Sayfa: [1]
delphi yardım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 06 Eylül 2005, 12:30:46 »
elimde dijital voltmetreden değer okutma ilgili delphi de yazılmış bir program var(modbus protokolü ile) her şey kusursuz çalışıyor fakat voltaj değerlerini start buttununa basıldığı zaman okumaya baslıyor. benım ıstedıgım program calısıtırıldığı anda değer okumaya başlaması. bunun için button içindeki kodları form.create bolumune ekledım fakat o zamanda program calıstırıldığında program hata falan vermıyor ama yok oluyor ayrıca fonksıyon yaramaya falan da çalıştım fakat başarılı olamadım. bu konuda yardımlarınızı beklıyorum sımdıden saolun
« YANITLA #1 : 06 Eylül 2005, 19:08:03 »
  • Kamil
  • Bölüm Başkanı
  • Nereden: Kayseri

• Konuları:15

•  
çok basit yapacağın şey şu : bir timer koy ve timerin intervalini 2000 yaparsan program açıldıktan 2 saniye sonra çalışır. timer üzerine iki defa tıkla ve oraya  start butonunun adı neyse örneğin start butonunun adı button1  ise
button1click (self) ; yaz  şu şekilde

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
Button1Click(self); // bu button1  sart diyince çalışan butondur
end;

create içerisine koyunca çalışmamasının nedeni
program açılırken o butonun yaptığını yapmaya çalışıyor fakat program daki bazı prosedürler tam okunmadan tam açılmadan işlem yapılmaya çalışıyor oyüzden oluyordur.

yinede çalıştıramazsan zip ile sıkıştır  rapidshare.de sitesine upload et adresi yolla yapayım yani yapmaya çalışayım tabi yapabilirsem

Sanalkurs Yönetim Kurulu Başkanı
Sayfa: [1]
Bölüm atla: