Sayfa: [1]
Photoshopda Cd kapağı yapımı
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 18 Kasım 2007, 15:50:28 »
Ben cd kapağı yapımıyla ilgili bir ders verilmesini istiyorum.Sayfa boyutu vsvsvs türü yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
« YANITLA #1 : 18 Kasım 2007, 16:31:26 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:426

•  
arkadaşım aradım bulamadım ama ücretli var bulduğum istersen verebilirim sitenin ismini
« YANITLA #2 : 18 Kasım 2007, 17:03:10 »
Uğraştığın için saol bende UndercoverXP diye bi program buldum JPEG veya başka formatta resmi koyuyorsun program resmi kapağa göre değiştriyo cd kapağı veya dvd kapağına göre.Üniverstede uygulamada yaptıklarımızı hocaya verecegizde kapaklı olsun demiş ona uğraşıyorum photoshopuda basit biliyorum okulun ablemı ve adımın soy adımın olduğu bi kapak yapıp resim olarak kaydettim  Göz kırpan ama güzel bi kapak yapımı için photoshopda ne yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim  Ney
« YANITLA #3 : 18 Kasım 2007, 17:34:25 »
  • illegal
  • Ultra Süper Üye
  • BANLANDI
  • Nereden:

• Konuları:426

•  
böyle şeyleri fatih diye bir kullanıcı var en iyi o yapar
« YANITLA #4 : 20 Kasım 2007, 12:55:41 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:972

•  
böyle şeyleri fatih diye bir kullanıcı var en iyi o yapar
Forumu yeni gördüm. Bu tip cd kapakları için. Önce illustrator veya coral de iç hatları veriyon. yani cd nin boyutunu. yanlış hatırmalayorsam ki sanmıyorum dışa 118X118 iç kısmada 41X41 mmm vererek cd nin boyutlarını yazmış olduk. bundan sonra bu yuvarlakları photoshopa path olarak aktar. Googleda örnek cd tasarımlarına bak ve ona göre yap. İşte bu kadar  Sırıtan Sırıtan . Coral veya illstratordede yapabiilirsiniz. photoshopa gerekte fazla yok  Göz kırpan

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #5 : 20 Kasım 2007, 12:57:33 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:972

•  
unutmadan sen eğer bu cd kapağı tasarımını büyük dijital baskılarda bastırcak isen 2 mm taşma payı ver. cd nin boyutu 118X118 ya. photohopa aktarırsan path olarak 122 X122 mm döküman aç. TAşma payını unutmayalım.

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #6 : 03 Aralık 2007, 00:29:41 »
  • Çağlar
  • Aktif Üye
  • Grafik Tasarımcı
  • Nereden: T.C

• Konuları:25

•  
Corel kullanıyorsan yada kullandığın bilgisayarda varsa corel kaynağı corelin içinde sample bölümünde bir adet cd tasarımı örneği var.Kendin yapmak istiyorsan öncelikle google'dan veya deviantart'dan  cd resmi arattır. cd'nin iç ve dış hatlarını elipstical tool ile çizersin buda sana bir cd'nin ölçüsünü verir ne kadar doğru olaçağını bilemem ama en kötü al bir cd eline cetvelle uzunluğunu ve genişliğini ölç Kahkaha

ηє мυтℓυ тüякüм ∂ιуєηє.

Değerli ziyaretçimiz
DERSLERİM;Photoshop,Corel Draw ve Diğerleri..
« YANITLA #7 : 31 Mart 2008, 13:43:39 »
arkadaşlar ben photoshop da nasıl cd kapak tasarımı yapabilirim...
Sayfa: [1]
Bölüm atla: