Sayfa: [1]
Transparan Sorunu?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 05 Ekim 2007, 11:20:42 »
Merhabalar dostlar benim sorunum var daha önceden bundan 1 hafta evvel yaptığım gif veya jpeg formatlı resimleri arkafon beyaz vb yada transparan olarak çıkartıyordum şimdi ise transparan yaptığımda sürekli beyaz çıkıyor nedendir bu olay anlamadım ok kadarda uğraş verdim çözemedim bu olayı. Üzgün Yardım edebilirmisiniz.Resimelr mesela siyah fon üzerine saydam oalcak arka fon sürekli beyaz.
Canvasda hiçbirşey işaretli değil giriştede tranparan çıkartıyorum olmadı kafayı yiyeceğim.
Mesela yazı yazıyorum onda bile arka taraflar beyaz çıkıyor.Artık öyle anlatayım.
« YANITLA #1 : 06 Ekim 2007, 01:19:11 »
Arkadaşlar yardım edecek yokmu?
Bir şey daha söyleyim derslerde fireworksde  resmi köşelerini oval yapma işlemlerini yapıyorum yada farklı bir çizim yapıyorum normalde çizim üzerinde arka taraf kareli transparana ama onu export dediğimde arkadaki kısım beyaz çıkıyor sürekli.Canvasda kapalı olduğu halde.Yardım edecek babayiğit yokmu yaw? Üzgün
« YANITLA #2 : 06 Ekim 2007, 08:16:10 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:166

•  
Resmi JPEG olarak kaydettiğinde zaten arkaplan rengi belirlememişsen varsayılan olarak beyaz renk olacaktır. Kareli arka plan gibi bir şey sözkonusu olamaz.

GIF olarak kaydettiğinde eğer transparan olarak kaydedersen bu kez de arka plan rengi belirlemediğinde, arka plan olmaksızın kaydeder. Hiçbir şekilde transparan olarak açtığın bir sayfadaki kareli kısım arka plan olarak kaydedilmez, o sadece çalışmaya yardımcı olan görsel bir çalışma ortamıdır.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #3 : 06 Ekim 2007, 13:51:39 »
Ben pek anlatamadım gibi.
Şimdi 2 adet grafik diyelim çizgim biri köşeli diğeri oval.
Bunu siteye koymak istiyorum 2 taraflı olan transparan ayarladım ama olayı şöylle dile getireyim beyaz zeminde herşey normal ama siyah zeminde köşeli her zamanki gibi düzgün oval şekil ise etrafı beyaz kalıyorki transparan seçtiğim halde.
İşte örnekler.
Birde mesela bir fotoğrafı köşeli yapıyorum transparan seçiyorum köşeler siteye eklediğimde yine beyaz çıkıyor.Ama başka bilgisayarımda istediğim gibi çıkıyor.
Asıl pcimde kaldırdım tekrar kurdum programı yine aynı ne yapmam gerekli çözüm bulamadım!
örnekler:Oval olan mavi ve griden ibaret beyaz olmaması lazım

Mesela arabayı oval çıkartıyorum websnap 256 gif yaptım olmuyor arka görünümü direkt beyaz atıyor.
Canvas transparan olduğu halde.Acaba otomatik bir şeymi yaptım farklı ayarlarda.
Anlamadım gitti Üzgün
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2007, 14:01:58 Gönderen: Baracuda »
« YANITLA #4 : 08 Ekim 2007, 10:41:40 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
PNG dosyasını gönderirsen bir bakayım.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
« YANITLA #5 : 30 Ekim 2007, 15:51:20 »
Fireworks Transparan Arka Plan Sahip Bi Dosyayı Export Edemez ...
Beyaz Renge Çevirerek Yapar Bu İşi...
Öyle Bi Özelliği Yok ...

Saygılar...
« YANITLA #6 : 01 Aralık 2007, 17:50:29 »
 Gülümseme   aynı problemi bende yaşıyorum durumu elimden geldiği kadar acık sormaya çalışyorum...

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2007, 17:52:54 Gönderen: apocalips »
« YANITLA #7 : 04 Aralık 2007, 09:23:05 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi

•  
Öncelikle Fireworkste iken çalışmanın Canvas Color'unu iptal et, File > Export Prewiew kısmından Gif 256 seç ve Transparent seç altındaki kutudan. Resmini export ettikten sonra DW'de eklediğinde transparan olduğunu göreceksin.

« YANITLA #8 : 09 Aralık 2007, 23:07:11 »
valla çok iyi oldu. okulda öğrenciler sormuştu. Sayenizde öğrendim. Yarın öğrencileri bilgilendiririm
« YANITLA #9 : 24 Aralık 2007, 14:33:56 »
« YANITLA #10 : 22 Haziran 2008, 21:50:09 »
Merhabalar..

arkadaşım çalışma dosyanın arka plan rengibi " #FFFFFF00 " yap yani transparan

sonra

File / Export Wizard / Continue / Continue / Exit

açılan pencereden " Matte: " rek aracınıda " #FFFFFF00 " yap

sonrada dosyanı .gif olarak Format la

sonrada Export a bas

bu kadar.

kolay gelsin

Eğitimin Sınırı; Mezar Gülümseme
« YANITLA #11 : 17 Temmuz 2008, 13:30:53 »
SORUN ŞU KARDEŞ;BMP,JPEG ve bazı image türleri  transparanlığı desteklemez bunun için png veya gif seçmelisin.Daha olabilir destekleyen internette araştır.

Adobe Flash CS3 Professional
Adobe Photoshop CS3 Extended
Adobe Firework CS3
Adobe Premiere Pro CS3
Geleceğin çocuğu:"Her zaman en iyisi en doğrusu için!"
Kişisel web sitem : Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.tadakoglu.tk
Sayfa: [1]
Bölüm atla: