Sayfa: [1]
mabtaacı arkadaşlara?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 07 Nisan 2008, 09:27:59 »
  • noone
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden:

• Konuları:2

•  
konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. matbaa işiyle uğraşan işveren ya da işçi arkadaşlardan yardım bekliyorum. küçük bi ilçede yaşamaktayım. ilçemizin en büyük eksikliklerinden biri de matbaa... bir arkadaşımla oturup matbaa açma kararı aldık fakat konu hakkında hiç bilgimiz yok.  nereden başlamamız gerekir? neler yapmamız gerekir?. tavsiyeleriniz nelerdir? biz başlangıç noktası olarak matbaada çalışıp işi içeriden öğrenme kararı aldık sizler ne dersiniz? 
« YANITLA #1 : 14 Nisan 2008, 16:31:23 »
  • noone
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden:

•  
1 hafta ve 40'a yakın görüntülenme... fikri olan arkadaş yok mu?
« YANITLA #2 : 14 Nisan 2008, 16:36:53 »
  • hakanhkn
  • Ultra Süper Üye
  • Nereden: İstanbul

• Konuları:189

•  
bence çok güzel bi karar.
bi matbaada birz tecrübe ettikten sonra bu işe girişmeniz ilerisi ve kendiniz için de iyi olacaktır.
Çalıştığınız sıralarda zaten matbaa sahibine ara ara sorular sorarak bu işe ilgili gerekli bilgileri edinirsiniz. Göz kırpan
(ben bir matbaa açmaya karar versem ben de ilk önce bi yerde çalışırdım yani biraz Göz kırpan )

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #3 : 14 Nisan 2008, 16:46:54 »
kararınız çok güzel. matbaacılarla görüşüp onlardan fikirler alabilirsiniz. ne derece neler yapmayı düşünüyorsunuz bunu belirtmemişsiniz bu yüzden sadece bu kadar bir öneriyle kalıyorum. kolay gelsin.
« YANITLA #4 : 14 Nisan 2008, 16:58:04 »
yerinde bir karar almışsınız renkleri , kağıdı bilmeden pat diye dükkan açılmaz bi yandan çalışırken bir yandan maatba ile ilgili döküman , makele , dergi ne varsa bulup okumanı öneririm..

..................................................
            Kıpkızıl bir güneşin önünde
             Mavi bir yelkendir hayat.
      Alır götürür seni bilinmeyen derinliklere
           Sevda mavidir, mavi ise umut,
              Yüreğini hep mavi tut.
..................................................
« YANITLA #5 : 14 Nisan 2008, 21:23:30 »
  • sorix
  • Aktif Üye
  • Hayatım Ders Olmuş Bak ve İbret Al
  • Nereden: kayseri

• Konuları:27

•  
slm arkadaşım bencede en altdan başlamanı tavsiye ederim tabi sizin aklınızdaki nedir bilemiycem ama matbaa çok maliyetli ve külfetli bir işdir bu işe girceksen enazından konuya biraz hakim olmanı tavsiye ederim bence istanbula bi git matbaacılar sitesine uğra orda baskı tesislerini gör adamlar neler yapıyor nasıl yapıyor enazından bir ön bilgi edin hem bu işe gireceksen elinde biraz nakit olası gerekir şahsen baskı tesisine gidip işin nasıl nasıl basıldığını hangi evrelerden geçtiğini öğrenmeden önce çok sıkıntı yaşıyordum hangi sorunların neden çıkacağını bilirsen müşteriye izah etmen daha kolay olur benim şahsi düşüncem bu

Beni Seven Sever Sevmeyen Çeker Gider İnan Hiç Farketmez Benim Dünyam Her Türlü Döner !!!!
« YANITLA #6 : 14 Nisan 2008, 22:57:09 »
  • fatih
  • Site Yöneticisi
  • Nereden: İzmir

• Konuları:973

•  
matbaalarda çalışma fikri güzel. matbaalarda fiyatlandırma. baskı hakkında takığldığınız konuları yazın biz elimizden geldiğince cevaplarız. hangi ilde calışıyorsunuz?  mesela izmirde bir kaç matbaa var. Çalışma stili diğerlerine göre çok farklı. Çok iyi hizmet ve fiyatlandırma.  iş akışını güzel yapmışlar. İşleri böyle zarflara üstüne yazıyorlaar onu müşteri alıyor ct p bölümüne cdyel birlikte. sonra  grafiker zarfın içerisindeki örnek numuneyi alıyor ve zarfın üzerinede yazan teknik bilgilere göre montaj doğrumu değilmi ajansı bilgilendiriyor. Anlatmam belki tam iyi olmadı ama izmirdeyseniz size tam  olarak detaylı birebir anlatabilirim Gülümseme  Birde fiyatı bir kişi veriyor . böyle herkes veremiyor. Çok güzel sistem kuran matbaalar var. Size tavsiyem. büyük 5 renkli ofset matbaalarında calıışın. Büyükte calışıtnızmı biraz. Küçük ofset mak. çok iyi iş yönetimi akışını iyi kavrayacağınızı umuyorum. iyi çalışmalar

Şunu unutmadan geçmek istemiyorum. ofset makinaalarda yüksek teknloji makina alımı olmadıkça baskı ustası bilgsi cok önemli. Şimdi sonucta bir ilcede olcağı için siz 50X70 yatık makina heiderberg makina aalacaksınız. bu makinayla her türlü zarf antetli kağıt. borşur basarsınız. YAlnız 50X70 alın  64X45 vb. boyutklardaki makinalar ilerde iyi işler yapmanızı engeller. en ideal boyut budur. birde maşalı makina alacaksınız. Faturalara filan numaratör eklemek için. Bunun yanına birde kalıp çekme makinası alıcaksınız. Filmden kalıba pozlamak için. birde eğer bütce iyiyse kazanlı alınıp bbroşur kırımlarını atabilirsiniz. ama ustanız iyiyse.  o yatık pompalı makinadada kırım atar. Makinayı biraz yıpratır ama ilk etapta maliyet düşürmek için alınmayabilir. Sizin ilk etapta alacağınız makinalarda bunlar Gülümseme iyi çalışmalar

iyi bir grafikerle. broşur montajı ofsete işi gönderme işini rahatlatabilir. iyi bir ustaylada  her türlü baskıda oluşacak problemleri azaltırsınız. Biraz elemanları iyi alınca işlerde sorun olmaz. Birde şunu diyeyim. Makinayı siz almayın. Makinayı usta alsın. İyi bir usta bulun. Sonucta yatık makinalar 40 yıllık filan bunun iyisini usta bilir. iki renkli makina alsanız bile ikinci el için her zaman bilen birisiyle almanızı tavsiye ediyorum.

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #7 : 16 Nisan 2008, 10:05:13 »
  • noone
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden:

•  
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. ne kadar külfetli bir işte olsa matbaacılığa gönül vereceğiz. Fatih hocam Ordu'da yaşıyorum. gelişme oldukça sizlerle fikir alışverişinde yine bulunacağız. değerli yorumlarınız için tekrar teşekkürler. Gülümseme
« YANITLA #8 : 03 Mayıs 2008, 00:59:58 »
tek renk gestetnerle basla Gülümseme davetiye bas evvela.. irsaliye fatura filan.. daha sonra söyle en fiyakalisindan heidelberg 4 renk Gülümseme
« YANITLA #9 : 10 Kasım 2008, 20:19:43 »
Sayfa: [1]
Bölüm atla: