Sayfa: [1]
Freehand'da Layer
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 17 Ekim 2007, 09:43:28 »
bu topic'e ilk yazıyı yazan olarak, bu topic'in hayırlı olmasını diliyorum (:

benim tek istediğim freehand'deki layer hususunda bilgi sahibi olmak.

freehand'e yeni başladım ve kendim öğrenmeye çalışıyorum bir şekilde. Ama gördüğüm kadarıyla layer olayı photoshop mantığından farklı ve çok işlevselliği yok ve genelde kullanılmıyor.

şirketimiz bünyesinde bulunun takvim departmanımızın grafiker'i layer menu'sunu bile kullanmıyor şu anda. bana kullanmadığını söyledi.

iş bitirilip baskıya verildiğinde veya dosya başka bir insana aktarıldığında, baskıda çıkmasını istenmeyen kısımları layer'dan kitlendiği söylendi bana, ( veya gizlendiği, disabled ) bu doğru mu ? veya ben mi yanlış anladım ..

layer'ları nerede kullanmalıyım ? veya kullanmasam ne olur ?

bonus soru;

adobe'nin freehand'i aldıktan sonra yeni sürümünün yayınlanmayacağı söyleniyor, freehand öğrenmeye çalışmakla saçmalıyor muyum ?
adobe illustrator'e mi kasayım ? freehand adobe illustrator'den oluşan kozmik bozulmalara karşı ayakta durabilir mi ?

cvp'lar için sağolun şimdiden.

Ya Allah ...
« YANITLA #1 : 19 Ekim 2007, 10:57:26 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:160

•  
Freehand'te Layer çok kullanışlı olmamakla birlikte yine de işe yarar. Aynı Photoshop'taki gibi seçim yaptığında alttaki unsurların seçilmesini istemiyorsan kilitleyebilir, görünmez kılabilirsin. Layerları biribiri arasında taşıyabilir, Photoshop gibi kullanabillirsin. Ancak yine de tat vermeyen bir yapısı var.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #2 : 19 Ekim 2007, 12:26:19 »
'' adobe'nin freehand'i aldıktan sonra yeni sürümünün yayınlanmayacağı söyleniyor, freehand öğrenmeye çalışmakla saçmalıyor muyum ?
adobe illustrator'e mi kasayım ? freehand adobe illustrator'den oluşan kozmik bozulmalara karşı ayakta durabilir mi ? ''

abi buna cevap vermemişsin, buna da bir yorum yaparsan süper olur.

*...arkadan alkış sesleri duyulmaktadır*

Ya Allah ...
« YANITLA #3 : 19 Ekim 2007, 14:38:09 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
Freehand artık bitti, son versiyonu mx 11.0 oldu. Bundan sonra Illustrator ve Indesign öğrenmek gerekecek. Yani artık tek yerine 2 programı da öğrenmek şart. Freehand'te ısrar ederseniz gerilerde kalırsınız. Ama bazen kullanım kolaylıkları da işe yaramıyor değil.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
« YANITLA #4 : 26 Ekim 2007, 08:32:16 »
arkadaşlar ben mac bilgisayar kullanıyorum freeHand icin yazı karakterleri arıyorum
lütfen yardımcı olun
« YANITLA #5 : 01 Kasım 2007, 09:17:59 »
bende freehand mx kullaniyorum bu son versiyonu degilmi
« YANITLA #6 : 10 Kasım 2007, 12:18:03 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
bende freehand mx kullaniyorum bu son versiyonu degilmi

Son veriyosunu evet, yani gerçekten son, bir daha çıkmayacak. Gülümseme

« YANITLA #7 : 14 Kasım 2007, 10:32:10 »
beni aydinlatiginiz için teşekkürler
« YANITLA #8 : 12 Mart 2008, 16:52:28 »
Freehand ögrenmeden önce bi arastirayim dedim ii ki arastirmisim size tesekkür ederim demek oluyor ki suan freehand i ögrenmek yerine indesign gibi programlar? ögrenmek gerekiyor.
« YANITLA #9 : 12 Mart 2008, 17:00:52 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye

• Konuları:189

•  
Freehand ögrenmeden önce bi arastirayim dedim ii ki arastirmisim size tesekkür ederim demek oluyor ki suan freehand i ögrenmek yerine indesign gibi programlar? ögrenmek gerekiyor.
şimdik şöyle bir olay var ne ile ilgili çalışma yapıcaksın ağırlıklı olarak...
çoklu sayfa(katalog, dergi, gazete vs.. ) ise tabiiki indesing ama
 logo ve ya afiş tek sayfalık çalışmalar ise çoğunda olur kişinin tercihine kalmış.
coreldraw olur freehand olur illustrator olur yani...
Ama rahatlık açısından tek sayfalık işlerde corel derim yeni başlıcaksan bu işlere...
öğrenmesi de kolay Göz kırpan
« Son Düzenleme: 12 Mart 2008, 17:02:55 Gönderen: hakanhkn »

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #10 : 12 Mart 2008, 20:07:52 »
  • erkin77
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: Cümlelerimin Noktalarından

• Konuları:3

•  
ama bide şöyle bişey var, freehand in başka versyonu çıkmayacak diye şu an freehand kullanan firmalar bu programı değiştireceğini sanmıyorum, bence öğrenmek lasım, internette iş ilanlarına bi bakın %90 nı Freehand ve Photoshop bilen eleman arıyor, vaktin varsa öğren derim..
« YANITLA #11 : 12 Mayıs 2008, 11:43:59 »
  • kardan adem
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: İstanbul (Avrupa Yakası)

• Konuları:0

•  
Arkadaşlar bence İndesign öğrenmeye çalışın daha güzel ve mecburen kullanışlı freehand ile aynı mantıkta bir program. Illusrator ise sadece çizim programı. Kullanışlı fakat mantıken freehand ile aynı değil!!!
Sayfa: [1]
Bölüm atla: