Sayfa: [1]
bir fikrin mi var ?????
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 11 Kasım 2007, 18:33:09 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:967

•  
Üniversitelerarası bir Girişimcilik Serüveni
"FİKRİ BUL, ŞİRKETİ KUR"

Değişik iş fikirleriniz var ama hayata geçirmek için şunlardan bazıları eksik mi? Finansman, İş kurma Eğitimi, Profesyonel Yönlendirme ve Destek gibi? Hatta fikriniz daha yoksa bile ilerde kendi işinizin başında olmayı mı hayal ediyorsunuz? Bilkent Üniversitesi ve değişik alanlarda güçlü proje ortakları sizi tüm seneye yayılmış toplam 100.000 YTL değerinde bir girişimcilik serüvenine davet ediyor.

1. Aşama

İş fikirlerinizi profesyonel yönlendirmeler ile yaratın ve üniversitelerarası bir platformda yarıştırıp finale kalın. Finalistler hem 500'er YTL'lik bir ödüle hem de 2.dönem yapılacak olan iş planı yarışmasına doğrudan katılmaya hak kazanacaklardır.

Geleceğinize yön verecek bu yarışmaya katılmak için yapmanız gereken 'Bilkent Üniversitesi Girişimcilik Yarışması Yarışma Formu'nu web sayfası üzerinden doldurup göndermek. Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
 İş fikriniz, AR-GE çalışması gerektiren bir ürün veya hizmet olabileceği gibi, var olan bir ürün veya hizmetin ticarileştirme sürecindeki yenilikçi fikirlerden de oluşabilir. Burada ölçülecek olanlar Fikrin Potansiyeli, Uygulanabilirliği, Rekabet Ortamı gibi konular olacaktır. Ön elemeden başarıyla geçecek fikirler, 2. aşama için finale kalmak için son viraj olan seçkin jüri üyelerine 5 dakikada fikirlerini en iyi şekilde sunmaya çalışacaklar. Bu heyecanlı sözlü sunumlarda amaç hem fikirleri etkili bir şekilde karşı tarafa aktarabilmek hem de jüri üyelerinin olası sorularını kısaca cevaplayabilmek olacaktır. Başarılı adaylar bu aşama sonunda bir ödül töreniyle açıklanacaklardır - 500'er YTL'nin yanında ikinci dönem 40.000 YTL ödüllü iş planı yarışmasına ve özel bir çalıştaya katılmaya hak kazanacaklardır.

2. Aşama

İş fikirlerinizi kapsamlı bir iş planına dönüştürmek için profesyonel bir eğitim çalıştayına katılın. Bu süreç iş liderleri ve eğitmenlerle birlikte hem kendinizi hem de işinizi geliştireceğiniz bir süreç olacak. Bu sürecin en sonunda fikirlerinizi profesyonel bir jüri ile teste tabi tutup, o senenin galibi ve fikri şirkete dönüşecek girişimcisi siz mi olacaksınız öğrenin. 40.000 YTL'lik büyük ödülle beraber!!!

İş fikri yarışmasının galiplerinden birisiniz! İş planı yarışmasına otomatikman katılmaya hak kazandınız. İş planı yarışması da iş fikirleri yarışması gibi herkese açık olacaktır. İş planı aşamasına katılan adaylar için Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde iş planı hazırlama çalıştayı düzenlenecektir. Çalıştay, seçkin akademisyenler, profesyoneller ve iş sahiplerinden oluşan çok yönlü bir kadro tarafından seçilen yarışma adaylarına verilecektir.

Çalıştay tamamlandıktan sonra sizlere iş planlarınızı hazırlama sürecinde yardımcı olacak danışmanlar eşlik edecektir. Hazırlanan iş planları, jüriye sözlü olarak sunulduktan sonra kazanan iş fikirleri büyük bir ödül töreni ile sunulacaktır. Bu aşamadan sonra da kazanan fikirler LabX tarafından profesyonelce geliştirilip, finansmanı bulunup, hayata geçirilecektir. İş fikirleri hayata geçtikten sonra bile bir iş ortağı olarak LabX'in sunacağı kurumsallaşma, pazarlama, İK gibi konulardaki danışmanlık hizmetleri kesintisiz olarak devam edecektir. Kazanan iş fikirlerinin teknoloji tabanlı olması ve Ar-Ge'ye dayanması durumunda Ankara Cyberpark bünyesindeki Teknoloji Kuluçka Merkezi'nde desteklenme imkanı da bulunmaktadır. Yani bu bir senelik serüvenin sonunda fikirleri bulanlar, şirketleri kuracaktır. Herkese başarılar!

Yarışmanın temel amacı:
Ülkemizdeki nitelikli ve gelecek vaat eden üniversite öğrencileri arasında girişimcilik bilincini oluşturmak

Öğrencilerin yeni iş fikirleri geliştirmelerini teşvik etmek

Öğrencileri parlak fikirlerini başarılı iş planlarına dönüştürmeleri sürecinde desteklemek

Ticari başarı potansiyeli yüksek olan iş fikirlerinin hayata geçirilmesini yardım etmektir.

8 Kasım 2007
Yarışma lansmanının yapılması (İş Fikri Yarışması - 1. Aşama)

8 Kasım - 23 Kasım 2007
Özel konukların üniversite geneline bilgilendirici konuşmalar vermesi

30 Kasım 2007
İş fikirlerinin web üzerinden verilmesi (son tarih)

3 Aralık 2007
İş fikri aşamasında sunuma davet edilecek yarışmacıların açıklanması

8 Aralık 2007
İş fikri sunumları

14 Aralık 2007
İş fikri yarışması ödül töreni

7 Ocak 2008
İş planı yarışmasının lansmanı (2. Aşama)

31 Ocak - 3 Şubat 2008
İş planı çalıştayı

3 Mayıs 2008
İş planı sunumları ve danışman raporu ve iş planlarının teslimi

16 Mayıs 2008
Sonuçların açıklanması ve ödül töreni

daha detaylı bilgi
Değerli ziyaretçimiz
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2007, 18:38:38 Gönderen: fatih »
« YANITLA #1 : 11 Kasım 2007, 18:44:03 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
Bu forumu sabitledim. Bu yarışmaya girmeyi düşünen üyemiz varmı  Masum Masum
« YANITLA #2 : 11 Kasım 2007, 19:15:17 »
  • Microsoft
  • Ultra Süper Üye
  • Başkasının izinden gidenler,iz bırakamazlar!
  • Nereden: C:\Windows\

• Konuları:144

•  
Wall ben düşünürüm. Ama girermiyim bilmem Sırıtan
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2007, 19:17:36 Gönderen: Microsoft »

MCPD | MCSE | Securty 5 | Cio | MCTS | MCSD | Open Source Supporter

Blogum: Değerli ziyaretçimiz
Neyi Bilmediğini Bilmek Asıl Bilgeliktir!
« YANITLA #3 : 12 Kasım 2007, 01:06:46 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
Wall ben düşünürüm. Ama girermiyim bilmem Sırıtan
BEnde öğle düşünüyorum. ŞUan bir proje var onu bir kaç dostumla kafa kafaya vercem eğer iyi bir sonc cıkartırsam göndercem. TAbi gönderirsem veya kabul edilirse görüşmeler filan olursa foruma yazacam  Kahkaha
Ya şu popstarlık gibi kontörle birincilik secilse ben inan derece alırım birincide olurum. Sanalkursüyeleri  verse akraba eş dost verse götürürüm  Kahkaha Kahkaha Kahkaha  Bizde sesde yok abi oraya giremiyoruz.  Kahkaha İşte böyle projeleri değerlendirmeye çalışacağız. Kahkaha
« YANITLA #4 : 09 Şubat 2008, 22:13:14 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Bostanlı / Karşıyaka / İzmir

• Konuları:30

•  
bende düşündüm su anda bişiler =)
abimle oturup konuşmak lazım ciddi ciddi birşeyler yapılabilir. en kötü ihtimalle cv ye bir satır daha eklemiş ve grup çalışması, proje konusunda bilgi sahibi olunduğu yazılabilir Kahkaha

bu arada tarihte 2007 gecen yıl mı basladı bu yarışma..
ek olarak site beni mest etti..

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #5 : 10 Şubat 2008, 13:18:01 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi

•  
Evet site çok hoşuma gitti yapan iyi yapmış.. Böyle güzel işleride alkışlamak lazım Gülümseme
« YANITLA #6 : 26 Şubat 2008, 17:03:00 »
  • Murat Korkmaz
  • Site Yöneticisi
  • İmpossible is nothing..!
  • Nereden: Bilgisayarın derinliklerinden

• Konuları:131

•  
şu an yarışma başvuruları sona ermiş,teşekkür ediyolar. Gülümseme Göz kırpan

Değerli ziyaretçimiz
Sayfa: [1]
Bölüm atla: