Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFlash (Moderatörler: Dr.Weaver, siracel, ttyaman)iism listesinde resimlerin diğer isimlerin üzerinde nasıl gözükmesini sağlayabil
Sayfa: [1]
iism listesinde resimlerin diğer isimlerin üzerinde nasıl gözükmesini sağlayabil
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 04 Ekim 2008, 13:39:14 »
selam saygıdeğer hocalarım benim yapmaya çalıştığım bir projede takılıp kaldığım nokta şurası dikey bir kişi listesi var ve kişilerin üzerine fare ile gelincede o kişiye ait olan resmin gözükmesini istiyorum...Fakat yazmaya çalıştığım swapDepths kodu ile bir türlü bunu başaramadım ne yaptıysam resimler hep diğer kişi butonlarının altında gözüktü...Oysaki biizm istediğimiz fare ile üzerinde geldiğimiz kişinin resmi diğer kişilerin butonlarının üzerinde gözüksün...bunun la ilgili çalışma taslağını buradan indirip inceleyerek ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz...
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Şimdiden ilgi ve Alakanız için teşekkür ederim
« YANITLA #1 : 04 Ekim 2008, 20:47:26 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:109

•  
merhaba hocam.resimleri butonların içine veya "getNextHighestDepth" kullanmanıza gerek yok. eğer bu mantıkla yapacaksanız butonlar içindeki üst layerleri iptal edip ana sahnedeki movie clip butonlardaki kodları silin. Bir movie clip oluşturun ilk frameyi boş bırakıp "stop ();" yazın. her framede farklı resimleri yerleştirin. movie clip'i ana sahne ye yerleştirin ve bir instance name verin. butonlarınıza da sırasıyla "mcadi.gotoAndStop(2); - " mcadi.gotoAndStop(3);" gibi komutlar verin.bu kadar.
Resmi butonların içine yerleşirirseniz butonun üzerinden çekilseniz bile buton aktif olacağı için istediğiniz gibi çalışmaz.

yada ana sahnede butonların üzerine yerleştirdiğiniz resimleri movie clip'e çevirirsiniz ve instance name verirsiniz. başlangıçta hepsininin görünürlülüğünü false yaparsınız.
Kod:
resimmc1._visible=false;
resimmc2._visible=false;
resimmc3._visible=false;
gibi.
sonra butonlara
Kod:
on(rollOver){
resimmc1._visible=true;
}
on(rollOut){
resimmc1._visible=false;
}

diğer butonlarada aynı şekilde.Kolay gelsin.
« YANITLA #2 : 04 Ekim 2008, 22:19:16 »
yamamn hocam çok teşekkür ederim bu doyurucu açıklmanız için...Ayrıca geçmiş bayramınızı da kutlarım size bir kaç sefer mail atmıştım...Sizden haber alabildiğime sevindim...Tekrardan sağolun ..
« YANITLA #3 : 04 Ekim 2008, 22:45:15 »
yaman hocam ben ikinci metodunuzu kullanrak yapmaya çalıştım fakat gene dediğim gibi resimler diğer butonların arkasında gözüküyor üstünde değil...Acaba ben mi yanlış yapıyorum diye neler yaptığımı bahsetmek gerekirse;sahnedeki butonun üzerine resmi koyup görünürlüğünü false yaptım daha sonra butona da sizin belirmiş olduğunuz üzerine gelince görünürlüğü true yapacak üzerinden ayrılınca da false yapacak olan kodları yerleştirdim...Tamam denilen gibi oldu  yani çalıştırdığım zaman resim gözükmüyor butonun üzerine gelince resim çıkıyor butonun üzerinden ayrılıncada resim kayboluyor ...Fakat çıkan resim ne yazıkki diğer butonların üzerinde değil altında çıkıyor :S:(
 şimdi birinci yolunuzu deniyeceğim İnşallah başarabilirim..
« YANITLA #4 : 04 Ekim 2008, 23:36:12 »
Yaman hocam birinci yol oldu hemde onda animasyonla resmin gözükmesini sağlayabildim...Çok Sağolun...
« YANITLA #5 : 05 Ekim 2008, 00:52:53 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:109

•  
Sizinde geçmiş bayramınız kutlu olsun hocam. Bu çalışmanın size daha iyi yardımcı olacağını sanıyorum. Dosya ekte . iyi çalışmalar.
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFlash (Moderatörler: Dr.Weaver, siracel, ttyaman)iism listesinde resimlerin diğer isimlerin üzerinde nasıl gözükmesini sağlayabil
Bölüm atla: