Sayfa: [1]
Hareket Problemi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 28 Haziran 2008, 18:49:54 »
<a href="http://img150.imageshack.us/img150/2755/logodenemealtyansmalmz3.swf" target="_blank">http://img150.imageshack.us/img150/2755/logodenemealtyansmalmz3.swf</a>

Şuan calıştığım forum sitesi üzerine bir animasyon hazırladım ancak animasyon hazırlarken şöyle bir problemim ortaya cıktı;

Normalde benım durmadan hareket etmesini istediğim bir pars logosu var şimdi tamam durmadan hareket ediyor ancak birde benım kullanıcının köşede ki alana gelince butonlarımın ortaya cıkmasını istiyorum ama mecbur butona kullanıcı etkileşim yapacağından stop komutu vermek zorundayım ancak stop verdiğimde stop olan 1.karede
ki herşey durduğundan benım pars logosu animasyonu calışmıyor.

[/URL]

Üsteki şekilde üst kısımda yer alan sahte butonlar ve hareket layerları  problem yaratıyor.(Bu kısım benım hareket edecek olan buton kısmı)
Stop komutu vermediğim sürecede doğal olarakta durmadan aşağıda ki gibi hareket ediyor.
<a href="http://img150.imageshack.us/img150/9167/logodenemealtyansmalvj9.swf" target="_blank">http://img150.imageshack.us/img150/9167/logodenemealtyansmalvj9.swf</a>

Yani demek istediğim hem benım pars logoso durmadan hareket edecek ve butonlarım diğer
animasyondan bağımsız nasıl hareketlilik sağlayabilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim.

« YANITLA #1 : 28 Haziran 2008, 20:33:07 »
çalışmanı gönder düzeltim yollıyayım..
Ama şu menü haraket etmiyecek dimi yada maus gelincemi hareket edicek ne istiyorsun tam olarak
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2008, 20:35:22 Gönderen: Lazkopatt »

Ben annenizin dışarı çıkarken takılmayın diye tembihlediği o kötü çocuğum!!!
« YANITLA #2 : 29 Haziran 2008, 00:07:22 »
Hocam öncelikle teşşekür ederim ama biraz kendim ugraşmak istiyorum amacım iki hareketi birden sağlamak. Size siteyi gönderiyim orda dediğime benzer bir acılır menu var başlık kısmında buyrun efendim Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Yani ben hem durmadan yansıma efektini sağlıcam ve böyle bir hareketi sağlayacak bir butonlara sahip olmak istiyorum hayır yapıyorumda işte o stop olayı bitiriyor benı.
« YANITLA #3 : 29 Haziran 2008, 00:42:43 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:96

•  
Her yaptığın animasyonu ayrı movie clipler içinde yap, o zaman ana sahneden ve diğer movie kliplerden bağımsız istediğin gibi kontrol edebilirsin. Ayrıca  ana sahnede de her movie klibi ayrıca kontrol etmek mümkün ama yaptığın çalışmaya göre action yazman lazım.
« YANITLA #4 : 29 Haziran 2008, 00:54:15 »
Action yazıyorum normalde butonlar action komutlaryla calışıyor ancak 1.kare'ye stop dediğim için 1 karedeki tüm kareleri durduruyor doğal olarakta yansımada calışmıyor ""Her yaptığın animasyonu ayrı movie clipler içinde yap""" yani ben buton nesnesi içine girip orda mı movie clip yapiyim ?
« YANITLA #5 : 29 Haziran 2008, 02:23:38 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:96

•  
evet butonunu ana sahnede ki kareler üzerinde değil ayrı bir movie clip içinde yaparsan ana sahnedeki karelere bağlı kalmaksızın istediğin komutu kullanabilirsin. insert> new symbol movie clip seçili halde> ok. Butonunu bu movie clip içinde oluştur. bunu yaptıktan sonra yaptığın movi clip'i ana sahneye alarak animasyon boyunca movie clip'e ait layer'i uzatman lazım. buton için şu dersi inceleyebilirsin.
Değerli ziyaretçimiz

basit bir örnek alttakinide indirebilirsin.
Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #6 : 29 Haziran 2008, 09:47:46 »
ttyaman olayı anlatmış arkadaşım genede olmassa gönder çalışmanı bakalım...
Hadi kolay gelsinn...

« YANITLA #7 : 30 Haziran 2008, 18:28:32 »
Ana sahne dışında yaptım animasyonu ve oldu  hepinize teşekkür ederim.
Bu arada calışmam nasıl ?
**O açılan butonu düzelteceğim transparan birşey yapacağım.
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2008, 18:30:35 Gönderen: Teknobaba »
« YANITLA #8 : 01 Temmuz 2008, 11:11:47 »
Çok güzel ben çok beyendim görsellik bakımından çok hoşş...

Sayfa: [1]
Bölüm atla: