Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarDelphi (Moderatör: Kamil)DELPHİ YE NASIL BAŞLAYAYIM ?
Sayfa: [1]
DELPHİ YE NASIL BAŞLAYAYIM ?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 10 Aralık 2007, 15:38:03 »
Herkeze selam, ben delphi ile visual basic arasında seçim yapamadım, kendim basit mühendislik programları yapmak istiyorum okulda basic dersi görmüştüm, bilgisayar bilgim fena değil.Hangi  dili öğrenmemi tavsiye edersiniz, tavsiye edeceğiniz kitap varmı... birde visual basic NET ve C# arasında ne fark var.....
Teşekkürler.

« YANITLA #1 : 10 Aralık 2007, 20:03:42 »
  • Quadim
  • Yönetim Kurulu Üyesi
  • Nereden: Bostanlı / Karşıyaka / İzmir

• Konuları:27

•  
visual basic seçmeni öneririm zira cok daha rahat kullanırsın. buna ek olarak msdn kutuphanesındende cok rahat yardım alabılırsın. ayrıca microsoft.com/msdn yazarsan oradna kaynak derslerı gorebılırsın. acıklanmıs bır sekılde video gosterımı var ama ıngılızce. buna ek olarak hem karmasık hemde basıt ıslemler ıcın vb.net ı onerırıyorlar bende su anda kullanıyorum hem derste hemde aklıma gelen projelerde. Kolay gelsın. Herhangı bır kıtap almana gerek gormuyorum en azından baslangıc sevıyesınde ınternetten bırcok kaynak bulabılırsın bu arada c++ c ders kategorisi aldına birşeyler eklemeye calısırım. C# kodlama ve VB.net kodlamasıyla ılgılı olarak.

2007 MCSE + M+S
2007 MCPD
Windows Server 2000 Experts
Windows Server 2003 Experts
ISA Server 2004 , Exchange Server Experts
« YANITLA #2 : 18 Aralık 2007, 10:09:25 »
ne yapacağını bilmiyorum ama sana soyle anlatayım. Delphi Güzel ve Kolay bir dildir. visual basic de hakeza aynı seviyede vb nin bir avantajı var vb ile beraber ASP yi de  çözmüş olursun. cunki ikisinin arasında benzerlik var ona gore davran. Delphi de de asp.net ve php var ama delphi bilmeme rağmen delphinin php versiyonunu cozmus değilim.
« YANITLA #3 : 20 Aralık 2007, 15:00:27 »
  • ziyade
  • Aktif Üye
  • dünyada ölümden başkası yalan!
  • Nereden: samsun

• Konuları:21

•  
Ben bir delphici olarak kesinlikle delphi'yi öneririm ama VB de güzel bir dil ve onun Windows'ta ufa tefek bazı avantajları da yok değil..

Kod:
if dunya1.text='ihanet' then
begin
hayat.all.delete;
end;
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarDelphi (Moderatör: Kamil)DELPHİ YE NASIL BAŞLAYAYIM ?
Bölüm atla: