matbaalarda çalışma fikri güzel. matbaalarda fiyatlandırma. baskı hakkında takığldığınız konuları yazın biz elimizden geldiğince cevaplarız. hangi ilde calışıyorsunuz? mesela izmirde bir kaç matbaa var. Çalışma stili diğerlerine göre çok farklı. Çok iyi hizmet ve fiyatlandırma. iş akışını güzel yapmışlar. İşleri böyle zarflara üstüne yazıyorlaar onu müşteri alıyor ct p bölümüne cdyel birlikte. sonra grafiker zarfın içerisindeki örnek numuneyi alıyor ve zarfın üzerinede yazan teknik bilgilere göre montaj doğrumu değilmi ajansı bilgilendiriyor. Anlatmam belki tam iyi olmadı ama izmirdeyseniz size tam olarak detaylı birebir anlatabilirim

Birde fiyatı bir kişi veriyor . böyle herkes veremiyor. Çok güzel sistem kuran matbaalar var. Size tavsiyem. büyük 5 renkli ofset matbaalarında calıışın. Büyükte calışıtnızmı biraz. Küçük ofset mak. çok iyi iş yönetimi akışını iyi kavrayacağınızı umuyorum. iyi çalışmalar
Şunu unutmadan geçmek istemiyorum. ofset makinaalarda yüksek teknloji makina alımı olmadıkça baskı ustası bilgsi cok önemli. Şimdi sonucta bir ilcede olcağı için siz 50X70 yatık makina heiderberg makina aalacaksınız. bu makinayla her türlü zarf antetli kağıt. borşur basarsınız. YAlnız 50X70 alın 64X45 vb. boyutklardaki makinalar ilerde iyi işler yapmanızı engeller. en ideal boyut budur. birde maşalı makina alacaksınız. Faturalara filan numaratör eklemek için. Bunun yanına birde kalıp çekme makinası alıcaksınız. Filmden kalıba pozlamak için. birde eğer bütce iyiyse kazanlı alınıp bbroşur kırımlarını atabilirsiniz. ama ustanız iyiyse. o yatık pompalı makinadada kırım atar. Makinayı biraz yıpratır ama ilk etapta maliyet düşürmek için alınmayabilir. Sizin ilk etapta alacağınız makinalarda bunlar

iyi çalışmalar
iyi bir grafikerle. broşur montajı ofsete işi gönderme işini rahatlatabilir. iyi bir ustaylada her türlü baskıda oluşacak problemleri azaltırsınız. Biraz elemanları iyi alınca işlerde sorun olmaz. Birde şunu diyeyim. Makinayı siz almayın. Makinayı usta alsın. İyi bir usta bulun. Sonucta yatık makinalar 40 yıllık filan bunun iyisini usta bilir. iki renkli makina alsanız bile ikinci el için her zaman bilen birisiyle almanızı tavsiye ediyorum.