Sayfa: [1]
getURL sorunu
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 07 Ağustos 2008, 18:02:50 »
Selamlar arkadaşlar..
Flashta(Prf.v8.0) bir yazı yazıp(text tool) butona çeviriyorum.Sonra ana sahnede iken bu butona getURL ile link veriyorum.Bazen çalışıyor,bazen çalışmıyor.Bunun sebebi ne olabilir(Herhangi bir hata msjı da almıyorum)Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

on(release) {
getURL("Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.sanalkurs.net
","_blank");
}
« YANITLA #1 : 07 Ağustos 2008, 21:10:47 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:113

•  
Bunun sebebi text aralarındaki boşluklar.text üzerine alpha'sı 0 düşük bir etiket yaparsan çalışır.
« YANITLA #2 : 08 Ağustos 2008, 16:38:47 »
ttyaman öncelikle teşekkürler cevap için.Sanırım bahsettiğin şey, buton daki "Hit" özelliği.Onuda güzel birşekilde ayarlıyorum,dediğin gibide yaptım hatta alphası 0 olan bir label ekledim yine olmadı.
Zaten bu bahsettiğim sorun sadece textlerde değil,herhangi bir grafik çizdiğimdede oluyor;
Mesela bir dikdörtgen çiziyorum,buton özelliği verip gerekli işlemleri yapıyorum.Bazen çalışıyor,bazen çalışmıyor.Halen çözebilmiş değilim sebebini.(Yapılan bu basit işlemi resim yada video olarakta gönderebilirim)
Tahminim,AS kısmı ile sahne işlemleri arasında birşekilde 'genel'ayar problemi var.
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2008, 18:31:56 Gönderen: oZzgo »
« YANITLA #3 : 09 Ağustos 2008, 01:22:11 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:113

•  
getURL'yi host alanında kullanıyoruz değilmi. Gülümseme Flash'ta test'de çalışır, ama host alanında değilse pc'de çalışmaz. Bunda anlaştıysak ve problem devam ediyorsa dosyaya bakabilirim buraya gönderebilirsin.
« YANITLA #4 : 09 Ağustos 2008, 15:50:13 »
(flashta yeniyim,söylemeyi unutmuşuz tabi:).pardon )
bahsettiğin bu durumdan sonra biraz araştırdım.evet.söylediğin gibi problem host/pc de çalışma olayları ile alakalıymış.problem çözüldü:) tşkler...
(ileride bu ve benzeri problemlerin,php+Flash+xml kullanımında tekrar karşıma çıkacağınıda şimdiden anlamış oldum ayrıca:)

Yeri değil fakat şunu belirtmek isterim;meslek olarak bilgs.programcısıyım.Kesinlikle söylemeliyimki,bilgs. programcıları açısından,kullanım mantığı ve yapısı çok farklı geliyor.Uyum sürecinde gerçekten bir zorluk çekiliyor.Yani,"Visual c++ veya ne bileyim V.Basic,delphi v.b.gibi görsel platformlardaki,nesnenin üzerine çift tıkla gerekli kodları yaz" gibi değil flash:)
teşekkürler...
Sayfa: [1]
Bölüm atla: