Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarDelphi (Moderatör: Kamil)Delphi veri tabanı ile ilgili?
Sayfa: [1]
Delphi veri tabanı ile ilgili?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 05 Mart 2008, 02:37:43 »
  • Osti
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden:

• Konuları:10

•  
Merhaba arkadaşlar,
Delphide yeni biriyim ve 1200 sayfalık delphi kitabını okuyarak dephiye çalışıyorum. Veritabanı uygulamaları yapıyorum. Fakat sıkıştığım bir nokta var. Kitapta veritabanında arama yaptırınca ara DBGridde yansıyor. Fakat ben şöyle bir şey istiyorum: bir form olsun en üstte mesela magaza kodu. magaza kodu girildiği anda magaza ile ilgili bilgiler otomatik olarak çıksın. Ama bilgilerin çıkacakları yerler edit.text olacak. Yanı mesela MağazaKodu'nun edit.textine kod olarak 3 girildi ve edit.texten cursor çıkınca girilen Mağaza koduna ait Mağaza adı satılan ürünler falan gözüksün hepsi ayrı ayrı edit.textlerde.
Umarım anlatabilmişimdir.
Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.
« YANITLA #1 : 28 Mayıs 2008, 15:11:36 »
merhaba arkadaşım sana şöyle anlatayım dbgrid koyma o zman formuna, dbedit koy mağaza kodu olarak ayrıca mağaza kodu adlı dbeditin yanına bir mağaza koduna göre ara butonu ekle sonra procedure tform.Button1click içine kodlarını yaz...daha sonra diğer bilgilerin için db editler ekle ve dbedite görmek istediğin bilgilerin bağla....Umarım anlatabilmişimdir kolay gelsin...
« YANITLA #2 : 29 Mayıs 2008, 09:20:55 »
  • muzy42
  • Bilgin Üye
  • Eğitim Şart !!!
  • Nereden: KONYA

• Konuları:29

•  
merhaba arkadaşım sana şöyle anlatayım dbgrid koyma o zman formuna, dbedit koy mağaza kodu olarak ayrıca mağaza kodu adlı dbeditin yanına bir mağaza koduna göre ara butonu ekle sonra procedure tform.Button1click içine kodlarını yaz...daha sonra diğer bilgilerin için db editler ekle ve dbedite görmek istediğin bilgilerin bağla....Umarım anlatabilmişimdir kolay gelsin...

Dbeditle değil edit.text le işi yapmayı soruyor sanırım arkadaş. ONUN için

edit1.text:=Table1Magazakod.Value;

Edit1 on exite kodları yazarsın. Sanırım Böle olacak tı.

« YANITLA #3 : 29 Mayıs 2008, 10:27:28 »
  • Osti
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden:

• Konuları:10

•  
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler hepinize teker teker...ben bu konuyu muzy42'nin dediği şekilde yaptım...
« YANITLA #4 : 29 Mayıs 2008, 10:34:42 »
ewet arkadaşım senin konuyu kitaptan araştırdım muzy42 dediği gbmiş ama ben bişey anlamadım burada veriyi table ile bağladıktan sonra forma editin içine kodu yazıyoruz editi terkettiğimiz an bize istediğimiz bilgileri sunacak sanırım değilmi?Bide eğer mümkünse o projeyi incelemek isterim..Olabilirmi ? kolay gelsin
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarDelphi (Moderatör: Kamil)Delphi veri tabanı ile ilgili?
Bölüm atla: