Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFireworks (Moderatörler: siracel, The_Casus)dikdötgen şeklini losso tool ile kesme
Sayfa: [1]
dikdötgen şeklini losso tool ile kesme
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 22 Nisan 2008, 22:16:49 »
arkadaşlar çizmiş olduğum bir diktörgeni serbest seçim ile tırtıklı bir şekilde kesmek istiyorum.losso toll ile denedim kesmiyo.croop tool ile belli bölgeyi kare veya diktörtgen şekilde kesiyo.fikri olan ardaşlara şimdiden teşekkürler..bu arada kenife yani bıçak ile de oluyo.
« YANITLA #1 : 23 Nisan 2008, 08:42:43 »
  • siracel
  • Siracel
  • Site Yöneticisi
  • Böyle biri varsa bile o böyle biri değildir.
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:161

•  
Kesmek için yapman gereken şu:

Önce dikdörtgeni çiz. MEsela yarısını kesmek istiyorsun diyelim. Kesmek istediğin kısmı kapatan bir dörtgen daha çiz. İkisini SHIFT'e basılı tutarak tıkla ve seç. Sonra Modify > Combine Paths > Crop yap. O kadar.

1- Forum dili Türkçe'dir. Türkçe olmayan saçmasapan kelimelerle lütfen mesaj yazmayın (pls, help vs.) Bu tür mesajlarınız silinir.
2- Özelden lütfen soru göndermeyin, forumdaki ilgili alana yazın.
« YANITLA #2 : 23 Nisan 2008, 12:26:22 »
sayın yönetcim siz beni yanlış anladınız galiba.. benim istediğim bir resmi bantlamak. ben bantı fireworksta çizmek istiyom.karenin kenarlarında dişli şekilnde keserek bantta gerçeklik kazandırmak  istiyom. ben bunu flashta yaptım. bilyosunuz flashta serbest seçim yaparak losso tool ile istediğiniz şekilde kesebiliyoruz.benim amacım acaba flash veya photoshop tan yardım almadan yapabilcekmiyim.yani resim sanki duvara bantlanmış efekti vermek.  Buraya ekledim  bant resmini. bakarsan sevinirim.  Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #3 : 23 Nisan 2008, 13:03:34 »

istediğin yukarıdaki gibi birşey sanırım..eğer öyleyse bir dikdörtgen çiz sonra pen tool yardımıyla yukarıda gösterdiğim gibi bir dişli çiz. daha sonra dişlilerden 4 kopya al ve herbirini dişliler kenarlara gelecek şekilde dikdörtgene yaklaştır döndürme işlemlerini biliyorsundur söylemiyorum daha sonra hepsini seçip modify ordan combine paths ordan punch diyorsun istersen subselection tool ile yan taraflara senin gösterdiğin tarzda efektler verebilirsin..

..................BlueDream Dersleri..............

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #4 : 23 Nisan 2008, 14:14:25 »
BlueDream  kardeş teşekürler bunu nasıl düşünedim. haklısın. yaptım. teşekkürler.........
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarFireworks (Moderatörler: siracel, The_Casus)dikdötgen şeklini losso tool ile kesme
Bölüm atla: