Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarCorel Draw (Moderatörler: sezgi-sirin, BlueDream)tek ren çalışmaları nasıl göndermeliyim acil yardım
Sayfa: [1]
tek ren çalışmaları nasıl göndermeliyim acil yardım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 08 Ekim 2007, 16:52:16 »
merhaba
ben 5 dakika önce üye oldum ve böyle bir sitenin varlığından haberim olmadığı için kendimi ayıpladım .çünkü corel ile ilgili danışabilecegim çok fazla kapsamlı site yok...

lafı uzatmadan daha önce baskıya iş göndermemiş biri olarak yardımlarınıza ihtiyacım var.
daha önce yaptığım bir tasarımı tek renge çevirmem ve baskıya göndermem istendi. ancak ben örneğin red yada dark yellow gidi ikirenkten oluşan renkler kullanmak istiyorum.spot(ekstra) renk dedğimiz olay corelde bu noktada mı işme yarayacak ve nasıl spot renge çeviliyor??? çevriliyormu Ney internette bu başıllar altında aradım ama sonuca ulaşamadım

baskıya corelden tekrenk iş nasıl gönderilir. en doğru yol hangisidir.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
« YANITLA #1 : 09 Ekim 2007, 09:34:01 »
çalışmanı eklersen daha rahat yardımcı olabilirim sanırım.
2 rengi tek renktemi çıkarmak istiyorsun?
« YANITLA #2 : 09 Ekim 2007, 14:44:52 »
  • Armand
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: ANKARA

• Konuları:23

•  
normalde renkli yani cmyk ya da rgb renklerle çalışılmış bir dökümanı tek renk yapmak demek grayscale yapmak demektir ..yani döküman siyah ve beyaz tonlardan oluşacak demektir. çalışmayı tamamını seçip  bitmaps>convert to bitmap  seçip  o menuden grayscale yi seçerek 200dpi veya daha üstüne convertlersen bunu sağlarsın...umarım doğru anlamışımdır..

Bildiği Programlar . Corel Draw - Photoshop - 3d Studio Max - Flash - Dream Weaver ve Bir Macintoch Kullanıcısı.
« YANITLA #3 : 09 Ekim 2007, 16:56:15 »
iki renk bir çalışmayı tek renk yapmak istiyorum.
bunun için örneğin c ve m değerleri vererk oluşturduğum rengi panthone kataloğundan en yakın rengimi seçmeliyim yada spot renge çevirme gibi bişey varmı corelde
siyahbeyaz göndermekten kastım amatbaaya tekrenk işler siyah beyaz gönderilmesimi gerekir yanında renk değerleri belirtilerek tabi
« YANITLA #4 : 10 Ekim 2007, 13:23:22 »
  • Armand
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: ANKARA

• Konuları:23

•  
söylemek istediğini şimdi anladım:)   şimdi çalışmanı yapar sın ve bu çalışma yı direk matbaa kabul etmez zaten sen filmci diye tabir edilen esas isimleri "repro" olan yere çalışmanı götürmelisin onlar senin çalışmanın renklerini ayırır.oraya gittiğin zaman çalışman hakkında bilgi alır sorularını sorarsın....çözüm bu

Bildiği Programlar . Corel Draw - Photoshop - 3d Studio Max - Flash - Dream Weaver ve Bir Macintoch Kullanıcısı.
« YANITLA #5 : 10 Ekim 2007, 13:49:19 »
  • sorix
  • Aktif Üye
  • Hayatım Ders Olmuş Bak ve İbret Al
  • Nereden: kayseri

• Konuları:27

•  
slm
bütün grupdaki işlerini çöz önce edit menüsünden find ant replace diye bi seçenek var onun alt menüsünden replace object diye bi seçenek var onu seç replace a coloru seç find yazan rengi hangi rengi misal mavi rengi seçiyosun altındaki replace with yazan rengide dönüştürmek istediğin rengi seçiyosun misal siyah onun altındaki menüde fills diye seçenek var bu iç rengini çevirmene yarar outlines yazanda dış çizgisinin rengini seçmene yarar ilk önce fills diyip finiş de sonra çıkan mesaja tamam de bu dediğim işlemleri tekrardan yap bu seferde outlines yazan seçeneği seçip aynı işlemleri yaparsan hem dış çizgilerini hemde iç çizgilerini maviden siyah renge çevirmiş olursun

Beni Seven Sever Sevmeyen Çeker Gider İnan Hiç Farketmez Benim Dünyam Her Türlü Döner !!!!
Sayfa: [1]
Konumunuz: SANALKURS.net FORUM - Türkiye'nin Online Eğitim PlatformuYazılımlarCorel Draw (Moderatörler: sezgi-sirin, BlueDream)tek ren çalışmaları nasıl göndermeliyim acil yardım
Bölüm atla: