Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFlash (Moderatörler: Dr.Weaver, siracel, ttyaman)Flasta kayan resim manuel yani el ile
Sayfa: [1]
Flasta kayan resim manuel yani el ile
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 13 Ekim 2008, 18:59:59 »
Arkadaşlar kayan resimler yapmak istiyorum ama iki ucunda birer simge olsun ve kullanıcı bu simgelere tıklayarak   resimlerin aşağıdan yukarıya veyada yukarıdan aşağıya kaymasını sağlasın.Ve bu küçük resimlere tıklanıncada büyüsün böyle bişi için hangi kodlar gerekir.Kendim scrollpane komponent ile yapmıştım ama komponent içine link verilemiyor galiba bildiğim kadarıyla resmi büyütmek için komponentsiz bu olay  nasıl yapılır yardım ederseniz sevinirim.Kolay gelsin.
« YANITLA #1 : 14 Ekim 2008, 18:26:54 »
  • ttyaman
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden:

• Konuları:113

•  
resimlerin içinde bulunduğu movie clip'i "y" düzleminde hareket ettirebilmek için butonlara yazacağın fonksiyon şöyle olabilir.
"yukari" ve "asagi" adlarında iki butonun, "resim_mc" adında resimlerin içinde bulunduğu movie clip var diyelim.

Kod:
yukari.onPress=function(){//yukari adlı butona tıklandığında
onEnterFrame=function(){//her enterFramede
resim_mc._y-=7;//resim_mc'yi "y" koordinatında -7 götür (yukarıya)
yukari.onRelease=function(){//yukari adlı butonda tıklama bırakıldığında
delete onEnterFrame;//enterFrame'yi sil böylece hareket duracak.
}}}

aşağı butonu içinde aynı fonksiyonu kullanıp  "resim_mc._y+=7" şeklinde kullanacaksın.

resmin büyümesini istiyorsan resmin içinde bulunduğu ilgili movie tıklandığında sahneye büyük resmi çağıracaksın dışarıdan (loadMovie), büyük resim flash içinde  herhangi bir movie clip içinde kütüphanede ise attachMovie ile, resimler  sahnedeki bir movie clip'in içinde frameler üzerinde ise ilgili frameye gidecek.
« YANITLA #2 : 14 Ekim 2008, 22:56:55 »
çok teşekkür ediyorum.
« YANITLA #3 : 16 Ekim 2008, 00:49:13 »
bu kodlar kareye mi yazılıyor butona mı keşke daha ayrıntılı anltsaydın be kardeşim bak yapamadık bana da laızm oldu ama yapamadım...tam olrak nasıl yapacaz...teşekkürler...
« YANITLA #4 : 16 Ekim 2008, 00:52:17 »
kusura bakma ama bu msjı yazdıktan sonra yaptım...ama attachmovie oayını anlamadım...nasıl resmileri alıcaz?Ney
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2008, 01:01:54 Gönderen: criminal1 »
« YANITLA #5 : 17 Ekim 2008, 00:04:48 »
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.nihatodabasi.com
burdaki gallery de kayan resimler var bunlarında çalışma mantığı aynımı oluyor ? bu tarz bi ders olsa çok iyi olurdu sanırım.
« YANITLA #6 : 17 Ekim 2008, 15:36:44 »
buradaki olay sanırım m.c. nin x ve y düzleminde haraketi..fare ile etkileişmli olarak...
« YANITLA #7 : 17 Ekim 2008, 22:05:54 »
evet xhml de var işin içinde bununla ilgili olarak. bu tarz bir çalışma dersi olsa süper olucak. tşk..
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFlash (Moderatörler: Dr.Weaver, siracel, ttyaman)Flasta kayan resim manuel yani el ile
Bölüm atla: