Sayfa: [1]
COREL VE EMPIRME BASKI TASARIMI
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 24 Mart 2008, 19:11:19 »
Selam arkadaslar
Benım bır arkadasım var. Kendısı Ozurlu pek dısarlara cıkamıyor. Bana empırme baskı tasarımı yapmak ıstedıgını soyledı. Ancak benım bu ıslerle (grafık ve tasarım)bılgım ve yetenegım yok ınternette dolasırken bu formu gordum ve begendım sız arkadasların bu konu hakkında bılgı verebılecegınızı dusunerek bu konuyu actım.
1- Arkadasım coreldraw 12 egıtım cd ve kıtabı almıs. (BU empırme baskı için desen tasarımı yapmak için uygun programmıdır?)
2-Doğru programsa bunu öğrenme stretejesi nasıl olmalı?
3-Yeterli degilse bunun yanında hangi programları tedarık etmelı.

Bu arada arkadaşımın daha evvel bu işlerle ilgisi yoktu çizimle falan pek ilgilenmiyordu birinden duyduğu için ilgisini çekmiş.

Bu konuda benı bılgılendırebılırsenız sevınırım. Şimdiden ilginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim.

« YANITLA #1 : 24 Mart 2008, 22:57:21 »
  • BlueDream
  • Bölüm Başkanı
  • Nereden: ... mavinin derinliklerinden...

• Konuları:337

•  
emprime baskıyla uğraşanların bunu corel ile yaptığını duymuştum.. eğer başka bir programı yoksa sanırım yapabilirsin..hatta bunun için bir eklentide vardı bulursam sana gönderirim.. 2.sorunu gelince bunu öğrenmek için sanırım corelin bütün özelliklerini bilmek zorundasın çünkü desen oluşturacaksın yoksa kopya desen mi basacaksın ? ama bunu öğrenmek için forumda paylaşılan eğitim cdlerinin (ing-türkçe) hepsini indir yeteri kadar dökümanda var zaten......

..................BlueDream Dersleri..............

Değerli ziyaretçimiz
Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
« YANITLA #2 : 25 Mart 2008, 01:07:25 »
tesekkurler yardımınız için.Aslında bu konuyu arkadaşım için açmiştım ama bugün baya araştırma yaptım bemin de çok hoşuma gitti. Bende bu konuyu öğrenmek ve tasarım yapmak istiyorum.Bunun için formdaki ve dersleri incelemeye  başladım bile. BlueDream bahsettiğin eklenti için tekrar yardımını rica edecem.Çok cabuk öğrenebileceğime emin oldum. Neden emin olduma gelince bana yardımcı olabilecek bir çok arkadaş olduğuna eminim de ondan. Şİmdiden forum üyelerine ve yöneticilerine tesekkür ederim.

((((Çok şanslıyım.Bir teşekkür karşılığında birbirlerine yardımcı olmak isteyen bir çok arkadaşım oldu ne mutlu bana.))))
Hayatınız guzel olsun arkadaşlarım
« YANITLA #3 : 25 Mart 2008, 01:15:51 »
  • BlueDream
  • Bölüm Başkanı

•  
ALINTI
((((Çok şanslıyım.Bir teşekkür karşılığında birbirlerine yardımcı olmak isteyen bir çok arkadaşım oldu ne mutlu bana.))))
Hayatınız guzel olsun arkadaşlarım

böyle düşünmende beni çok mutlu etti açıkçası..senin gibi birkaç kişi bile böyle düşünüyorsa herzaman bildiklerimi paylaşırım..

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #4 : 25 Mart 2008, 01:21:59 »
boyle düşünmemek için  nankör olmak lazım.
« YANITLA #5 : 25 Mart 2008, 01:26:41 »
  • BlueDream
  • Bölüm Başkanı

•  
acurate
 optitex
gerber
netgrafik
 wilcom
bunlarda diğer nakış kumaş textil programları istersen bi araştır bu konu bana yabancı olduğu için çok fazla bir yorum yapamayacağım ama içlerinde en önemlisi accurate olduğu söyleniyor.. birde bunların eğitimini veren bir site var istersen bunuda incele hatta ara yardımcı olurlar belki Değerli ziyaretçimiz

Değerli ziyaretçimiz
« YANITLA #6 : 27 Mart 2008, 17:30:15 »
  • pamuk34
  • Yeni Üye
  • *
  • Nereden: istanbul

• Konuları:0

•  
ben emprimede çalşıyorum.kurslara gitmek çözüm değil eğer desen işinin içinde değilsen. bide okadar çok desen geliyorkii desinatörümüz değişik şeyler çizerek öğrenirsin bütün desenler aynı değildir. lap kolayy ama tramlılar zorr bide a.photoshop bilemen gerek tram için.  Göz kırpan mesele desinatöümüz a.photoshop kendi kendine öğrenmişş...azimli kıss Sırıtan
« YANITLA #7 : 29 Mart 2008, 03:32:21 »
  • qhuqi
  • Destekçi Üye
  • **
  • Nereden: C:ProgramFiles/CorelX3

