Sayfa: [1]
Corel'de renk görünüm sorunu??
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 26 Mayıs 2008, 13:23:51 »
Merhaba Arkadaşlar,
Benim sorunum renk görünümüyle ilgili, Corel de çalışırken, kırmızı-turuncu gibi, mavi-mor gibi görünüyor.diğer renklerde de tabi benzer sorun mevcut. Monitörün kalibrasyon ayarlarını bceremedim sanırım. Yardımcı olur musunuz nasıl çözebilirim bu sorunu. Baskıda çıkacak renge yakın olsun ona da razıyım. kırmızı -mavi gibi ana renkler neyse de, ara renklerde başım ağrıyacak böyle giderse Üzgün

Şimdiden teşekkürler

Keep hot your soul if not you freeze...
« YANITLA #1 : 31 Mayıs 2008, 23:47:41 »
küstünüz mü? Üzgün kimse cvp vermemiş...

« YANITLA #2 : 01 Haziran 2008, 00:54:01 »
  • BlueDream
  • Bölüm Başkanı
  • Nereden: ... mavinin derinliklerinden...

• Konuları:338

•  
baskıda renk sorunu duydumda ekranda renk sorununu ilk senden duyuyorum..lcd mi kullanıyorsun eğer öyleyse ekran kartın kötüdür..lcd nin driverını yüklemeyi dene...

..................BlueDream Dersleri..............

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #3 : 01 Haziran 2008, 03:16:54 »
Gülümseme ya tşk ederim de zaten sorunum baskıda çıkacak renkler...ben anlatmayı beceremedim sanırım:) şimdi ben , monitörün kalibrasyonuyla accık oynadım, ordan bi vurgun yedik ama sorun bu da değil, atıyorum  100 Y - 100 M veriyorum değerleri ve biliyorum ki kan kırmızı bu renk ,olmalı yani:) ama monitörde turuncumsu bişi görünüyo. (COREL'de) aynı şey tam değer mavi için de geçerli... Tam değerler için okey de, ya kendi kafama bi renk ayarlarken nolucak?

Corel de ki Color managment değerlerini ayarlayınca ,düzeldi oldukça... tavsiye ederim ama yine de tedirginim  Ney

« YANITLA #4 : 01 Haziran 2008, 13:22:50 »
  • BlueDream
  • Bölüm Başkanı
  • Nereden: ... mavinin derinliklerinden...

• Konuları:338

•  
color manegement ayarından geçirdinse sorun olmaz.

..................BlueDream Dersleri..............

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #5 : 02 Haziran 2008, 14:34:23 »
  • sorix
  • Aktif Üye
  • Hayatım Ders Olmuş Bak ve İbret Al
  • Nereden: kayseri

• Konuları:21

•  
color manegement ayarlarını düzgünce yaptıysanız sorun çıkcağını sanmam zaten lcd baskıdan çıkacak rengi gösterir hemen hemen normal flat monitörler gibi değildir eğerki monitörün ayarlarıyla oynadıysanız monitörün menüsü içinde fabrika ayarlarına dön diye bi seçenek var ona tıklayarak fabrika ayarlarına dönebilirsiniz
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2008, 14:39:17 Gönderen: sorix »

Beni Seven Sever Sevmeyen Çeker Gider İnan Hiç Farketmez Benim Dünyam Her Türlü Döner !!!!
Sayfa: [1]
Bölüm atla: