Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFlash (Moderatörler: Dr.Weaver, siracel, ttyaman)Çok Fazla Scene Kullanmak Siteyi yavaşlatırmı? veya ne gibi etkileri olabilir?
Sayfa: [1]
Çok Fazla Scene Kullanmak Siteyi yavaşlatırmı? veya ne gibi etkileri olabilir?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 13 Ekim 2008, 09:32:51 »
EkleBunu Sosyal Paylam Butonu
iyi günler Öğrencilerim için konuları flash ile hazırlamaya çalışıyorum. Flasha yeni başladığım için Sayfalama tekniklerini çok iyi bilmiyorum. Moviclip içerisinde sayfaları saklamak mı iyi olur yoksa Scene Kullanmak mı daha avantajlıdır? Scene sayısı artarsa Flash yavaşlarmı acaba? veya ne gibi etkileri olur? yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim. İyi günler
« YANITLA #1 : 13 Ekim 2008, 10:20:35 »
Güzel bir soru bu soru benim de beynimi kemiriyordu bildiğim kadarıyla çok olursa eğer layer sayısı flashda takılmalar meydana geliyor Üzgün
« YANITLA #2 : 13 Ekim 2008, 15:53:49 »
  • HercuLe
  • Destekçi Üye
  • **
  • Eternal sunshine of the spotless mind!
  • Nereden: Dünyanın en güzel şehri.

• Konuları:5

•  
Flash özellikle yeni kodlama sistemiyle artık içerisine birşey gömmeden tüm actionları kullanabilir hale geldi. Anladığım kadarıyla siz görselleri MC (MovieClip) içerisine gömmeye çalışıyorsunuz. Bu durumda flash çıktısı barındırdığı dosyalar nedeniyle şişecektir. Bunun yerine dosyaları dışarıdan gerektiği anda çağırıp işi bittiğinde sahneden yeniden alabilirsiniz. Birçok yöntemi var bunu yapmanın. En basitlerinden bazıları loadMovie, attachMovie, linkage gibi.. Flash'a yeni başladığını söylemişsin, kodlara hakim olarak bunları yapabilirsin ancak biraz zaman alır componentler'e alışman döngüler kurman vs.. Biraz araştırırsan basit animasyon kodlamaları ile işini görebileceğini düşünüyorum.

iyi çalışmalar

İf don't happen difficulty, happen wrong!
« YANITLA #3 : 24 Ekim 2008, 12:57:06 »
Teşekkür ederim, flash ı öğrenmeye kararlıyım ve sürekli verilen örnekelri inceliyorum.
yardımlarınız için sağolun.
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFlash (Moderatörler: Dr.Weaver, siracel, ttyaman)Çok Fazla Scene Kullanmak Siteyi yavaşlatırmı? veya ne gibi etkileri olabilir?
Bölüm atla:  
en üste git en üste git