• Konuları:9

•  
azimle yapılamayacak hıc bısı yoktur adaobe photoshopuda corel draww ve eklentısı olan butun programlarıda kendı kendıme ogrendım bırılerı kullanırken baka baka ogrendım vıdeodakı gıbı başa sar bı daha ızle gıbı bı şansım yoktu o zamanlar youtube da yoktu GülümsemeGülümsemeGülümsemeGülümseme mühim olan azimli olmak meraklı olmak bide cok kurcalamak gerektıgınde programın butun ayarlarını bozmak GülümsemeGülümsemeGülümsemeGülümseme sonra unıstall edıp tekrar yuklemek zorunda kalmak GülümsemeGülümsemeGülümsemeGülümseme

Kendine YapıLmasını İstemediğin Şeyleri Başkalarına Yap Çok Zevkli Oluyo Kahkaha:D:D
« YANITLA #8 : 03 Nisan 2008, 16:42:00 »
Empirme için adobe photoshop yükLemeLisn coreL fazLa raqbet edeiL ben tekstiL içindeyim coreLİ taş dizaynı için kuLLanıyoruz dedim qibi netten photoshop u indir ama arkadşLarını dedqimi qibi trimLer zor ama isterse kişi basittir
« YANITLA #9 : 14 Nisan 2008, 09:07:36 »
bizim işimiz emprime baskı. türkiyede maalesef emprime desenleri ( parça baskı için olanlar, yani konfeksiyon tasarımları) genelde photoshop kullanılarak çiziliyor. Fakat photoshopun bir kötü yanı var. Raster image denilen piksel tabanlı bir program olduğu için çizilen desenler büyütülünce kalite kaybı yaşanıyor. Coreldraw ise vektör tabalı bir program olduğu için çizilen tasarımlar isterse apartman boyutuna kadar büyütülsün yinede kalite kaybı olmuyor. Aslında çizilmesi gereken program coreldraw fakat bizim türkiyede bu programı hakkıyla kullanan pek bir insan yok. arkadaşına tavsiyem photoshopla hiç vakit kaybetmeden coreldraw ı öğrensin. biraz ingilizce ile tüm dünyaya desen çizebilir. İnternet üzerinde bu işi yapan birçok kişi var. Kendi bünyesinde desinatör bulundurmayan firmalar mail ile istedikleri deseni yolluyorlar, ücret karşılığında çiziliyor. Fakat tüm bu servisler bu hizmeti corel draw formatında veriyor ki alan kişi istediği gibi büyültüp küçütebilsin. dilerseniz bu işi yapan firmaların net adreslerinide gönderebilirim.
« YANITLA #10 : 02 Mayıs 2008, 15:07:16 »
evet arkadaslar ben de eskiden matbaada çalışıyordum grafiker olarak 3- 4 ay önce bu işe başladım
corel draw iyi öğrenildiği zaman özellikle renk ayrımını iyi öğrenebilirseniz birazda photoshop da tram desteği alarak bu işi yapabilirsiniz
biraz gayret yeterli olur
« YANITLA #11 : 26 Mayıs 2008, 10:14:08 »
MERHABA
BİZ İSTANBUL GÜNEŞLİDE BİR DESEN BÜROSUYUZ. FORUMDA KONUŞULAN KONU İLGİMİ ÇEKTİ VE BENDE BİLGİLERİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM. TASARIM YAPABİLMEK İÇİN SADECE CORELDRAW YETERLİ DEĞİLDİR. BUNUN YANISIRA EN AZ PHOTOSHOP PROGRAMINADA VAKIF OLMANIZ GEREKMEKTEDİR. AYRICA NEYAZIKKİ PROGRAMLA BİRLİKTE ALDIĞINIZ KİTAPLARDAN BU İŞİ ÖĞRENME İMKANINIZ ÇOK ZAYIFTIR. BEN ÖĞRENDİM DİYEN ARKADAŞLAR SADECE ÖĞRENDİKLERİNİ SANMAKTADIR. DESİNATÖRLÜK VEYA TASARIMCILIK ÖNÜNE GELEN HER İŞİ TAM ANLAMI İLE YAPMAKTIR. AYRICA NEYAZIKTIRKİ BU İŞİ ÖĞRETMEK İÇİN BİR ÇOK KURS MEVCUT OLMASINA RAĞMEN BU KURSLARI BİTİREN ARKADAŞLAR DESİNATÖR VEYA TASARIMCI OLAMAMAKTADIR. BUNUN NEDENİ AÇIKTIR ASLINDA ÇÜNKÜ KURSLARDA CORELDRAW-PHOTOSHOP DERSLERİ VERİLİYOR DESİNATÖRLÜK DERSLERİ DEĞİL YANİ ŞÖYLE DÜŞÜNÜN BİR BERBERDE MAKAS KULLANIR BİR TERZİDE BİR MAKASTARDA YADA BELKİ EVDE SİZ BİLE MAKAS KULLANABİLİRSİNİZ PEKİ BİR BERBER TERZİLİK YAPABİLİRMİ DERSİNİZ? ....  BU İŞİ ÖĞRENMENİN EN İYİ YOLU İŞİN İÇİNDE ÖĞRENMEKTİR. AYRICA DESEN YAPARKEN HANGİ PROGRAMDA YAPTIĞININ BİR ÖNEMİ YOKTUR. MÜŞTERİNİZİN ELİNE YAPILMIŞ DESENİN FİLM ÇIKIŞINI VERMENİZ YETERLİDİR. HANGİ PROGRAMDA ÇALIŞTIĞINIZ ONU İLGİLENDİRMEZ O SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞTİR. MUTLU GÜNLER DİLİYORUM

KAYA DESEN
FERHAT KAYA
« YANITLA #12 : 29 Mayıs 2008, 09:46:10 »
MERHABA
BİZ İSTANBUL GÜNEŞLİDE BİR DESEN BÜROSUYUZ. FORUMDA KONUŞULAN KONU İLGİMİ ÇEKTİ VE BENDE BİLGİLERİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM. TASARIM YAPABİLMEK İÇİN SADECE CORELDRAW YETERLİ DEĞİLDİR. BUNUN YANISIRA EN AZ PHOTOSHOP PROGRAMINADA VAKIF OLMANIZ GEREKMEKTEDİR. AYRICA NEYAZIKKİ PROGRAMLA BİRLİKTE ALDIĞINIZ KİTAPLARDAN BU İŞİ ÖĞRENME İMKANINIZ ÇOK ZAYIFTIR. BEN ÖĞRENDİM DİYEN ARKADAŞLAR SADECE ÖĞRENDİKLERİNİ SANMAKTADIR. DESİNATÖRLÜK VEYA TASARIMCILIK ÖNÜNE GELEN HER İŞİ TAM ANLAMI İLE YAPMAKTIR. AYRICA NEYAZIKTIRKİ BU İŞİ ÖĞRETMEK İÇİN BİR ÇOK KURS MEVCUT OLMASINA RAĞMEN BU KURSLARI BİTİREN ARKADAŞLAR DESİNATÖR VEYA TASARIMCI OLAMAMAKTADIR. BUNUN NEDENİ AÇIKTIR ASLINDA ÇÜNKÜ KURSLARDA CORELDRAW-PHOTOSHOP DERSLERİ VERİLİYOR DESİNATÖRLÜK DERSLERİ DEĞİL YANİ ŞÖYLE DÜŞÜNÜN BİR BERBERDE MAKAS KULLANIR BİR TERZİDE BİR MAKASTARDA YADA BELKİ EVDE SİZ BİLE MAKAS KULLANABİLİRSİNİZ PEKİ BİR BERBER TERZİLİK YAPABİLİRMİ DERSİNİZ? ....  BU İŞİ ÖĞRENMENİN EN İYİ YOLU İŞİN İÇİNDE ÖĞRENMEKTİR. AYRICA DESEN YAPARKEN HANGİ PROGRAMDA YAPTIĞININ BİR ÖNEMİ YOKTUR. MÜŞTERİNİZİN ELİNE YAPILMIŞ DESENİN FİLM ÇIKIŞINI VERMENİZ YETERLİDİR. HANGİ PROGRAMDA ÇALIŞTIĞINIZ ONU İLGİLENDİRMEZ O SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞTİR. MUTLU GÜNLER DİLİYORUM

KAYA DESEN
FERHAT KAYA
ALLAHAN KURBAN KRALLL
« YANITLA #13 : 04 Haziran 2008, 17:22:34 »
  • Kumandan
  • Aktif Üye
  • Nereden: \\server\administrator

• Konuları:8

•  
Herkese Selamlar

Bizde penye baskı atöyesi çalıştırıyoruz ve Corel+PSP  kullanıyorum. Herhangi bir eğitim almadım, kendi çabalarımla öğrendim herşeyi.İlk defa böyle bir sitede bu konuda başkaları ile bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Ne kadar iyi bilsemde mutlaka öğrenecek birşeyler vardır. Bir arkadaşımız corelde TRAM yapılmaz demiş sanırım ama bu konuda yanılıyor. Ben kolay kolay PSP yada varyantı bir program kullanmam, her işimi Corelde rahat rahat yapabiliyorum. Aşağıda tramlı bir çalışma örneği mevcut Göz kırpan

BlueDream olayı yanlış anlamışsın sanırım, nakış (aplike) farklı bir olaydır Gülümseme

aynı işi yapan arkadaşlarla zaman zaman bilgi ve çalışmalarımızı paylaşmak isterim.

Değerli ziyaretçimiz

Sayfa: [1]
Bölüm atla: