CineMaison cine 5te yayınlanan bir programmış. Şuan yayınlanıyormu bilmiyorum ama afiş tasarımı çok benzer. Onlarmı buradan almışlar veya bu tv yapımının afiş tasarımını almışlar bilmiyorum. Alttaki ikinci tasarımı
Scott Hansen yapmıştır. Beni üzen nokta ise şu: Böyle tasarım konulu program olsun gerekse pc dergilerin web eğitim dergileri olsun ( örneğin pc'netin çalıntı tasarım kullanması forumumuzda bulunmakta) bu tarz tasarrım programları böyle çalıntı tasarım durumu çıkmıyormu çok üzülüyorum. Hatırlıyorsanız kırmızı reklam afiş tasarımıda çalıntıydı. Aşağıdaki yazıda program içeriğini veriyor. İyi çalışmalar
CineMaison, hayatımızın her evresinde karşımıza çıkan, özelliklerini farkedemediğimiz ama birlikte zaman geçirdiğimiz objelerin yaşamımızdaki rolü, tasarım kurgusu ve oluşumları üzerine yorumlar, tasarımcıların biyografileri, mimari bir çerçeveden yapı ve dekorasyon yaklaşımları, alışveriş dünyasındaki trendler ve en son ürünler, fonksiyonellik ve görsellik üzerine mekan tanıtımları, güzel sanatların hemen her dalını ilgilendiren haberler, haftalık sanat ajandası ve genç tasarımcılarında yer alacağı son kullanıcı - üretici arasında köprü oluşturacak daha önce benzerini görmediğiniz bir program.