız. Senin yalnızlığın, benim yalnızlığımla konuşur... Biz, ikimiz susarız.

...:::
« YANITLA #11 : 15 Şubat 2008, 18:38:30 »
  • _by_danger_
  • Ultra Süper Üye
  • _by_danger_

•  
güzel bi haber '' _by_danger_ ''
paylaşımın çin saol ..
sende saol kanka Göz kırpan

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #12 : 15 Nisan 2008, 13:31:35 »
  • Seval
  • Süper Üye
  • ...:::SeVaL:::...
  • Nereden: <<AnKaRa>>

• Konuları:3

•  
valla ne yalan söyleyim bende çok kullanıyorum ingilizce karakterr ama tabii daha dikkatli olucam artık Göz kırpan Gülümseme

Tutamayacağım sözler vermem!Adımlarımda kim ne der diye düşünmem.Basit kişilerle polemiğe girmem.Dünyada kimse üzülsün istemem!Bazı şeyleri asla affetmem.Acıyı tanıdığım için kimseye çektirmem.Cesaretsizliği gururla örtmem!Yalan ve taktiklerle uğraşmayın yemem.Dostlarıma laf ettirmem!Tutkularım var vazgeçemem.Gidiyorsa eğer çok sevsem bile kal demem.Güvenmedikçe sevemem.Ağır geliyorsa bunlar; firar serbest , üstelemem.....Bazende çok severim ama söylememmm ....
« YANITLA #13 : 15 Nisan 2008, 16:32:37 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:449

•  
doğru ama genelde yine avrupa eşiğindeki türkiye batısı böyle konuşuyor
« YANITLA #14 : 15 Nisan 2008, 17:12:07 »
  • kader
  • Aktif Üye
  • Nereden: Ankara

• Konuları:19

•  
Zararın neresinden dönülse kardır.Tabiki düzeltmek gerekir elimden geldiği kadar dikkat ediyorum sen dikkat edersen çevrendekilerde senle konuşurken dikkat eder..

Bizim okulda edebiyat hocamız üstünde ki kıyafet te ingilizce yada herhangi bi dille yazılmış bi yazı varsa o öğrenciyi derse almazdı o yüzden bizim sınıf önlemi aldı Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Bu arada Denizli belediye meclisi çok güzel bi çalışma yapmış..

endless türkçemize sahip çıkalım benliğimizi koruyalım yazılı resim çok güzel hoş olmuş..
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2008, 17:15:01 Gönderen: kader »

Beni Bir Ben Bilirim Bir de Beni Yaradan,Bana Bir Ben Lazımım Bir de Beni Anlayan...
Sayfa: [1] 2
Bölüm atla: