Sayfa: [1] 2
flash banner
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 02 Ağustos 2005, 22:38:43 »
  • RACA
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: mardin

• Konuları:3

•  
sanalkurs.net'te olduğu üzere hareketli ve değişken bir banner çalışmasını nasıl yapabilirim.Yaptıktan sonra swf uzantılarını ve görüntüyü nereye ekleyeceğim.TEŞEKKÜRLER
« YANITLA #1 : 02 Ağustos 2005, 23:03:40 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:160

•  
Sanalkurs'ta üstte yer alan flash çalışmasını yaparken önce Fireworks ve Photoshop kullanarak kalıbını oluşturdum. resimleri harmanladım, şekiller ekledim, yani önce tamamen hareketsiz halini yaptım. mesela mum resmini Abdullah göndermişti bunu da ekle demişti. onu eklerken aklıma muma ışık vermek geldi.

dizayn tamamlanınca artık hareketli hale getirmeye geçtim. bu da tabi ki Flash'ta olacak. Önce klavye resmi üzerindeki tuşlara hareket verdim. sonra muma ışık. sonra da geçip giden ışıklar. peşinden birbirini takip eden ders başlıkları. en son sanalkurs.net yazısı ve sloganını ekledim bunun üzerine de maske verdim.

ekleme işi de Dreamweaver ile çok kolay. Insert > Flash deyip ekliyoruz. o kadar. açıklayıcı oldu mu bilmem ama kısaca bu şekilde diyebilirim.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #2 : 02 Ağustos 2005, 23:16:14 »
  • RACA
  • Destekçi Üye
  • **

•  
Yardımın için teşekkürler.Dediğin şekilde yapabilmek için hemen çalışmalara başlayacağım.İnşallah başarırım.Çalışma sonucunda elde edilecek HTML kODLARI php'ye çevrildikten sonra nerye eklenecek.Kafam buraya da takıldı.TEŞEKKÜRLER
« YANITLA #3 : 02 Ağustos 2005, 23:32:42 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
php ve asp'den anlamıyorum nedense. abdullah ve efsus bu konuda çok mahirler. sana tatmin edici bir cevap vereceklerine eminim.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
« YANITLA #4 : 03 Ağustos 2005, 11:01:57 »
  • seboo
  • Ziyaretçi
Ben açıkca söyleyeyim bu bannerin profesyonel  bir grup tarafından baya bir( $ )yapıldığını sanmıştım. Demek sen yapmıştın.peki buna benzer bir bannerin yapılışını video olarak kaydedip siteye eklermisin?Gerçekten çok memnun oluruz.
« YANITLA #5 : 03 Ağustos 2005, 14:20:22 »
ya gerçektende dersi olsa çok güzel olur... boyutu mutlaka biraz büyük olcaktır ama 5-6 parça çeklinde siteye koyarsanız fazla sorun olmaz sanırım...
« YANITLA #6 : 03 Ağustos 2005, 16:22:24 »
  • seboo
  • Ziyaretçi
Aslında videoyu sessiz olarak hazırlayıp ona bakarak da bir ses oluştursanız video boyutu diye bir sorun kalmaz bence .Video ayrı ses ayrı.Videoyu media playerla sesi de aynı anda winampla açarız ya da biz birleştiririz movie makerla ya da premiere ile.Video zaten rarlanıyor.Sesi de Mp3Pro ya da wma ile enkode edince bence boyut sorunu kalmayacaktır.
« YANITLA #7 : 03 Ağustos 2005, 17:44:53 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
şu şekilde düşündüm, bu header çalışmasının grafik kısmını ayrı, flash kısmını ayrı anlatmak daha mantıklı olacaktır sanırım. fakat fireworks bilmeyen arkadaşlar anlamakta zorlanacaklardır. bilmem ne  dersiniz?

« YANITLA #8 : 03 Ağustos 2005, 22:39:34 »
  • seboo
  • Ziyaretçi
Valla ben senin anlatacağın bir dersin anlaşılmama gibi bir durumu olacağını kesinlikle sanmıyorum.
« YANITLA #9 : 03 Ağustos 2005, 23:00:00 »
  • RACA
  • Destekçi Üye
  • **

•  
Sothink Glanda adlı program yardımı ile hazır olan bannerler ile (hareket eden metnin altındaki resimde değiştirilebiliyor) hareketli bannerler hazırlanıyor.Benim asıl merk ettiğim ve uzun zamandır kafa yorup da bir çıkış yolu bulamadığım konu ise hazırlanmış olan bu bannerin nuke nasıl aktarılacağıdır.Aktarma sırasında takip edilecek yolu sırasıyla anlatacak bir arkadaş varsa gerçekten ben ve benim gibi kafalarını bu meseleyle kurcalayanlara rehberlik edeceklerdir.Eğer anlatımı uzun sürüyorsa bunu bir video halinde hazırlamanız bizleri mutlaka memnun edecektir.Sonuçta başladığımız işe devam edebilmek için mutlaka bir şeyler yapmamız gerekir.Yoksa bir zamandan sonra ben bu işi yapamam deyip elimizi eteğimizi çekeriz.Belki ilerde de bizim yardımcı olacağımız arkadaşlarımız olacaktır.
« YANITLA #10 : 04 Ağustos 2005, 08:41:45 »
  • gets
  • Ziyaretçi
bence hazır olanları kullanmak yerine kendimiz yapsak çok daha iyi olur bilmemsiz ne dersiniz.
« YANITLA #11 : 04 Ağustos 2005, 14:25:10 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
Alıntı sahibi: "gets"
bence hazır olanları kullanmak yerine kendimiz yapsak çok daha iyi olur bilmemsiz ne dersiniz.

Arkadaşım gerçekten bu konuda çok haklısın. Hazır olanı kullanmak insana bişeyler kazandırmaz. hem yapıp bunu ben yaptım demek doğru olmaz yani. ama bütün yapılan şeyleri gözden geçirmek, nasıl yaptıklarını araştırıp yeni teknikler kapmak olmalı, ancak hazırbişeyi birebir kullanma konusu dikkatle düşünülmesi gereken bi konu. bana göre.

« YANITLA #12 : 04 Ağustos 2005, 15:27:14 »
  • seboo
  • Ziyaretçi
Aynen ben de katılıyorum.kendi yapmadığımız şeyi ben yaptım demek yanlış olur.öyle hazır programlara sadece yazı yazarak banneri 6 yaşında kardeşim de yapar yani.
« YANITLA #13 : 01 Şubat 2006, 21:06:31 »
  • yanetki
  • Ziyaretçi
:twisted: bu sitede flash ın dowland u varmı :twisted: Olursa sevinirim
« YANITLA #14 : 02 Şubat 2006, 22:35:28 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
Aşağıdaki adresten Flash'ın son sürümünün deneme versiyonunu indirebilirsin. Flash 8 mükemmel özellikleri ile geliyor.

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Sayfa: [1] 2
Bölüm atla: