Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarDreamweaver & Frontpage (Moderatörler: Dr.Weaver, ELv!S, Quadim)Web Sayfasını tam ekran gibi yapmak ama tam olarak tam ekran değil. nasıl olaca?
Sayfa: [1] 2
Web Sayfasını tam ekran gibi yapmak ama tam olarak tam ekran değil. nasıl olaca?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 24 Haziran 2008, 20:07:50 »
Slm. arkadaşlar. web sayfası görüntülendiğinde, internet explorer veya firefox daki tool barları ve adres çubuğunu kaybedip, belirlediğim çözünürlükte görüntülenmesini istiyorum, çünki sayfada hazırladığım grafik çalşmasının tamamı ve olabilecek en büyük ekran çözünürlüğünde görüntülenmesini istiyorum, varsayılan olarak 1024/768 ekran çözünürlüğüne sahip bir internet kullanıcısının web tarayıcısında web sitesi görüntülenirken tool bars ve adres çubuğundan kaynaklanan ekran daralmasını ortadan kaldırmak ve kullanıcıya tam ekran değilde web tarayıcısından gereksiz öğeleri bizim sayfamızda iken yok etmek istiyorum. Bilgilerinize arz ederim.  Kahkaha
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2008, 20:10:34 Gönderen: Optimistic »
« YANITLA #1 : 24 Haziran 2008, 20:23:53 »
  • ANUBIS
  • Süper Üye
  • ASP.Net + C#.Net + MsSQL = Process Loading...
  • Nereden: KIBRIS

• Konuları:13

•  
Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız ilgili konular 2 adet var aradığın türde kolay gelsin. Karizmatik

ASP.Net + C#.Net + MsSQL = Process Loading...
« YANITLA #2 : 24 Haziran 2008, 20:29:16 »
« YANITLA #3 : 24 Haziran 2008, 21:52:34 »
dediğiniz yerde aradığıma yakın script leri buldum ama tam olarak aradığım değil. ordaki scriptlerde ya linkle yeni sayfayı maximise ediyolar yada pop up da. java script bilgim oladığı için o scriptler üzerinde değişiklik yapamıyorum.
 genede ilgilendiğiniz teşekkür ederim.
« YANITLA #4 : 24 Haziran 2008, 22:02:11 »
  • ANUBIS
  • Süper Üye

•  
Rica ederim kolay gelsin Karizmatik

« YANITLA #5 : 25 Haziran 2008, 02:37:41 »
yapmak istediğim tam olarak bu ( Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız ) olmasada bu yapmak istediğime yakın.. Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.url.com
yazdık, web sayfası gelecek ve adres çubuğu dahil herşey browser dan kaybolacak, ve sayfa ekranı kapyalcak ama f11 tuşunda olduğu gibi değil. ve alt kısımda görev çubuğunuda kapatmayacak yani üzerine gelip örtmeyecek. yapmışlar ama linkle atamayı aypmışlar ve tam ekran olunca görev çubuğu altta kalıyor ve kullanıcı bilmiyosa pek fazla panik olabilir. şimdi bu iş nasıl olacak?
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2008, 02:40:18 Gönderen: Optimistic »
« YANITLA #6 : 25 Haziran 2008, 03:01:57 »
  • ANUBIS
  • Süper Üye

•  
Kullanıcı panik olur demişin ya güldüm valla Gülümseme Bir de java uyarı penceresi açtır dermişim. " Paniğe gerek yok ben yaptırdım. Herşey kontrol altında. "  Karizmatik

« YANITLA #7 : 27 Haziran 2008, 22:53:07 »
 Kahkaha, düşünsene, kullanıcı linke tıklayınca birden web sayfası ekranı kaplayacak, bu linklerdekilerde araç çubuğu bile geri planda kalıyo, yani kullanıcıyı çok fazla kısıtlıyor, birden ekran komple web sayfası olunca, panikler, çünki hareket alanı yok oluyo. sadece bizim siteye mahkum ediyoruz, bilgisayara reset çekme ihtimali bile var. ama aklıma güzel bir fikir geldi, tam ekran olacak. ama araç çubuğunu örtmeyecek. linke javascript ile weight ve height değerleri verirsek, pencere istediğimiz boyut ta açılır.sorunlar ve panikler çözülür.
« YANITLA #8 : 27 Haziran 2008, 22:57:52 »
  • ANUBIS
  • Süper Üye

•  
Ben senin yerinde olsam öle bir uyar verdirirdim Gülümseme Windows gri tonu ile "Şaka yaw şaka hemen gözünü Reset e diktin. Ben Musthy tanımadın mı? Gezdiğin sitenin sahibi." hahahah Sırıtan

« YANITLA #9 : 27 Haziran 2008, 23:01:39 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Bostanlı / Karşıyaka / İzmir

• Konuları:30

•  
955*600 ayarlar ısen 1024*786 bır bılgısayarın tam ekran goruntusunu elde edersın..
toolbar kullanmayan bır bılgısayarda =)

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #10 : 28 Haziran 2008, 01:24:53 »
web sayfası 1020 * 691 pixel boyutunda. ve bu sayfayı, kullanıcı açtığında ekranı kaplamış, scrollbar lar yok, adres çubuğu ve araç çubukları olamayan bir şekilde açmak istiyorum.yani sanki kullanıcı ekranı kapla yapmış gibi, . sayfa ekranı kaplasın, ama f11 tuşunda olduğu gibi değil. çerçeve gözüksün, fakat hiç bir araç çubuğu yada adres çubuğu olmasın.

<script>
<!--

/*
Full Screen Window Opener Script-
© Dynamic Drive (Değerli ziyaretçimiz
www.dynamicdrive.com
)
For full source code, installation instructions,
100's more DHTML scripts, and Terms Of
Use, visit dynamicdrive.com
*/

function fullwin(targeturl){
window.open(targeturl,"","fullscreen,scrollbars")
}
//-->
</script>

<form>
<input type="button" onClick="fullwin('Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız')" value="Open window">
</form>

burda coder fullscreen yapıyor. yani sanki F11 tuşuna basılmış gibi. istediğim ekranı kaplatmak. fulscreen değil, ve hiç bir araç çubuğu olamayacak...

mesela burda değiniz var..

<script>
    var Pencerem;

function PencereOrtala(url,w,h) {
        var left = parseInt((screen.availWidth/2) - (w/2));
        var top = parseInt((screen.availHeight/2) - (h/2));
        var windowFeatures = "width=" + w + ",height=" + h + ",status,resizable,left=" + left + ",top=" + top + "screenX=" + left + ",screenY=" + top;
        Pencerem = window.open(url, "subWind", windowFeatures);
    }
</script>

<a href="javascript:PencereOrtala('iletisimpop.html',400,425);"> [/url]

ama bunu 1020*691 pixel bir pencerede yapınca , browser pencereye border veriyor. ama ekranı kapla dediğim zaman o border ler gidiyor ve çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor. bu browser daki  ekranı kapla tuşuna kullanıcı basmadan, biz cod la basabilirmiyiz.Ney?
  Karizmatik
« YANITLA #11 : 28 Haziran 2008, 01:46:30 »
sonuda karar verdim, codları kendime göre değil, kandim cod a göre hareket edeceğim bu sefer, genede istediğimiz şekilde bir kod bilgisi olan varsa bekliyorum. sanırım şu istediğim şeye yakın.
[code ]
<script>
<!--

/*
Channel Mode Window Opener Script-
© Dynamic Drive (Değerli ziyaretçimiz
www.dynamicdrive.com
)
For full source code, installation instructions,
100's more DHTML scripts, and Terms Of
Use, visit dynamicdrive.com
*/

function channel(){
window.open("../index.html","","channelmode,scrollbars")
}
//-->
</script>
<form>
<input type="button" onClick="channel()" value="Open window">
</form>
[/code ]

tek sorunum araç çubuğunun görümemesi, yanı kullanıcıyı biraz kısıtlıyor. Anibus kardeşe teşekkürler, veridiniz site işime yaradı.,,
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2008, 03:28:26 Gönderen: Optimistic »
« YANITLA #12 : 28 Haziran 2008, 01:47:51 »
  • ANUBIS
  • Süper Üye

•  
Ne demek herzaman bekleriz paylaşıma açığız başarılar Karizmatik

« YANITLA #13 : 28 Haziran 2008, 02:27:40 »
« YANITLA #14 : 28 Haziran 2008, 03:39:54 »
  • Dr.Weaver
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: Zonguldak

• Konuları:131

•  
Arkadaşlar kodlarımızı [code ]...[/code ] etiketleri arasına alalım lütfen, bu şekilde karışıklık oluyor. Kodların ayrılması gerek.

Kod:
<?php print 'JQuery: Best Ajax library in Internet  |  www.sanalkurs.net'?>
Sayfa: [1] 2
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarDreamweaver & Frontpage (Moderatörler: Dr.Weaver, ELv!S, Quadim)Web Sayfasını tam ekran gibi yapmak ama tam olarak tam ekran değil. nasıl olaca?
Bölüm atla: